Πέντε λόγοι να φάτε ψάρι σήμερα κιόλας!
Η Ακαδημία Διατροφής και Διατροφολογίας συνιστά τη συστηματική κατανάλωση ψαριού, καθώς υποστηρίζει πως αποτελεί την καλύτερη πηγή υγιεινών πολυακόρεστων λιπαρών.
Δύο τύποι Ω-3λιπαρών οξέων (εικοσαπενταενοϊκό και εικοσιδυαεξαενοϊκό οξύ) δεν παράγονται από τον οργανισμό με φυσικό τρόπο κι έτσι πρέπει να λαμβάνονται από τη διατροφή. Τα Ω-3 λιπαρά οξέα υπάρχουν και σε φυτικές τροφές όπως οι ξηροί καρποί, όμως μόνο ένα μέρος αυτών των καλών λιπαρών (άλφα λινελαϊκό οξύ) μετατρέπεται στα παραπάνω χρήσιμα οξέα.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr