8 Ιουλίου 2023: Η ημέρα που Γιαννακόπουλος και Σλούκας άλλαξαν την ιστορία

8 Ιουλίου 2023: Η ημέρα που Γιαννακόπουλος και Σλούκας άλλαξαν την ιστορία

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από την ημέρα που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος πραγματοποιούσε τη μεγαλύτερη μεταγραφή της δεκαετίας και ο Κώστας Σλούκας έπαιρνε την απόφαση να περάσει από τα «ερυθρόλευκα» στα «πράσινα» για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή. Και η ιστορία τους δικαίωσε…

Από τη στιγμή που η ιστορία… έγραψε, όλα τα υπόλοιπα έπονται. Από τη στιγμή που η ιστορία δικαίωσε στον απόλυτο βαθμό τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο για την επένδυσή του και τον Κώστα Σλούκα για την απόφασή του, όλες οι υπόλοιπες αναλύσεις έρχονται σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, στις 8 Ιουλίου του 2023, κατά το… μεσημεράκι, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός έβαζε… φωτιά σε αν άκρως καυτό καλοκαιρινό σκηνικό. Η ομάδα του «τριφυλλιού» ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα την απόκτηση του Κώστα Σλούκα, από τον Ολυμπιακό και τάραζε και με το… παραπάνω τα λιμνάζοντα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, εντός και εκτός Ελλάδας.

Η ανακοίνωση συνοδευόταν από μια φωτογραφία του Κώστα Σλούκα να κάθεται στην καρέκλα του γραφείου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και την ώρα που έβαζε την υπογραφή του στο… εντυπωσιακό συμβόλαιό του, ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού» στεκόταν δίπλα του με το χαμόγελό του να προδίδει την αισιοδοξία του για όσα θα επακολουθήσουν.

Και η αλήθεια είναι πως όλα όσα έμοιαζε να έχει στο μυαλό του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εκείνη τη στιγμή, περίπου 10 μήνες αργότερα έγιναν πραγματικότητα με τον πιο… ονειρικό τρόπο για τον ίδιο, για τον Κώστα Σλούκα και για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου.

Ένα χρόνο μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας των δύο πλευρών ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει το… ακατόρθωτο. Έχει καταφέρει να κάνει το αδύνατο… δυνατό. Οι «πράσινοι» είναι πλέον πρωταθλητές Ευρώπης, κάνοντας ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλάει για το μπάσκετ που έπαιξε, για την ολική επαναφορά τους από τη 17η θέση της σεζόν 2022-2023, αλλά και για το σεμιναριακό μπάσκετ που έπαιξε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν στο Final-4 του Βερολίνου. Εκεί όπου σκόρπισε τη Φενέρμπαχτσε στον ημιτελικό και την, μέχρι τότε, πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης.

Όμως δεν ήταν μόνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ήταν και η επιστροφή του Παναθηναϊκού στην κορυφή της χώρας μας, έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Και εκεί με τρόπο εμφατικό, εντυπωσιακό, μοναδικό.  Ο Παναθηναϊκός μην έχοντας καταφέρει να αφήσει πίσω του τα όσα επικά έγιναν στο Βερολίνο, έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να προηγηθεί με 0-2 στους τελικούς και να βρεθεί μια ανάσα από την κατάκτηση του τρίτου συνεχόμενου πρωταθλήματος. Όμως ο Παναθηναϊκός ήταν… μαγικός και με τρεις συνεχόμενες νίκες κατά μία έννοια «σκούπισε» τους «ερυθρόλευκους» και κατέκτησε το 41ο πρωτάθλημά του.

Και όλα αυτά με τον Κώστα Σλούκα όχι απλά να βάζει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στους τελικούς της Euroleague και της Stoiximan Basket League αλλά να είναι ο παίκτης που … αποφάσισε για τους δύο τίτλους. Ο παίκτης που όχι απλά έκανε τη διαφορά κόντρα στη Ρεάλ και στον πέμπτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά ο παίκτης που «καθάρισε» τους τελικούς.

sloukas01

Ο τελικός που ο Σλούκας έμεινε στην ιστορία

Στον τελικό του Βερολίνου ο Κώστας Σλούκας είχε σε 25 λεπτά συμμετοχής, 24 πόντους με 2/2 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 8/9 ελεύθερες βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 λάθη και 7 κερδισμένα φάουλ, συγκεντρώνοντας 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Και όπως είναι φυσιολογικό αν και δε βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, αλλά στη δεύτερη, στο Final-4 αναδείχθηκε MVP και τα πήρε όλα… σπίτι του.

171fedc7 sloukas for three 950x500

Μια μπασκετική παράσταση μπροστά στα μάτια όλων εκείνων που δεν τον σεβάστηκαν

Όσο για τον τελικό των τελικών; Μια ακόμα παράσταση. Game 5 στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός AKTOR και πάλι πρωταθλητής και ο Έλληνας παίκτης να κάνει τους φίλους του «τριφυλλιού» να πετάνε στα… ουράνια και τους φίλους του Ολυμπιακού να μη μπορούν να καταλάβουν γιατί ο Γιώργος Μπαρτζώκας και η διοίκηση της ομάδας δε μπόρεσαν να αποτρέψουν αυτή τη μεταγραφή.

Σε 29:11 λεπτά συμμετοχής ο αρχηγός του «τριφυλλιού» είχε 29 πόντους, με 6/9 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 5/6 ελεύθερες βολές, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 λάθη και 4 κερδισμένα φάουλ, με τους βαθμούς της αξιολόγησής του να φτάνουν τους 24.

sloukas panathinaikos metagrafi

Ο Παναθηναϊκός έγινε... οικογένειά του

Η δικαίωση της απόφασης του Κώστα Σλούκα δεν ήταν μόνο… αγωνιστικής σημασίας. Ήταν και… ανθρώπινης. Ο Έλληνας παίκτης από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στον Παναθηναϊκό AKTOR, από την πρώτη στιγμή που έγινε μέλος της «πράσινης» οικογένειας, ένιωσε σαν ένα κανονικό μέλος της. Και αυτό είχε να κάνει και με την αποδοχή εντός των αποδυτηρίων και των γραφείων της ομάδας, όσο κυρίως με την αγκαλιά που άνοιξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι του «τριφυλλιού» που σε κάθε ευκαιρία εντός και εκτός ΟΑΚΑ του έδειχναν την αγάπη τους και τη στήριξή τους.

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου δεν ήταν εύκολη. Μια τέτοια μεταγραφή συγκεντρώνει πάρα πολλές δυσκολίες για να πραγματοποιηθεί. Ο ισχυρός άντρας του «τριφυλλιού», όμως, μαζί με τους συνεργάτες του και τον Εργκίν Αταμάν αποφάσισαν να κάνουν την κίνηση που θα άλλαζε τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετα. Και η ιστορία τους δικαίωσε.

Το ίδιο και από την πλευρά του Σλούκα. Στη σύγχρονη ιστορία δεν είναι λίγοι οι παίκτες που αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα, να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και να μεταπηδήσουν από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό ή το ανάποδο. Ελάχιστοι όμως είχαν το… στομάχι να αντέξουν και να πετύχουν. Και ο Κώστας Σλούκας το κατάφερε από την πρώτη του χρονιά που φόρεσε τη φανέλα με τα… εφτά αστέρια.

Και η απόλυτη δικαίωση του δεν έχει να κάνει μόνο με τους συλλογικούς τίτλους, αλλά και τα προσωπικά του επιτεύγματα. Έχει να κάνει και με τις επιθέσεις που δέχεται από διαφορών λογής… κατευθύνσεις. Επιθέσεις που καταδεικνύουν πως ο Σλούκας και ο Παναθηναϊκός πέτυχαν στον ακέραιο.

Και πλέον ετοιμάζονται για τη Season 2!  

4249188



Super League 2: Με κόσμο για το «διπλό» ο Πανιώνιος, το «3 στα 3» ψάχνουν Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννινα
Super League 2: Με κόσμο για το «διπλό» ο Πανιώνιος, το «3 στα 3» ψάχνουν Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννινα
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Άνω - κάτω» λόγω της κακοκαιρίας στη Σανγκάη – Άγνωστο πότε θα αγωνιστεί!
Στέφανος Τσιτσιπάς: «Άνω - κάτω» λόγω της κακοκαιρίας στη Σανγκάη – Άγνωστο πότε θα αγωνιστεί!
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το ντέρμπι «αιωνίων», Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Μάχη γιγάντων» στο ΟΑΚΑ που κρίνει πολλά - Το πρόγραμμα της Super League
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Μάχη γιγάντων» στο ΟΑΚΑ που κρίνει πολλά - Το πρόγραμμα της Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved