Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ

Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ

Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο μεγάλος νικητής της «πορτοκαλί» σκακιέρας του ΣΕΦ, με τον Τούρκο τεχνικό να μετατρέπει την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο και να κερδίζει κατά κράτος «ερυθρόλευκους» και «γκρι».

Ο Παναθηναϊκός AKTOR ήταν ο μεγάλος νικητής του πρώτου «αιώνιου» ντέρμπι για τη φετινή σεζόν στη Stoiximan GBL. Οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης πήγαν στο ΣΕΦ για να κοντραριστούν με τους «ερυθρόλευκους» με στόχο το πρώτο και καθοριστικότερο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Και το κατάφεραν.

Το κατάφεραν παρά το γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε όλη την πίεση με το μέρος του. Λόγω έδρας, λόγω ηττών, λόγω κακών εμφανίσεων, λόγων εσωτερικών θεμάτων και έψαχνε αγωνιωδώς την νίκη προκειμένου να μπορέσει να «γιατρέψει» κάποιες από τις… πληγές του και να κερδίσει… χρόνο.

Το στοιχείο που έκανε τη μεγάλη διαφορά στο παρκέ του ΣΕΦ βρισκόταν έξω από τις τέσσερις γραμμές. Και ήταν ο Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος τεχνικός μετέτρεψε την… άτυπη κόντρα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε παράσταση για έναν ρόλο με την ομάδα του να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό μπασκετικό σεμινάριο και τον Έλληνα τεχνικό να παρακολουθεί ανήμπορος να αντιδράσει.

Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος για όλα. Ήταν απόλυτα συγκεντρωμένος τόσο πνευματικά όσο και αγωνιστικά παρά τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστεί. Οι απουσίες των Παπαπέτρου και Γκριγκόνις δημιουργούσαν ένα τεράστιο θέμα στο «3», η ανετοιμότητα του Ντίνου Μήτογλου ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό και η απόφαση του Αταμάν να αφήσει εκτός ρόστερ τον Γιούρτσεβεν δημιουργούσε εύλογες απορίες. Από τη στιγμή μάλιστα που ο Ολυμπιακός είχε στη διάθεσή του Φαλ, Μιλουτίνοφ και Ράιτ, ενώ ο δεύτερος σέντερ της ομάδας, Κώστας Αντετοκούνμπο, ακόμα δεν έχει καταφέρει να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς μετά τον τραυματισμό του.

Και όμως ο Αταμάν τα είχε υπολογίσει όλα. Έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τρία γκαρντ, κάτι που έκανε και στη Φενέρ (δοκιμάζοντας ουσιαστικά το σχήμα ενόψει ΣΕΦ), έδωσε τη μπαγκέτα στον Λορένζο Μπράουν, ο οποίος από τα σχεδόν 4 λεπτά που έπαιξε στη Μαδρίτη και μετά… βγάζει μάτια (όπως έκανε και χθες στο ΣΕΦ), ενώ η απόφασή του να βάλει τον Ντίνο Μήτογλου στο «5» άλλαξε όλα τα δεδομένα. Ο Έλληνας σέντερ άνοιξε την άμυνα του Ολυμπιακού, έδωσε λύσεις από μακριά, με τους Φαλ και Μιλουτίνοφ να μη μπορούν να ακολουθήσουν, ενώ έδωσε πολλά λεπτά συμμετοχής στον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ο οποίος για μία ακόμα φορά ήταν το «κλειδί» της άμυνας και πρώτος ριμπάουντερ της ομάδας του.

«Θολωμένος» ο Ολυμπιακός «θολωμένος» και ο προπονητής του

Την ίδια  ώρα ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι μια… μπερδεμένη ιστορία. Οι «ερυθρόλευκοι» «κατέβασαν» μια ομάδα με 2 Έλληνες στη δωδεκάδα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να χρησιμοποιεί τον Κώστα Παπανικολάου στο πρώτο μέρος και μετά να τον εξαφανίζει και τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να μην τον χρησιμοποιεί καθόλου. Το μπέρδεμα στους ρόλους των περιφερειακών είναι ξεκάθαρο, ενώ και στους ψηλούς φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη σύγχυση με τους σέντερ να μη μπορούν να βοηθήσουν, τον Βεζένκοφ να προσπαθεί μόνος του και τον περσινό MVP του Ολυμπιακού, Άλεκ Πίτερς, να είναι μόνιμα καθισμένος στον πάγκο. Είναι χαρακτηριστικό πως αγωνίστηκε 6:55 λεπτά και δεν πήρε ούτε μια προσπάθεια.

Και την ώρα που στο μυαλό του Γιώργου Μπαρτζώκα ακόμα δεν έχουν ξεκαθαρίσει πρόσωπα, σχήματα και καταστάσεις, ο Εργκίν Αταμάν με τις αποφάσεις του μέσα στο παιχνίδι έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για ον Ολυμπιακό και τον Έλληνα τεχνικό. Με εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας (λόγω των τριών χειριστών), με πολύ καλές αποστάσεις αλλά και με διάθεση από τη στιγμή που οι «πράσινοι» δεν αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τα ριμπάουντ, ενώ είχαν και 8 κλεψίματα έβρισκαν και πόντους στο τρανζίσιον με αποτέλεσμα να έχουν τον ολοκληρωτικό έλεγχο του αγώνα.

Διαιτησία για κλάματα

Όσο… θολωμένος ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας, άλλο τόσο θολωμένη ήταν και η διαιτητική τριάδα της αναμέτρησης. Τηγάνης, Τσιμπούρης και Χριστινάκης, δυστυχώς, δε στάθηκαν  αντάξιοι των περιστάσεων και μάλιστα κάποιες από τις αποφάσεις τους έχουν προκαλέσει απορία και προβληματισμό. Ειδικά η αντιμετώπιση που υπήρξε απέναντι στον Ματίας Λεσόρ θεωρείται… περίεργη. Πρώτο φάουλ που χρεώνεται πάνω στον Μουστάφα Φαλ είναι ο ορισμός του επιθετικού φάουλ, το δεύτερο στον Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν υπάρχει καν επαφή, το τρίτο με τον Σάσα Βεζένκοφ έχουν προηγηθεί δύο αγκωνιές του παίκτη του Ολυμπιακού και εν συνεχεία τον πετάει κάτω και στη συνέχεια δέχεται τεχνική ποινή γιατί έτρεξε προς την άμυνά του για να μην διαμαρτυρηθεί. Και στο… καπάκι, δέχεται τεχνική ποινή και ο πάγκος του Παναθηναϊκού. Την  ίδια ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας για ένα ακόμα ματς βγαίνει… άβρεχτος, ενώ μεγάλη εντύπωση προκαλεί πως και κάποιοι από τους συνεργάτες του πλέον ακολουθούν τον δρόμο του χωρίς να τιμωρούνται.

Αυτά δε μπορεί να τα εξηγήσει ούτε ο Λανουά…   

  



Μάριος Ηλιόπουλος: «ΟΧΙ κύριε Λανουά... ΟΧΙ στα κραυγαλέα λάθη που γίνονται σε βάρος της ΑΕΚ»
Μάριος Ηλιόπουλος: «ΟΧΙ κύριε Λανουά... ΟΧΙ στα κραυγαλέα λάθη που γίνονται σε βάρος της ΑΕΚ»
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε άγρια επεισόδια οπαδών στη Βραζιλία - Σκληρές εικόνες (vids)
Ένας νεκρός και 20 τραυματίες σε άγρια επεισόδια οπαδών στη Βραζιλία - Σκληρές εικόνες (vids)
Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ
Του πήρε την ταυτότητα κάνοντάς του Ρουά Ματ
Κύπρος: «Τραγικό ολίσθημα, οργή και ντροπή» | Σάλος με το πανό στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR
Κύπρος: «Τραγικό ολίσθημα, οργή και ντροπή» | Σάλος με το πανό στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved