Πινγκ Πονγκ: Τίτλος και άνοδος στη γαλλική Pro B για τη Χάβρη των Γ. Κωνσταντινόπουλου, Σγουρόπουλου

Πινγκ Πονγκ: Τίτλος και άνοδος στη γαλλική Pro B για τη Χάβρη των Γ. Κωνσταντινόπουλου, Σγουρόπουλου

Με τους καθιερωμένους αγώνες πλέι οφ, που έγιναν στις αρχές Ιουνίου, ολοκληρώθηκαν για την περίοδο 2023-2024 οι National κατηγορίες επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Γαλλίας.

Είναι τα διασυλλογικά πρωταθλήματα από την 3η έως την 5η κατηγορία της χώρας, στα οποία μετέχουν κάθε χρόνο πολλοί Έλληνες και βγάζουν σταθερά την αγωνιστική τους ποιότητα. Οι αγωνιστικές στη 2η φάση των διοργανώσεων τέλειωσαν τον Μάιο και μετά από λίγο καιρό έγιναν πλέι οφ για τις ομάδες της National 1, που διεκδικούσαν την άνοδο, όπως και για ομάδες, που ήδη είχαν εξασφαλίσει την προαγωγή από τις επόμενες δύο κατηγορίες κι απλά έπαιζαν για κατάταξη. Από αυτή τη διαδικασία προέκυψαν οι δύο βασικές ειδήσεις για τους Έλληνες «ξενιτεμένους». Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιάννης Σγουρόπουλος κατ’ αρχάς, αναδείχτηκαν πρωταθλητές στη National 1 με τη Χάβρη 1 και χάρηκαν την άνοδο στη 2η επαγγελματική λίγκα, τη λεγόμενη Pro B. Επίσης, ο Στράτος Δαμιανής πανηγύρισε την εξασφάλιση της συμμετοχής στη National 2 της επόμενης χρονιάς με τη Σεν Ντενί 2. Στα πλέι οφ πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8, αλλά ήδη οι συμμετέχουσες ομάδες είχαν πετύχει την άνοδο και τα έξτρα ματς έγιναν τυπικά για να βγει ο πρωταθλητής της National 3 απ’ όλα τα γκρουπ.

Γενικά οι Έλληνες αθλητές, που αγωνίστηκαν σε όλα τα επίπεδα των συγκεκριμένων κατηγοριών ήταν και φέτος κάτι λιγότερο από 20. Εκτός από τους προαναφερόμενους ήταν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Νίκος Αντωνιάδης, Γιάννης Βλοτινός, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Ζήσης Δουκέρης, Δημήτρης Κορδούτης, Γιάννης Μπόσκοβιτς, Κωνσταντίνος Λυκοστράτης, Σωκράτης Γιαννούτσος, Γιάννης Παπαδάκης, Ελισάβετ Τέρπου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Αλίκη Κιούφη και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Θα δούμε επιγραμματικά το φινάλε τους με βάση πάντα τα στοιχεία από τη γαλλική ομοσπονδία:

ΣΤΙΣ NATIONAL ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Στους άνδρες και την 3η εθνική κατηγορία η Χάβρη απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ χάρη στην αήττητη πρωτιά, που πήρε στο 1ο γκρουπ της National 1 A (μία υποδιαίρεση σε Ν1Α και Ν1Β στο στάδιο 2 του πρωταθλήματος, που εισήγαγε φέτος η γαλλική ομοσπονδία). Στην τελική 4άδα αναδείχτηκε νικήτρια ύστερα από τριπλή ισοβαθμία. Κατέβαλλε την Πόντο Κόμπο με 8-0, τη Φρέγιους με 8-1 και ηττήθηκε από την Μπουλόν Μπλανκόρ με 8-6. Υπερίσχυσε όμως, στον συντελεστή από τα ματς με την Μπουλόν και τη Φρέγιους και ανέβηκε κατηγορία ως πρωταθλήτρια.

Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, που στη γεμάτη σεζόν του είχε ενισχύσει για λίγο και τη Χάβρη 2 στη National 2, εμφάνισε στα πλέι οφ 6 νίκες και 1 ήττα, ενώ ο Γιάννης Σγουρόπουλος, που είχε ελάχιστα ματς γενικά στη χρονιά, ήταν αήττητος σε 7 παιχνίδια. Για τον Κωνσταντινόπουλο ξεχώρισαν οι νίκες απέναντι στον διεθνή Γάλλο Ανγκλέ, τον Βόσνιο Ντουράνσπαχιτς και τον Ταϊλανδό Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ, γνωστό και στο ελληνικό κοινό από τη θητεία του στην Α1. Για τον Σγουρόπουλο ήταν αξιοσημείωτη η νίκη απέναντι στον Ισπανό Καμπαλέρο. Οι δύο πρώτες ομάδες εξασφάλισαν την άνοδο. Νωρίτερα, στο στάδιο 2 της υποδιαίρεσης της κατηγορίας, η Χάβρη κυριάρχησε σε γκρουπ των 8 και οι πρώτες ομάδες των συνολικά τεσσάρων γκρουπ πήγαν στα πλέι οφ. Συνολικά στη σεζόν ο Γ. Κωνσταντινόπουλος είχε απολογισμό 37 νίκες και 5 ήττες και ο Σγουρόπουλος 10 νίκες σε ισάριθμα ματς.

Στη National 3 η Σεν Ντενί 2 του Στράτου Δαμιανή, αφού πρωταγωνίστησε στον όμιλό της στο στάδιο 1, κατέκτησε την κορυφή και στον όμιλό της στο στάδιο 2. Συγκεκριμένα στον 5ο, όπου είχε 6 νίκες και 1 ισοπαλία. Έτσι εξασφάλισε την άνοδο, αλλά αγωνίστηκε αρχή Ιουνίου και στα πλέι οφ για την τελική κατάταξη κάθε ομάδας μετά τα συνολικά 16 γκρουπ. Η Σεν Ντενί επιβλήθηκε στη 16άδα 8-0 της Σεσόν (δύο νίκες στο απλό ο Δαμιανής) κι έχασε στην 8άδα από τη Ρομάν με 8-5 για να καταταχθεί στις θέσεις 5-8 (2 νίκες-1 ήττα στο απλό και μία νίκη στο διπλό ο Δαμιανής). Στο σύνολο ο πρωταθλητής Ελλάδας Νέων ανδρών του 2020 είχε 33 νίκες και 5 ήττες.

Επιστρέφοντας στη National 1 και το στάδιο 2 αναφέρουμε αρχικά ότι η Ρομάν του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ μαζί με τη Χάβρη του αδερφού του Γιώργου και του Σγουρόπουλου. Τερμάτισε στην 3η θέση. Στον αγώνα με τη Χάβρη ο 30χρονος διεθνής μας αντιμετώπισε τον Σγουρόπουλο και γνώρισε την ήττα. Γενικά στο πρωτάθλημα είχε 21 νίκες και 6 ήττες.

Επίσης, στη National 1 η Καουντρί του Γεράσιμου Χατζηλυγερούδη συνέχισε στο 2ο γκρουπ της Ν1 Α και κατέλαβε την 5η θέση. Ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών, που ταλαιπωρήθηκε αρκετό καιρό από ένα πρόβλημα υγείας, είχε φέτος απολογισμό 14 νίκες και 20 ήττες.

Στη National 2 (4η κατηγορία) ήταν η 2η ομάδα της Χάβρης. Εκεί όπου σταθερά αγωνίστηκε ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης. Στη 2η φάση το κλαμπ αρκέστηκε στην 6η θέση του 6ου γκρουπ. Ο αριστερόχειρας Βορειοελλαδίτης παρουσίασε 7 νίκες και 15 ήττες.

Στη National 2 και το 5ο γκρουπ της 2ης φάσης αγωνίστηκε η Κουρμπεβουά 2 του Τάσου Ρηνιώτη. Τα πήγε πολύ καλά, αλλά έχασε την πρωτιά για έναν βαθμό από την Ιστρ. Ο «χρυσός» Βαλκανιονίκης του ομαδικού ανδρών είχε απολογισμό στη σεζόν 31 νίκες και 2 ήττες.

Στη National 2 αγωνίστηκε από τον χειμώνα κι έπειτα η Αντίμπ 1, που είχε στη διάθεσή της κυρίως τον Δημήτρη Κορδούτη και ακόμα στο ρόστερ τον Σωκράτη Γιαννούτσο. Αφού στο στάδιο 1 προήχθη από τη χαμηλότερη κατηγορία, συνέχισε στο 8ο γκρουπ της National 2 και κατέλαβε την 6η θέση. Ο Κορδούτης εμφάνισε 28 νίκες και 2 ήττες, ενώ ο Γιαννούτσος με τη μικρή συμμετοχή στην 1η φάση είχε 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Με την Γκρεσιβοντάν Λε Τουβέ στη National 2 αγωνίστηκε φέτος ο Γιάννης Παπαδάκης. Στη 2η φάση η ομάδα του ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στην 6η θέση του 7ου γκρουπ. Ο πρώην διεθνής έδωσε αρκετά ματς και η στατιστική του επιφύλαξε 12 νίκες και 8 ήττες.

Στην ίδια κατηγορία άρχισε τη σεζόν η Σεν Πιερ 2 του Γιάννη Βλοτινού και του Ζήση Δουκέρη, αλλά δεν είχε καλή πορεία και στο στάδιο 2 πέρασε στη National 3. Μετείχε στο 13ο γκρουπ και πήρε την 7η θέση ισοβαθμώντας με τη Δουνκέρκη. Ο Βλοτινός είχε 28 ατομικές νίκες και 6 ήττες και ο Δουκέρης 7 νίκες και 14 νίκες ήττες.

Επίσης, στη National 3 ήταν από την αρχή η Κουντούν του Νίκου Αντωνιάδη. Ο δις «χάλκινος» στο απλό ανδρών του Πανελληνίου πρωταθλήματος όμως, αγωνίστηκε μόνο στην 1η φάση και για ελάχιστο διάστημα. Μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 είχε  6 νίκες σε ισάριθμα ματς. 

Στη National 3 άνηκε και η Ερμόν Πλεσί του Γιάννη Μπόσκοβιτς. Συνέχισε από τον Ιανουάριο στο 10ο γκρουπ και βρέθηκε στην 5η θέση. Ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων το 2019 εμφάνισε στο πρωτάθλημα 21 νίκες και 3 ήττες.

ΣΤΙΣ NATIONAL ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Στις γυναίκες και τη National 1 μετείχε η Κωνσταντίνα Παρίδη με τα χρώματα της Σεν Ζάνε/Μπουργκουάν. Στην 2η φάση το κλαμπ κατετάγη 6ο στο 2ο γκρουπ. Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών, που είναι αυτόν τον καιρό σε θεραπεία με πρόβλημα τραυματισμού, αγωνίστηκε στη Γαλλία μέχρι τα μέσα Μαρτίου και συνολικά εμφάνισε 18 νίκες και 6 ήττες.

Στη National 1 είχε ανέβει για το στάδιο 2 των πρωταθλημάτων η Σεν Πιερ 2 της Ελισάβετ Τέρπου κυριαρχώντας αρχικά στο 1ο γκρουπ της National 2. Πήρε μέρος στο 2ο γκρουπ και κατέκτησε την 3η θέση. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών σημείωσε συνολικά 26 νίκες και 3 ήττες. Να προστεθεί ότι η Τέρπου αγωνίζεται από αύριο 11/06 σε ένα ακόμα διεθνές τουρνουά. Θα είναι παρούσα στο WTT Star Contender της Σλοβενίας, το οποίο γίνεται στη Λιουμπλιάνα και διαρκεί μέχρι την Κυριακή 16/06.   

Η Αλίκη Κιούφη, αφού έκανε αρχή με τη Ρεν στη 2η εθνική λίγκα της Γαλλίας (Pro B), έδωσε στη συνέχεια λίγα ματς με τη 2η ομάδα του κλαμπ στη National 2. Μέχρι τον Δεκέμβριο και μετά σταμάτησε λόγω εγκυμοσύνης. Συνεπώς δεν πήρε μέρος στο στάδιο 2 της 4ης κατηγορίας και ο απολογισμός της φέτος ήταν 5 νίκες και 3 ήττες.

Την εμπειρία του γαλλικού πρωταθλήματος έζησε πρώτη φορά η νεαρή Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Αγωνίστηκε με τη Ραμπουιγέ στη National 2. Στο στάδιο 2 η ομάδα κατέλαβε την 4η θέση στο 3ο γκρουπ. Η πρώην διεθνής στις μικρές ηλικίες είχε ατομικά 18 νίκες και 8 ήττες.

Να σημειωθεί τέλος, ότι καταγράφηκαν και δύο ελληνικές συμμετοχές στις αμέσως επόμενες κατηγορίες της Γαλλίας, την Pre-National και τη Reginal 6η κατηγορία). Ο Αλέξανδρος Μαδέσης, που μόλις επέστρεψε από το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων, ενίσχυσε την Γκρεσιβοντάν Μπελντόν. Στην 1η φάση στην Pre-National  και στη 2η στη Regionale, όπου η ομάδα του πήρε την 6η θέση στο 4ο γκρουπ. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού εφήβων είχε 17 νίκες και 1 ήττα.

Ομοίως ο Φώτης Αρβανίτης, που στην Ελλάδα φέτος αγωνίστηκε στην Α2, φόρεσε τη φανέλα της Εσιρόλ Εμπιέν 2 πρώτα στην 6η και μετά στην 7η γαλλική κατηγορία. Στη Regionale η Εσιρόλ κατετάγη 6η στο 2ο γκρουπ. Ο Αρβανίτης παρουσίασε 14 νίκες και 13 ήττες.



Premier League: Θλίψη στη Λίβερπουλ - Πέθανε πρώην αρχηγός της
Premier League: Θλίψη στη Λίβερπουλ - Πέθανε πρώην αρχηγός της
Nations League: Πεντάρες για Γερμανία και Ολλανδία, σημαντικό «διπλό» η Αλβανία
Nations League: Πεντάρες για Γερμανία και Ολλανδία, σημαντικό «διπλό» η Αλβανία
Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς - Πρεμιέρα με νίκη στο Nations League
Ελλάδα - Φινλανδία 3-0: Φώτη-σε στο ντεμπούτο Γιοβάνοβιτς - Πρεμιέρα με νίκη στο Nations League
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Σταματοπούλου
Η απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Σταματοπούλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved