Ο «καυτός» Παναθηναϊκός.. έλιωσε τον Πανιώνιο (photos)

Ο «καυτός» Παναθηναϊκός.. έλιωσε τον Πανιώνιο (photos)

Ο Παναθηναϊκός «διέλυσε» τον Πανιώνιο με 11 τρίποντα και έκανε δια περιπάτου το 1-0 στη σειρά, δείχνοντας αποφασισμένος και πανέτοιμος για την κατάκτηση του τίτλου στη Basket League ΟΠΑΠ - Νέα εξαιρετική εμφάνιση από τον Κάρι

Υπόθεση… δέκα λεπτών ήταν για τον Παναθηναϊκό το 1-0 κόντρα στον Πανιώνιο. Οι «πράσινοι» επικράτησαν των «κυανέρυθρων» με…. (η διαφορά έφτασε και τους 32 πόντους), τελειώνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι πολύ πριν της ώρας τους. Με επιμέρους σκορ 30-15 στην τρίτη περίοδο και 5/7 τρίποντα ο Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους τελικούς της Α1 με τρόπο… εντυπωσιακό, 84-61.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού για ένα ακόμα ματς ήταν ο Ραμέλ Κάρι. Ο Αμερικάνος του «τριφυλλιού» και αυτήν την φορά εξέθεσε με τραγικό τρόπο τους αντιπάλους του αφού στην τρίτη περίοδο με 4/5 τρίποντα έκανε την διαφορά και ήταν ο βασικός συντελεστής για να τελειώνει το ματς νωρίτερα του προγραμματισμένου. Ο Κάρι τελείωσε το ματς με 14 πόντους 3 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Έδειξε από νωρίς τις ορέξεις του

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον… σωστό τρόπο αφού από την πρώτη κιόλας φάση οι «πράσινοι» έδειχναν.. ορεξάτοι. Ο «Άρτζι» όμως διέκρινε κάποια λάθη στο παιχνίδι του Γκιστ τον οποίο και απέσυρε άμεσα, για να περάσεις την θέση του τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο «Τσάρι» έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση και μαζί με τον Διαμαντίδη οδήγησαν τον Παναθηναϊκό στο 8-3 στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Νίκος Παππάς… αντέγραψε τον Γιάνκοβιτς και με ένα ακόμα τρίποντο μείωσε σε 8-6 αλλά στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός ανέβασε ακόμα περισσότερο… στροφές. Με ένα σερί 7-0 οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 15-6, με τον αρχηγό να έχει κέφια (στο 5’). Ο Πανιώνιος αντέδρασε με σερί -5, 15-11, αλλά οι Σχορτσανίτης και Γκιστ ήταν εκείνοι που πήραν τον Παναθηναϊκό στις πλάτες τους και «έκλεισαν» το δεκάλεπτο στο 21-14.

Κομβικός Ματσιούλις

Ο Πέιν έδινε πολλές λύσεις στην ομάδα του, 21-16, με τον Αγραβάνη να μειώνει ακόμα περισσότερο για την ομάδα του, 21-18, με την εκκίνηση της δεύτερης περιόδου. Μετά από δύο ελεύθερες βολές του Γκούιν, ήρθε το τρίποντο από τον Γιόνας Ματσιούλις, που έκανε το 26-18, ενώ με ένα ακόμα τρίποντο ο Ούκιτς έκανε το 31-23 στο 16’. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει πολύ καλό ρυθμό στην άμυνα και με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση είχε επιβάλλει τον ρυθμό του. Ο Πέιν από πλευράς Πανιωνίου προσπαθούσε να κρατήσει την ομάδα του κοντά στο σκορ, αλλά ο Γιόνας Ματσιούλις, με ένα ακόμα κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα, τρίποντο έδωσε προβάδισμα 13 πόντων στο «τριφύλλι», 36-23.

«Δολοφόνος» από τα 6, 75 ο Κάρι και.. τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό με τον Ραμέλ Κάρι να ευστοχεί σε δύο συνεχόμενα τρίποντα και να πηγαίνει την διαφορά στην υψηλότερη τιμή της, 47-30, τους 17 πόντους. Ακόμα μία πολύ καλή άμυνα, με τον Λάσμε να πετυχαίνει ένα πολύ εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, να κάνει το 49-30 και τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Το τάιμ άουτ στην πρώτη επίθεση έπιασε.. τόπο, μιας και ο Γιάνκοβιτς έκανε το 49-33, αλλά με ένα ακόμα γρήγορο 4-0 το σκορ έγινε 53-33. Ο Κάρι για μία ακόμα φορά ήταν κάτι περισσότερο από «καυτός» και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 59-36, με τον Παππά όμως να απαντάει άμεσα και με τον ίδιο τρόπο. Τον δρόμο του Κάρι ακολούθησε και ο Μάικ Μπράμος ο οποίος με νέο τρίποντο «έγραψε» το 64-39 στο 26’. Ο Κάρι είχε βάλει σκοπό να εκθέσει όλους τους παίκτες του Πανιωνίου και με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 67-43.

Μέχρι και τους 32 πόντους η διαφορά

Ο Γκουίν αποδεικνύει ότι μπορεί να παίξει και με πλάτη στο καλάθι και ο Παναθηναϊκός φλερτάρει με την τριαντάρα μιας και το σκορ έχει φτάσει στο 76-47. Αυτό δεν αργεί να γίνει μιας και στο 34’ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης με πολύ άνετο λέι απ κάνει το 78-47 και με το μπόνους της μίας βολής η διαφορά φτάνει στους 32 πόντους, 79-47. Ο Παμιώνος προσπάθησε να μαζέψει την διαφορά και με τον Πέιν και Μίλμπουρν μείωσε σε 80-59 στο 37, λίγο πριν το τελικό 84-69.

Δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3, Κάρι 14, Ματσιούλις 10, Ούκιτς 7, Λάσμε11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11, Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10, Καββαδάς 4, Παππάς 14, Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2

{coveritlive}da88dc6495{/coveritlive}



Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved