Το σνακ που ρίχνει την πίεση και υπάρχει σε κάθε σπίτι!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Γκρίφιθ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας διαπίστωσαν ότι υπάρχει ένας εύκολος και απολαυστικός τρόπος να μειώσουμε τον κίνδυνο υπέρτασης.
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια βόλτα μέχρι την... κουζίνα μας!
Στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση Hypertension παρουσιάζουν πώς τα προβιοτικά συμβάλλουν στην προστασία ενάντια στην υπέρταση.
Αυτά τα «υγιεινά μικρόβια» βρίσκονται κατά κύριο λόγο στο γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αναλύοντας εννέα παλαιότερες μελέτες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση προβιοτικών αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής και βοηθά στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της πίεσης.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr