Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν

Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν

Η τελευταία μεταγραφική «βόμβα» του «τριφυλλιού» αναμένεται στη χώρα μας σε λίγες ώρες και το onsports.gr παρουσιάζει τα στοιχεία που θα προσφέρει ο Τούρκος φόργουορντ στους πρωταθλητές Ευρώπης.

Το μεταγραφικό παζάρι για τις ελληνικές ομάδες της Euroleague ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό να έχουν προβεί σε εξαιρετικές κινήσεις και να έχουν ανεβάσει στο ανώτατο ύψος τον πήχη των αγωνιστικών φιλοδοξιών των οπαδών τους.

Ο Ολυμπιακός μετά από την παρουσία του σε τρία συνεχόμενα Final-4 αποφάσισε να αλλάξει τακτική, να πάει κόντρα στο δόγμα Μπαρτζώκα και να ακολουθήσει ένα διαφορετικό μονοπάτι προχωρώντας σε μεταγραφές που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν «βόμβες μεγατόνων» και από την άλλη ο Παναθηναϊκός ο οποίος αποφάσισε να διατηρήσει ακέραιο τον κορμό της ομάδας και να κάνει μόλις τρεις κινήσεις που κάνουν όμως μια τεράστια διαφορά.

Τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» ζούσαν στην… παραζάλη της μεταγραφής του Εβάν Φουρνιέ και θεωρούσαν πως ο μεγάλος τους αντίπαλος έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε ένα ακόμα εντυπωσιακό μεταγραφικό «χτύπημα». Το εντυπωσιακότερο όλων.

Τσεντί Οσμάν. Ο παίκτης που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Ισπανία ήταν προ των πυλών της Ρεάλ Μαδρίτης, ο παίκτης που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα στην Αμερική είχε μπει στο στόχαστρο των Λος Άντζελες Λέικερς αποφάσισε να απαρνηθεί το ΝΒΑ, να απαρνηθεί τη «Βασίλισσα» και τελικώς να πει το «ναι» στην πρόταση του Παναθηναϊκού.

Πλέον, ο Εργκίν Αταμάν έχει κάθε λόγο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση μιας και ξέρει ότι προσθέτει στο ήδη εντυπωσιακό «οπλοστάσιό» του έναν παίκτη για όλες τις δουλειές. Έναν σούπερ σταρ που μπορεί να κάνει τα πάντα και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και στην άμυνα και στην επίθεση.

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ένας παίκτης σαν τον Τσεντί Οσμάν, με την παρουσία του, τους αριθμούς του, την προϋπηρεσία του και την συνέπειά του στον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ στη Euroleague θα είναι πολυτέλεια. Διαφήμιση όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό μπάσκετ αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη.

Τι θα δώσει όμως ο Οσμάν στον Παναθηναϊκό:

Πρώτα απ’ όλα μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος μπορεί να σκοράρει ανά πάσα ώρα και στιγμή με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Με μέσο όρο καριέρας από το τρίποντο στο 37%, με δυνατότητα να βάλει τη μπάλα στο παρκέ και να φτάσει μέχρι το καλάθι και λόγω του μεγέθους του και της δύναμής του να παίξει και στο χαμηλό post.

Ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας του επιτρέπει να παίξει πολύ στο πικ εντ ρολ και να δημιουργήσει τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του, μιας και το μπασκετικό I.Q. του είναι τέτοιο που του επιτρέπει να «βλέπει» φάσεις και καταστάσεις που άλλοι παίκτες της θέσης του δε μπορούν καθόλου.

Το στοιχείο όμως που μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στον Παναθηναϊκό και να δώσει πάρα πολλές λύσεις στον Αταμάν είναι ο αιφνιδιασμός. Ο Οσμάν είναι παίκτης που αρέσκεται να παίζει στο ανοικτό γήπεδο, είτε να παίρνει ριμπάουντ και να φτάνει μόνος του μέχρι το απέναντι καλάθι, είτε να φεύγει πρώτος μετά το ριμπάουντ. Αυτό είναι κάτι που «πόνεσε» πέρσι τους πρωταθλητές Ευρώπης και φέτος ο Τούρκος φόργουορντ μπορεί να τους το παρέχει απλόχερα.

Στο αμυντικό κομμάτι τα πράγματα είναι απλά. Το κορμί του και η δύναμή του του δίνουν τη δυνατότητα να παίξει σκληρή άμυνα. Στο ΝΒΑ μπορεί να μην έκανε την διαφορά, αλλά εδώ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Μπορεί να μην είναι σε θέση να ακολουθήσει εκρηκτικούς γκαρντ μετά τις αλλαγές, αλλά το θέμα είναι ότι θα βρίσκεται πάντα ένα βήμα πίσω τους και στον αέρα ο Οσμάν είναι αυτός που θα έχει τον έλεγχο.

Παπαπέτρου, Γκριγκόνις και Οσμάν συνθέτουν ένα εξαιρετικό «τρίδυμο» στη θέση «3» με τον Εργκίν Αταμάν να βλέπει την ομάδα και στη συγκεκριμένη θέση να γίνεται πανίσχυρη, μιας και οι τρεις παίκτες μπορούν να δώσουν πολλά διαφορετικά στοιχεία, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις καταστάσεις. Και σε άμυνα και σε επίθεση.



AEK: Στην τελική ευθεία για το μεγάλο «μπαμ» με Μαρσιάλ – Τα δεδομένα της υπόθεσης
AEK: Στην τελική ευθεία για το μεγάλο «μπαμ» με Μαρσιάλ – Τα δεδομένα της υπόθεσης
Παναθηναϊκός AKTOR: Χορηγική συνεργασία με τη ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers S.A
Παναθηναϊκός AKTOR: Χορηγική συνεργασία με τη ΝΑΚ Katsiberis Insurance Brokers S.A
ΑΕΚ: «Βόμβα» από την Ισπανία - «Προφορική συμφωνία με Μαρσιάλ»
ΑΕΚ: «Βόμβα» από την Ισπανία - «Προφορική συμφωνία με Μαρσιάλ»
Βαθμολογία Super League: Η ΑΕΚ «έπιασε» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής
Βαθμολογία Super League: Η ΑΕΚ «έπιασε» ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό μετά το τέλος της 4ης αγωνιστικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved