Τι θα επιλέξουμε για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα
Το εορταστικό γεύμα των Χριστουγέννων, έχει την ιδίαιτερη αξία του, κυρίως για οικογενειακούς λόγους, αλλά και για τη μεγαλύτερη ποικιλία φαγητών και γλυκών που το συνοδεύουν.
Οι μυρωδιές και οι γεύσεις χαρακτηρίζουν το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, όπως και οι θερμίδες και τα λιπαρά.
Τα τελευταία χρόνια, η γαλοπούλα έχει πάρει την θέση της και στο ελληνικό χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν στο χοιρινό.
Γαλοπούλα
Η γαλοπούλα, δεν αποδίδει πολλές θερμίδες, παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας ενώ αν καταναλωθεί χωρίς την πέτσα της δε δίνει κακά λιπαρά.Επίσης,η γαλοπούλα είναι πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φώσφορο.
Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr