Ολοκληρώθηκε το 18ο Ioannina Lake Run με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος

Ολοκληρώθηκε το 18ο Ioannina Lake Run με τη στήριξη του φυσικού μεταλλικού νερού Βίκος

Υπάρχει μια αθλητική δραστηριότητα που είναι κοινή για μικρούς και μεγάλους: Το τρέξιμο. Στην πρώτη περίπτωση, οι λόγοι που ωθούν σε αυτό, μπορεί να μην είναι τόσο συνειδητοί και να έχουν να κάνουν με τη διοχέτευση της ενέργειας των παιδιών. Στη δεύτερη περίπτωση, οι λόγοι είναι πιο συνειδητοί και έχουν σχέση με την υγεία και την ευεξία.

Τρέχοντας έστω και μισή ώρα, τα οφέλη που απορρέουν είναι πολλαπλά. Μεγαλύτερη καύση θερμίδων που συμβάλλει στην απώλεια -ή έστω διατήρηση- βάρους, μυϊκή ενδυνάμωση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καλύτερη λειτουργία της καρδιάς, ακόμα και βελτιωμένος ύπνος είναι μερικά από αυτά.

Με τον καιρό, καθώς η αντοχή αυξάνεται, όσες και όσοι τρέχουν αρχίζουν να προσθέτουν περισσότερα χιλιόμετρα στην προπόνησή τους, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που συμμετέχουν και σε επίσημους αγώνες δρόμου όπως το Ioannina Lake Run, το οποίο πραγματοποιήθηκε για 18η φορά στις 21-22 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα. Ειδικά η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτέλεσε και φέτος, πόλο έλξης για χιλιάδες δρομείς από όλη τη χώρα, αλλά και εκτός των συνόρων της.

Αν είσαι λάτρης των αθλητικών δράσεων -και όχι μόνο, συνέχισε να διαβάζεις, διότι τα νέα θα ξεσηκώσουν την πιο fit πλευρά του εαυτού σου!

Προάγοντας τον αθλητισμό και τον πολιτισμό

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων είναι γνωστή για το πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων «Ο Β-οίκος της ζωής μας», στο οποίο περιλαμβάνονται πρωτοβουλίες και δράσεις που προστατεύουν το περιβάλλον και ενισχύουν την κοινωνία, με έμφαση σε ζητήματα αθλητισμού και πολιτισμού.

Μέσα από το πρόγραμμα, πραγματοποιούνται δράσεις που προωθούν την ισότητα και το ευ αγωνίζεσθαι, θέτοντας τις βάσεις για μια κοινωνία καλύτερη για όλες και όλους. Μάλιστα, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, καθώς υποστηρίζει ένθερμα τη συμπερίληψη, έχει συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και στηρίζει νέους αθλητές και αθλήτριες που αποτελούν ένα παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης για όλη την κοινωνία.

VikosMesa01

Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος πήρε θέση ξανά γύρω από τη Λίμνη Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Β-οίκος της ζωής μας», και λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητά του, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος δεν θα μπορούσε να μην είναι -για άλλη μια χρονιά- συνεπής στο καθιερωμένο του ραντεβού με το Ioannina Lake Run ως Μεγάλος Χορηγός. Άλλωστε, στηρίζει έμπρακτα κάθε σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός στη χώρα μας -πόσο μάλλον τους αθλητές και τις αθλήτριες που βρέθηκαν στη γραμμή εκκίνησης του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.

Εκεί, 4.065 δρομείς από όλη τη χώρα, αλλά και το εξωτερικό, συμμετείχαν, για άλλη μια χρονιά, στις διαφορετικές διαδρομές του 18ου Ioannina Lake Run. Όχι τυχαία, αφού από το 2007, αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση γίνεται όλο και καλύτερη, αυξάνοντας την εμπειρία της και τον ενθουσιασμό της. Άλλωστε, είναι με διαφορά ο πιο όμορφος αγώνας δρόμου, καθώς η γραφικότητα της πόλης και η ίδια η φύση βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.

VikosMesa02

Φέτος, λοιπόν, δρομείς -μεταξύ των οποίων και γνωστά ονόματα των μεγάλων αποστάσεων- έτρεξαν σχεδόν επίπεδη διαδρομή των 30 χλμ., ενώ άλλοι συμμετείχαν στον αγώνα των 30 χλμ. δυναμικού βάδην και κάποιοι φυσικά, προτίμησαν τις μικρότερες αποστάσεις των 10 χλμ. και 5 χλμ. Επειδή, όμως, ο αθλητισμός είναι και ψυχαγωγία, ένας μεγάλος αριθμός ντόπιων και επισκεπτών -μικρών και μεγάλων- έλαβαν μέρος στους δωρεάν αγώνες Μαμά – Καρότσι, 235 οικογένειες προτίμησαν το Family Run, 140 άνθρωποι συμμετείχαν στον Παραλίμνιο Δρόμο ΑμεΑ και 440 έτρεξαν το Kids Race. Μάλιστα, ο τελευταίος αγώνας απευθυνόταν ειδικά σε μαθητές των τελευταίων τεσσάρων τάξεων του Δημοτικού.

«Σύμμαχός» τους φυσικά, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, το οποίο τους προσέφερε προϊόντα και εξοπλισμό, θέλοντας να τονίσει τη σημασία που έχει η συμμετοχή και να επιβραβεύσει τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν. Εξ’ άλλου, καθώς είναι συνώνυμο της ευεξίας και της υψηλής ποιότητας, δεν θα μπορούσε να μην δημιουργήσει μια ξεχωριστή εμπειρία αναζωογόνησης και ενυδάτωσης στους δρομείς.

VikosMesa03

Δίνοντας ώθηση στον αθλητικό τουρισμό

Για 18η χρονιά, λοιπόν, το Ioannina Lake Run προβάλλει διεθνώς τα Ιωάννινα, άρα και την Περιφέρεια Ηπείρου και -συνολικά- τη χώρα μας, ως έναν ιδανικό προορισμό για όσες και όσους λατρεύουν τον αθλητικό τουρισμό. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Έτσι, το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος, όντας Μεγάλος Χορηγός της διοργάνωσης, είχε και αυτό ενεργό ρόλο στο να γνωρίσουν τη λίμνη Παμβώτιδα όσες και όσοι επισκέφτηκαν την πόλη.

Website: vikos.com

Instagram: @vikosofficial


Παναθηναϊκός AKTOR: Συγκίνηση και περηφάνια - Η After Movie του «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Παναθηναϊκός AKTOR: Συγκίνηση και περηφάνια - Η After Movie του «Παύλος Γιαννακόπουλος»
Τώρα με την Προσφορά Εγγυημένης Απόδοσης* θα πάθεις Novibet!
Τώρα με την Προσφορά Εγγυημένης Απόδοσης* θα πάθεις Novibet!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ατομικό ο Μπράουν, εκτός ο Αντετοκούνμπο
Παναθηναϊκός AKTOR: Ατομικό ο Μπράουν, εκτός ο Αντετοκούνμπο
Η Κατερίνα Τσάβαλου στο ΟΠΑΠ Game Time: Η ΑΕΚ το τάκλιν σε συνάδελφο και το Όσκαρ που θα έκανε θυσία
Η Κατερίνα Τσάβαλου στο ΟΠΑΠ Game Time: Η ΑΕΚ το τάκλιν σε συνάδελφο και το Όσκαρ που θα έκανε θυσία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved