Το ποτό που πίνουμε χειμώνα-καλοκαίρι και μας προστατεύει από τον καρκίνο
Μια νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας του Λος Άντζελες έρχεται να αποκαλύψει τον τρόπο που το πράσινο τσάι μπορεί να περιορίσει αισθητά την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου του παγκρέατος.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας τεχνικές χημικής ανάλυσης, διαπίστωσαν ότι μια ουσία που περιέχει το πράσινο τσάι, η επιγαλλοκατεχίνη (γνωστή και ως EGCG), έχει την ικανότητα να αλλάζει τον μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων του παγκρέατος με το να καταστέλλει την λειτουργία ενός κρίσιμου ενζύμου στον μεταβολισμό του καρκίνου, της γαλακτικής αφυδρογονάσης (ή αλλιώς LDHA).
Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι το πράσινο τσάι και τα εκχυλίσματά του μπορεί να συνεισφέρουν θετικά στην καταπολέμηση του καρκίνου, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε εξακριβωθεί ο τρόπος που συμβαίνει αυτό.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr