Τένις: Πρίγκιπας… στο Μόντε Κάρλο ο Αλκαράθ με ανατροπή
Τον πρώτο του τίτλο στο τουρνουά Masters του Μόντε Κάρλο πανηγύρισε ο Κάρλος Αλκαράθ επικρατώντας 2-1 σετ του Λορέντσιο Μουζέτι, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στο τελευταίο σετ.
Ο Ισπανός άσος του τένις επέστρεψε έπειτα από πολλούς μήνες σε κατάκτηση ενός σημαντικού τίτλου, έπειτα από την περσινή κατάκτηση του Ουίμπλετον. Ο Κάρλος Αλκαράθ χρειάστηκε 1 ώρα και 47 λεπτά για να πάρει τη νίκη, η οποία θα τον φέρει και πάλι στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, προσπερνώντας τον Σάσα Ζβέρεφ.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Λορέντσιο Μουζέτι, ο οποίος πήρε το πρώτο σετ 6-3, ωστόσο, στην συνέχεια δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εξαιρετική εμφάνιση του Ισπανού αντίπαλου του.
Courtside for @carlosalcaraz’s first #RolexMonteCarloMasters title! ? https://t.co/RrV3W0tsRA pic.twitter.com/1yf5FJHiJR
— Tennis TV (@TennisTV) April 13, 2025
Ο Κάρλος Αλκαράθ έχασε μόλις ένα game στην συνέχεια του τελικού, στο δεύτερο σετ, 6-1 και εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια τα προβλήματα τραυματισμού που «έβγαλε» ο Ιταλός, με αποτέλεσμα να πάρει το τρίτο 6-0 και παράλληλα να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Μόντε Κάρλο.
First win in Monte-Carlo: 2025 ✅
— Tennis TV (@TennisTV) April 13, 2025
First title in Monte-Carlo: 2025 ?
A week of firsts for @carlosalcaraz ? pic.twitter.com/grmI8TFTdq