Τα λάθη που κάνουν οι αθλητές στη διατροφή τους
Την ανάγκη εκπαίδευσης των αθλητών σε θέματα διατροφής, όπως είναι η επιλογή τροφίμων, η παρασκευή και ο χρόνος λήψης των γευμάτων, η χρήση και η αποτελεσματικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής και η κάλυψη των αναγκών σε υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας, διαπιστώνει έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Βιοχημείας της Άσκησης του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ.
Επικεφαλής της όλης δράσης είναι ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Θανάσης Τζιαμούρτας.
Απώτερος σκοπός, όπως ο ίδιος τονίζει στο ΑΜΠΕ, «είναι να δώσουμε τις κατάλληλες πληροφορίες στους αθλητές και τις αθλήτριες έτσι ώστε να μπορέσουν να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους αλλά και να αποκτήσουν τις βάσεις για μια υγιεινή διατροφή την οποία θα ακολουθούν εφ' όρου ζωής».
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr