Τα 5 χρώματα στην διατροφή που καταπολεμούν καρκίνο και καρδιοπάθειες
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που κάθε διατροφολόγος θα σας πει ότι είναι καλό για την υγεία σας να φροντίζετε ώστε τα κύρια γεύματά σας μέσα στην ημέρα να είναι "πολύχρωμα". Τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λίγες θερμίδες και λιπαρά, ενώ περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, τα οποία είναι ευεργετικά για τον οργανισμό σας.
Προσπαθήστε να βάλετε ποικιλία στην διατροφή σας για να είναι ισορροπημένη. Μία καλή μέθοδος για να το κάνετε αυτό είναι να βάλετε τα παρακάτω 5 χρώματα στο πρόγραμμά σας:
Μπλε-μοβ: Αυτή η ομάδα τροφών περιέχει ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην μείωση των καρδιακών ασθενειών και των εγκεφαλικών επεισοδίων. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τροφές όπως τα μαύρα σταφύλια, οι σκούρες σταφίδες, τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα, το μοβ λάχανο και τα αποξηραμένα δαμάσκηνα.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr και το θέμα: Τα 5 χρώματα στην διατροφή σας που καταπολεμούν καρκίνο και καρδιοπάθειες