Γκιώνης: «Η Ολυμπιακή πρόκριση και η Euroleague του Παναθηναϊκού, οι καλύτερες μέρες της ζωής μου»

Γκιώνης: «Η Ολυμπιακή πρόκριση και η Euroleague του Παναθηναϊκού, οι καλύτερες μέρες της ζωής μου»

«Είναι η πιο γλυκιά πρόκριση γιατί είναι η πιο δύσκολη» είπε ο Παναγιώτης Γκιώνης

Ρεπορτάζ: Έλβη Μιχαηλίδου

Ο Παναγιώτης Γκιώνης έγραψε ιστορία αφού εξασφάλισε για 6η συνεχόμενη φορά την παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μπαίνοντας σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ Ελλήνων αθλητών που μετρούν τόσες συμμετοχές.

Ο 44χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης απέδειξε για άλλη μια φορά που η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός και μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» δεν απέκλεισε να συνεχίσει και μετά το κορυφαίο αθλητικό ραντεβού του καλοκαιριού. Ακόμα μίλησε για την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό, την ομάδα της καρδιάς του, για τον οποίο άλλωστε αγωνίζεται και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν είχε φανταστεί την καριέρα του:

«Δε φανταζόμουν όταν ξεκινούσα ότι θα έφτανα στις 6 συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πάντα είχα όνειρο όπως όλα τα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Φαντάσου τώρα σε 6, είναι ένα τεράστιο όνειρο. Είναι μια επιβράβευση για τους κόπους όλων αυτών των χρόνων.»

Για την 6η του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Είναι η πιο γλυκιά πρόκριση γιατί είναι η πιο δύσκολη. Τα τελευταία δύο χρόνια πέρασα αρκετές δυσκολίες, είχα σοβαρούς τραυματισμούς, είχα μπει σε σκέψεις μήπως είχε φτάσει η ώρα να αποσυρθώ, είχα τα πάνω μου και τα κάνω μου, είχα πολλές αποτυχίες, έπεσα πολλές φορές αλλά τελικά σηκώθηκα περισσότερες.»

Για το αν θα αποσυρθεί μετά το Παρίσι:

«Δε θέλω να λέω τελικά ότι θα είναι το last dance. Θέλω να πορεύομαι χρόνο με τον χρόνο. Αν έχω την υγεία μου και το σώμα μου ανταποκρίνεται, τότε θα συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω. Στόχος μου είναι να καταφέρω να μπω στην 8αδα. Αυτό είναι το μεγάλο μου όνειρο, να μπω στους 8 ώστε να φτάσω να παίζω ματς για ένα μετάλλιο. Αλλά νομίζω και η είσοδος στους 16 θα μου έδινε μεγάλη χαρά.»

 

Για τη διαφορετική αντιμετώπιση του εξωτερικού

«Παίζω στο εξωτερικό πάνω από 20 χρόνια. Είναι πολύ επαγγελματικά, πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Η πολιτεία βοηθάει πάρα πολύ, οι χορηγοί είναι… αμέτρητοι. Στην Ελλάδα δυστυχώς ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και όλα τα άλλα αθλήματα τα έχουμε υποβαθμισμένα. Δεν ασχολούμαστε πολύ. Μόνο κάθε 4 χρόνια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όχι μόνο η επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά και άλλα αθλήματα θα έπρεπε να προβάλλονται και να βοηθιούνται πιο πολύ.»

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει την οδοντιατρική:

«Εννοείται θα έπαιρνα την ιδια απόφαση. Όταν πήρα το πτυχίο μου στην οδοντιατρική δοκίμασα και τα δύο παράλληλα αλλά είδα ότι δεν με κέρδισε τόσο ώστε να αφήσω αυτό που αγαπάω. Κάποια στιγμή που τα έκανα και τα δύο έπρεπε να αποφασίσω ένα γιατί δεν γινόταν λόγω κούρασης και αποφάσισα να συνεχίσω με την επιτραπέζια αντισφαίριση και αποδείχθηκε ότι δικαιώθηκα.»

Για την κατάκτηση της Euroleague από τον Παναθηναϊκό:

«Έχω την τύχη να έχω ζήσει όλους τους τίτλους του Παναθηναϊκού. Νομίζω αυτές οι μέρες, που γύρισα με την πρόκριση και μετά ο Παναθηναϊκός πήρε την Ευρωλίγκα είναι οι καλύτερες μέρες της ζωής μου. Μας έδωσε τεράστια χαρά. Το άξιζε ο σύλλογος. Εγώ το πίστευα πολύ επειδή ξέρω από αθλητισμό, ξέρω από ψυχολογία όταν φτάνεις σε ένα Final 4 δύο παιχνίδια έχουν μείνει. Και δεν υπάρχουν φαβορί. Νομίζω ότι η ψυχή και αυτός που το θέλει πιο πολύ κερδίζει. Και ο Παναθηναϊκός το ήθελε πάρα πολύ.»



Βόλεϊ: Πήρε Γκαζιάνι ο Ολυμπιακός
Βόλεϊ: Πήρε Γκαζιάνι ο Ολυμπιακός
Επέκταση συνεργασίας Αργεντινής με adidas
Επέκταση συνεργασίας Αργεντινής με adidas
Έμειναν εκτός Προολυμπιακού Κουζέλογλου, Τανούλης, Μαντζούκας
Έμειναν εκτός Προολυμπιακού Κουζέλογλου, Τανούλης, Μαντζούκας
Από τον Ζιντάν μέχρι τον Αλέγκρι: Εντυπωσιακή λίστα ελεύθερων προπονητών
Από τον Ζιντάν μέχρι τον Αλέγκρι: Εντυπωσιακή λίστα ελεύθερων προπονητών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved