Έχασε δικό του ματς

Έχασε δικό του ματς

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε την κακή επιθετική του λειτουργία και ο Πανιώνιος πήρε μια σπουδαία νίκη με 63-56.

Τα σώματα των παικτών του Παναθηναϊκού μπορεί να ήταν στην Νέα Σμύρνη, τα… μυαλά τους όμως στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από τον Πανιώνιο με 63-56 πληρώνοντας την πολύ κακή επιθετική τους λειτουργία (πέτυχαν 28 πόντους σε κάθε ημίχρονο) αλλά και τα… φαλτοσφυρίγματα των διαιτητών που έπαιξαν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο. Ωστόσο, αυτά τα ματς ο Παναθηναϊκός των έξι αστεριών οφείλει και πρέπει να κερδίζει από τα... αποδυτήρια, ακόμα και με κόντρα διαιτησίες όπως η σημερινή, κάτι που δεν έγινε στη Νέα Σμύρνη, αφού οι πράσινοι βρέθηκαν σε πραγματικά κάκιστη ημέρα...

Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ ένταση με τον Πανιώνιο στις πρώτες επιθέσεις να είναι ιδιαίτερα άστοχος, αλλά στην άμυνα να προσπαθεί να «χαλάσει» το παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό πως οι «κυανέρυθροι» σε κάθε επίθεση του «τριφυλλιού» έκαναν παγίδες πάνω στον Διαμαντίδη αλλά οι παίκτες του Πεδουλάκη έβρισαν την λύση. Ο αρχηγός των «πράσινων».. έβλεπε την έξτρα πάσα με αποτέλεσμα στην συνέχεια το καλάθι να είναι εύκολη λύση. Στο 3΄οι φιλοξενούμενοι ήταν ήδη μπροστά με 0-7 με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Στην επόμενη φάση η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο, μετά από δύο βολές του Λάσμε 0-9, με τον τελευταίο να περνάει στον πάγκο και να πατάει παρκέ ο «Σόφο».

Ασταμάτητος ο «Σόφο», «γκολ» ο Πέιν

Ο σέντερ του «τριφυλλιού» έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στην άμυνα ανάγκασε τον Καββαδά να κάνει τρία λάθη σε ισάριθμες επιθέσεις (την πρώτη τρία δευτερόλεπτα και τις επόμενες δύο βήματα), ενώ στην επίθεση εκμεταλλευόταν πολύ σωστά τα double team που του γινόντουσαν. Ο Τσαρτσαρής με κάρφωμα ύστερα από ασίστ του «Σόφο» έκανε το 0-11, ενώ 1:5ο πριν από την λήξη ο Πέιν πέτυχε το πρώτο καλάθι της ομάδας του μειώνοντας σε 3-11. Η ένταση που υπήρχε από το ξεκίνημα του αγώνα απλό την πλευρά του Πανιώνιου (εξέδρα, πάγκο και παίκτες) οδήγησε τους διαιτητές να χρεώσουν με τεχνική ποινή της ομάδας της Νέας Σμύρνης, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί καθώς ο Μπράμος σημείωσε ½, ενώ ο Διαμαντίδης αστόχησε και στην δύο που εκτέλεσε. Στην τελευταία επίθεση του δεκαλέπτου, όμως, ο Βασίλης Ξανθόπουλος με σουτ τριών πόντων έκανε το 7-17.

Πλάκα Λάσμε σε Μπόγρη

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε η πρώτη. Ο Μάικ Μπράμος «όπλισε» από το τρίποντο και «έγραψε» το 7-20 την στιγμή που η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχιζε να είναι εξαιρετική. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς με δίποντο έδωσε ανάσα στην ομάδα του, 9-21. Μετά την πολύ καλή δουλειά του Σχορτσανίτη πάνω στον Καββαδά το «ζευγάρι» στο «5» είχε αλλάξει με τον Λάσμε να κάνει ότι θέλει πάνω στον Μπόγρη. Μάλιστα ο τελευταίος υπέπεσε και σε αντιαθλητικό φάουλ πάνω στον σέντερ του Παναθηναϊκού, ο οποίος με εντυπωσιακό ανάποδο κάρφωμα έκανε το 9-24 στο 15’.

Κάκιστη επιθετική λειτουργία ο Παναθηναϊκός

Ο Γιάνκοβιτς συνέχιζε να είναι η πιο αξιόπιστη λύση στην επίθεση για την ομάδα του, 12-24, ενώ από την πλευρά του Παναθηναϊκού ο Λάσμε «ταιζόταν» συνεχώς με τον Διαμαντίδη να προσθέτει μία ακόμα ασίστ στο ενεργητικό του και τον Γκαμπονέζο σέντερ ένα ακόμα εντυπωσιακό κάρφωμα, 12-26 στο 17’. Παρ’ όλα αυτά ήταν φανερό πως οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να βρουν τις λύσεις που έψαχναν στην επίθεση και έμοιαζαν.. κολλημένοι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε περάσει στο παρκέ και τον Μπίλι Κις, η εμπειρία του οποίου ήταν ικανή να δώσει στον Πανιώνιο την ώθηση που ήθελε. Μάλιστα ο Αμερικάνος με τρίποντο στο 18’ έκανε το 15-26 και στην επόμενη άμυνα «οδήγησε» τον Διαμαντίδη σε λάθος.

Ο Ούκιτς το… βιολί του

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και ο Πανιώνιος βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε. Οι «κυανέρυθροι», με τον Μπούκερ να πετυχαίνει 4 σερί προσωπικούς πόντους έκαναν το 19-26 στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, αλλά ο Ρόκο Λένι Ούκιτς «χτύπησε» και πάλι στα τελευταία δευτερόλεπτα και με καλάθι που φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του έκανε το 19-28.

Ξέσπασμα ο Πανιώνιος, μπροστά ο Παναθηναϊκός

Ο Πανιώνιος έψαχνε το… ξέσπαμα και το βρήκε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Μετά από ένα γρήγορο καλάθι του Μίλμπουρν και άμεση απάντηση με τρίποντο από τον Μπράμος, 21-31, οι «κυανέρυθροι» με πολύ καλή άμυνα βρήκαν πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και με σερί 6-0 έκανε το 27-31 στο 23’. Ο Μπράμος πετύχαινε ένα ακόμα καλάθι για την ομάδα του, 27-33 αλλά ο Πανιώνιος ήταν εκείνος που είχε επιβάλλει τον ρυθμό του στο παρκέ. Μίλμπουρν και Παπάς μείωσαν ακόμα περισσότερο 31-33 (την στιγμή που οι διαιτητές δεν έβλεπαν το ξύλο πάνω στον Σχορτσανίτη), ενώ ο Γιάνκοβιτς με ωραία προσπάθεια έφερε το ματς στα ίσια, 33-33 στο 26’. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να βρίσκεται σε πολύ κακό απόγευμα στην επίθεση με τον Μπούκερ (που εξέθεσε τους ψηλούς του «τριφυλλιού» σε πολλές φάσεις) να δίνει για πρώτη φορά στον αγώνα προβάδισμα στην ομάδα του, 37-36 στο 28’. Ο Ματσιούλις ήταν ο μόνος παίκτης που έδινε λύσεις στην επίθεση και μάλιστα ο Λιθουανός με τρίποντο στην εκπνοή της περιόδου έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων, 49-33, στους «πράσινους».

Ο Ματσιούλις ήταν «ζεστός» και με ένα ακόμα τρίποντο πήγε την διαφορά στο +7, 39-46, αλλά ο Πανιώνιος αντέδρασε άμεσα. Με σερί 7-0 έφερε και πάλι το ματς στο «Χ» , 46-46, αλλά με τρίποντο του Μπατή και αιφνιδιασμό του Παπά το σκορ πήγε στο 51-48 για τους γηπεδούχους. Την στιγμή που οι δυο ομάδες έχουν κολλήσει στο σκορ, με τον Παναθηναϊκό να… τραβάει από τα μαλλιά το τρίποντο, δεν έλειψαν και τα διαιτητικά λάθη. Ο Πανιώνιος ήταν στο 52-48, αλλά ο Δημήτρης Διαμαντίδης 2:50 πριν από την λήξη μείωσε σε 52-50, αλλά στην επόμενη επίθεση ο Γιάνκοβιτς έκανε το 55-50. Ο Ούκιτς χάνει την ευκαιρία να απαντήσει και ο Αθηναίου με τρίποντο.. καρμπόν έκανε το 58-50, 1:54 πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Μπράμος δεν χάνει την ευκαιρία, μειώνει σε 58-53, όμως ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να μειώσει ακόμα περισσότερο 77 δεύτερα πριν από την λήξη και ο Γιάνκοβιτς με ½ βολές κάνει το 59-53. Ο Ματσιούλις με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 59-56 στα 50 δεύτερα, ενώ οι διαιτητές κλείνουν τα μάτια σε πεντακάθαρο φάουλ του Μπατή πάνω στον Διαμαντίδη στα 35 δεύτερα. Η απόφαση αυτή εξοργίζει τον αρχηγό των πράσινων, ο οποίος χρεώνεται και με τεχνική ποινή και ο Γιάνκοβιτς με μπαράζ βολών κάνει το 63-56 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 7-17, 19-28, 39-43, 63-56

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 6, Αθηναίου 3, Κις 3, Μίλμπουρν 7, Αθανασούλας, Μπατής 5, Γιάνκοβιτς 17, Καββαδάς, Παπάς 8, Αγραβάνης, Μπούκερ 12

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης , Μπράμος 12, Ματσιούλις 15, Ούκιτς 5, Λάσμε 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 4, Γκιστ 2, Μπανκς, Ξανθόπουλος 3, Γιαννόπουλος, Σκορδίλης

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης...

{coveritlive}c4df9412a3{/coveritlive}



Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Μεξικό: Ο Πινέδα της ΑΕΚ σκόραρε υπέροχο γκολ και άρχισε να... χορεύει στο γήπεδο
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τα… έχωσε σε FIFA και UEFA o Ντε Μπρόινε
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Τσεντί Οσμάν: Ένας σούπερ σταρ για όλες τις δουλειές στα χέρια του Αταμάν
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
Νίκη των Καναδών στις ΗΠΑ μετά από 67 χρόνια!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved