Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Πρεμιέρα με οκτώ αγώνες η Ελλάδα

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων: Πρεμιέρα με οκτώ αγώνες η Ελλάδα

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων 2024 ανοίγει τις πύλες του αύριο Παρασκευή 12/07 στο Μάλμε της Σουηδίας και συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα.

Τα αστέρια της γηραιάς ηπείρου στις ηλικίες μέχρι 15 και μέχρι 19 ετών και γενικά οι τοπ αθλητές κι αθλήτριες από περισσότερες από 40 χώρες θα παρουσιάσουν αγωνιστικό πάθος και ικανότητες μέχρι την Κυριακή 21/07, άλλοι για να φτάσουν στα μετάλλια, άλλοι για να δείξουν τη δική τους δυναμική. Ανάμεσα στους περίπου 550 συμμετέχοντες και η ελληνική αποστολή, η οποία έφτασε σήμερα στον σουηδικό νότο, μέσω Κοπεγχάγης, αισιόδοξη ότι θα βγάλει ταλέντο και δυνατές αξιώσεις. Αποτελείται από εννέα αγόρια, έξι κορίτσια και τέσσερις προπονητές. Η πρεμιέρα της στην κορυφαία διοργάνωση περιλαμβάνει οκτώ συναντήσεις ομαδικού. Από δύο σε κάθε ηλικιακή κατηγορία, με πρώτους αντιπάλους τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη για τους εφήβους, το Ισραήλ για τις νεάνιδες, τη Γαλλία για τους παίδες και την Ουαλία για τις κορασίδες.

Τη χώρα εκπροσωπούν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Στάθης Μανωλόπουλος, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Γιάννη Κούτρα, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, οι νεάνιδες Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη, Στέλλα Τζαρίδου, Ζωή Καζάκου, Αγγελική Ευμορφιάδη, οι παίδες Κώστας Φάκαρος, Γιάννης Κιοσελόγλου, Κωνσταντίνος Αλεξούδης, Θεοφάνης Μήτκας και οι κορασίδες Χριστίνα Τζενίδη και Άννα-Φανουρία Μήτκα. Υπεύθυνοι προπονητές ορίστηκαν από την ομοσπονδία οι Κώστας Μαδέσης (στους εφήβους), Γιώργος Χριστοφοράκης (νεάνιδες), Χρήστος Τσαρσιταλίδης (παίδες) και Λευτέρης Τσόκανος (κορασίδες).

Το απόγευμα έγινε η τελευταία προπόνηση στο αχανές Baltiska Hallen & Malmö Isstadion. Εκεί είναι στημένα 24 τραπέζια, ενώ υπάρχει και μία μεγάλη αίθουσα προπόνησης. Το ομαδικό, που ανοίγει το πρόγραμμα, αποτελεί συνήθως τον μεγάλο στόχο για την ελληνική πλευρά. Κορυφαία πρόκληση είναι για την εθνική παίδων να παραμείνει στην Α κατηγορία, στην οποία ανέβηκε πέρσι στο Γκλίβιτσε της Πολωνίας. Το έργο της είναι εξαιρετικά δύσκολο, άμεσα μάλιστα συναντά στο γκρουπ δύο από τα πρώτα πέντε φαβορί της κατηγορίας. Τα υπόλοιπα εθνικά μας συγκροτήματα μετέχουν στη Β κατηγορία. Οι έφηβοι έχουν παρουσιάσει ως στόχο την προαγωγή στην Α κατηγορία, οι νεάνιδες και οι κορασίδες θέλουν να μείνουν όσο περισσότερο γίνεται στη διεκδίκηση της ανόδου κι αν φτάσουν στο τελικό στάδιο να τα παίξουν όλα για όλα. Σαφώς είναι πολύ δύσκολη και η δική τους προσπάθεια. Την κατάληξη θα τη γνωρίζουμε στις 16/07 και την επόμενη μέρα αρχίζουν τα ατομικά αγωνίσματα, όπου οι διεθνείς μας θα επιδιώξουν καλά πλασαρίσματα.

Στο ομαδικό εφήβων θα είναι παρούσες 41 χώρες. Η Ελλάδα βρίσκεται στο 10ο γκρουπ, (το τελευταίο της διοργάνωσης) με επικεφαλής τη Νορβηγία κι επίσης αντιπάλους τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Μάλτα.

Στο ομαδικό νεανίδων υπάρχουν 36 ομάδες χωρισμένες σε 8 γκρουπ. Η Ελλάδα είναι στο 7ο γκρουπ και αντιμετωπίζει τη Σλοβενία (επικεφαλής), την Ελβετία, το Ισραήλ και τη Σκωτία.

Στο ομαδικό παίδων οι συμμετοχές έφτασαν τις 38. Η Ελλάδα αγωνίζεται στο 1ο γκρουπ απέναντι στην Πολωνία (1ο φαβορί), τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Στο ομαδικό κορασίδων είναι 33 οι χώρες. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πήγε στο 6ο γκρουπ με αντιπάλους την Κροατία (επικεφαλής), τη Λιθουανία και την Ουαλία.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

Το σύστημα διεξαγωγής στο ομαδικό χωρίζεται σε τρία στάδια. Αρχικά στο κάθε γκρουπ οι εθνικές ομάδες αναμετρώνται μεταξύ τους με το σύστημα ένας προς όλους. Και στην Α (Level 1, όπως αναφέρεται από την ETTU) και στη Β κατηγορία (Level 2).

Ακολουθούν αγώνες πλέι οφ. Στα πλέι οφ 1 σχηματίζουν δύο ζευγάρια οι ομάδες, που έχουν τερματίσει στην 3η θέση των γκρουπ του Level 1. Στα πλέι οφ 2 μετέχουν οι χαμένοι από τα δύο ματς των πλέι οφ 1, οι νικητές από τα γκρουπ 5, 6, 7, 8, 9 και 10 (Level 2) και οι 4οι από τα 4 γκρουπ του Level 1. Δώδεκα οι ομάδες δηλαδή και 6 οι αγώνες.

Στο στάδιο 3 υπάρχει από τη μια πλευρά το κυρίως ταμπλό των «16», που γίνεται με προοδευτικό νοκ άουτ (περνάνε σε αυτό οι 2 πρώτες ομάδες από τα 4 γκρουπ της Α κατηγορίας, οι 2 νικητές των πλέι οφ 1 και οι 6 νικητές των πλέι οφ 2) κι από την άλλη τα ματς κατάταξης για τις υπόλοιπες θέσεις.

Με κάποιες διαφορές λόγω μικρότερης συμμετοχής, οργανώνεται το σύστημα για τις κατηγορίες νεανίδων και κορασίδων, όπου είναι 8 τα γκρουπ. Για τα πλέι οφ 1 η ETTU σημειώνει ότι θα διεξαχθούν 4 αγώνες ανάμεσα στις ομάδες, που θα πάρουν την 3η θέση στα 4 γκρουπ του Level 1 και τις ομάδες, που θα τερματίσουν στη 2η θέση των 4ων γκρουπ του Level 2. Για τα πλέι οφ 2 προβλέπονται άλλα 4 ματς ανάμεσα στις 4ες ομάδες των γκρουπ του Level 1 και τις νικήτριες των 4ων γκρουπ του Level 2. 

Ανέκαθεν σημαντική για την Ελλάδα και η διαδικασία για τις θέσεις 17-28 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (πρώτα σε νέα γκρουπ κι έπειτα σε μίνι ταμπλό) διότι η 17η θέση οδηγεί στην άνοδο στην Α κατηγορία. Αντίθετα, οι χώρες, που μετά την είσοδό τους στο κυρίως ταμπλό μένουν στη 16η θέση, δεν εξασφαλίζουν την άνοδο για την επόμενη χρονιά.

Στο απλό 32 seeded players θα είναι απευθείας στα κυρίως ταμπλό. Οι υπόλοιποι αθλητές/τριες μετέχουν στο προκριματικό στάδιο, το οποίο περιλαμβάνει γκρουπ με το κάθε ματς να κρίνεται με το σύστημα του καλύτερου των 5 σετ. Οι δύο πρώτοι αθλητές/οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα γκρουπ προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση. Εκεί τα παιδιά αγωνίζονται με το σύστημα του καλύτερου των 7 σετ. Τα διπλά αγοριών και κοριτσιών στις κατηγορίες Under 15 και Under 19, όπως και το διπλό μικτό, γίνονται με νοκ άουτ σύστημα από την αρχή και κλασικά όλα τα ματς μπορούν να φτάσουν μέχρι το 3-2 σετ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΓΚΡΟΥΠ

Το πρόγραμμα στους αγώνες των εθνικών μας ομάδων στα γκρουπ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος σε ώρες Ελλάδας (μία ώρα μπροστά από τη Σουηδία):

Στους εφήβους:

Την Παρασκευή 12/07:

Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη στις 12:10

Ελλάδα-Μάλτα στις 18:30

Το Σάββατο 13/07:

Νορβηγία-Ελλάδα στις 14:20    Τραπέζι 3 (μετάδοση)

Στις νεάνιδες:

Την Παρασκευή 12/07:

Ισραήλ-Ελλάδα στις 10:00

Ελβετία-Ελλάδα στις 20:40     

Το Σάββατο 13/07:

Ελλάδα-Σκωτία στις 12:10

Σλοβενία-Ελλάδα στις 18:30

Στους παίδες:

Την Παρασκευή 12/07:

Γαλλία-Ελλάδα στις 12:10

Γερμανία-Ελλάδα στις 18:30

Το Σάββατο 13/07:

Πολωνία-Ελλάδα στις 12:10

Στις κορασίδες:

Την Παρασκευή 12/07:

Ελλάδα-Ουαλία στις 10:00

Κροατία-Ελλάδα στις 20:40

Το Σάββατο 13/07:

Ελλάδα-Λιθουανία στις 16:30         



Premier League: Θλίψη στη Λίβερπουλ - Πέθανε πρώην αρχηγός της
Premier League: Θλίψη στη Λίβερπουλ - Πέθανε πρώην αρχηγός της
Nations League: Πεντάρες για Γερμανία και Ολλανδία, σημαντικό «διπλό» η Αλβανία
Nations League: Πεντάρες για Γερμανία και Ολλανδία, σημαντικό «διπλό» η Αλβανία
Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς - Πρεμιέρα με νίκη στο Nations League
Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς - Πρεμιέρα με νίκη στο Nations League
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Σταματοπούλου
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Σταματοπούλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved