Τένις: Νέος θρίαμβος της Σαμπαλένκα κόντρα στην Πεγκούλα στην Αμερική! Πήρε το Miami Open
Το τρόπαιο του Miami Open κατέκτησε η Αρίνα Σαμπαλένκα, επικρατώντας 2-0 σετ της Τζέσικα Πεγκούλα, επικρατώντας για 3η φορά της Αμερικανίδας στην χώρα της, τους τελευταίους οκτώ μήνες.
Η Λευκορωσίδα επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και πήρε τη νίκη με 7-5 και 6-2, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον πρώτο της τίτλο στη Φλόριντα, μετά απ’ αυτόν στο Μπρίσμπεϊν τον Ιανουάριο για το WTA 500.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης απέναντι στην Τζέσικα Πεγκούλα στην Αμερική, μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών, έπειτα από τις νίκες στο WTA 1000 στο Σινσινάτι, τον Αύγουστο του 2024 και το US Open στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Τζες, συγγνώμη», ανέφερε χαμογελώντας η Λευκορωσίδα προς την αντίπαλό της. Και συνέχισε: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο να χάνεις πάντα από την ίδια παίκτρια, το έζησα με την Ιγκα (σ.σ. Σβιάτεκ). Αλλά όλες πιέζουμε η μία την άλλη, προκειμένου να βελτιωθεί και όλες βελτιωνόμαστε μετά από αυτά τα δύσκολα μαθήματα.
Στην αρχή του αγώνα ήμουν ψυχικά προετοιμασμένη για όλα, ακόμη και για να χάσω το σερβίς μου, αλλά και για να μείνω στο ματς και να παλεύω για κάθε πόντο. Έχω συνειδητοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό ότι έχω άλλες δυνάμεις στο παιχνίδι μου και ότι δεν χρειάζομαι απαραίτητα ένα μεγάλο σερβίς για να νικήσω έναν αγώνα».
Από την πλευρά της, η Τζέσικα Πεγκούλα υποστήριξε: «Μοιραζόμαστε πάντα μεγάλες μάχες, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε στους επόμενους τελικούς. Είσαι η καλύτερη στον κόσμο για κάποιον λόγο. Καταφέρνεις να ανεβάζεις το επίπεδό σου σε κρίσιμες στιγμές, όταν χρειάζεται και αυτό έκανε την διαφορά, όπως και στα τελευταία μας ματς. Αλλά είμαι χαρούμενη που έφθασα ξανά στον τελικό ενός WTA 1000. Παίζεις για να βάλεις τον εαυτό σου σε θέση να κερδίσεις τέτοιου είδους τουρνουά και το έχω καταφέρει ξανά τις τελευταίες εβδομάδες».