Μεσογειακοί Αγώνες: «Ασημένιος» ο Τσελίδης στο Τζούντο
Ένα σκαλοπάτι ψηλότερα στο πόντιουμ των νικητών, σε σχέση με την Ταραγόνα βρέθηκε ο Θεόδωρος Τσελίδης.
Ο δις «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο της κατηγορίας των -90 κιλών, στους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενείται στο Οράν της Αλγερίας, μια θέση πιο ψηλά σε σχέση με το 2018 όταν ήταν τρίτος.
Ακριβώς δύο μήνες μετά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σόφιας, ο Τσελίδης δεν είχε πρόβλημα να φτάσει μέχρι τον τελικό των -90 κιλών. Νίκησε με τυπικές διαδικασίες τον Σλοβένο Λάκοβιτς, ενώ στα προημιτελικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Ιταλού Πιρέλι. Στον αγώνα για την είσοδό του στον τελικό, νίκησε στο Golden Score (και παρά το γεγονός ότι είχε δύο παρατηρήσεις) τον Βόσνιο Μίλετιτς, για να κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο μετά την ήττα από τον Τούρκο πρωταθλητή Ευρώπης του 2019 στο Μινσκ και «ασημένιο» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2017, Μίχαελ Ζγκάνκ.
«Ο Τσελίδης άξιζε το χρυσό μετάλλιο. Ο αντίπαλός του έπαιζε μόνο άμυνα, όμως ο δικός μας έπαιρνε τις ποινές. Ειδικά τις δύο πρώτες δεν θα έπρεπε να τις είχε δεχθεί. Η Τελτσίδου μπορούσε να πάει τελικό και να βγει πρώτη. Στον πρώτο αγώνα έκανε λάθος εκτίμηση. Πίστευε ότι θα κερδίσει εύκολα όμως δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Και υπάρχουν πολλές εξηγήσεις γι` αυτό. Σε γενικές γραμμές ειμαι ικανοποιημένος. Δεν είναι μικρό πράγμα, σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση να πάρουμε δύο μετάλλια. Είμαστε στο σωστό δρόμο. Ελπίζω και εύχομαι ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια και στις διεθνείς διοργανώσεις που έπονται. Ο δρόμος για το Παρίσι είναι μακρύς, θεωρώ ωστόσο ότι για να μπορέσουμε να πάρουμε προκρίσεις, θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε κάθε αγώνα και σε κάθε διοργάνωση. Και τότε είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», είπε ο εθνικός προπονητής Νίκος Ηλιάδης με δηλώσεις του στο επίσημο site της ΕΟ Τζούντο.
Με τα δύο μετάλλια που κατέκτησε το ελληνικό τζούντο στο Οράν, έφτασε τα 18 στη συγκεκριμένη διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένων και των δύο χρυσών του Ηλία Ηλιάδη το 2005 (Αλμερία) και το 2009 (Πεσκάρα). Το πρώτο χρονικά μετάλλιο (χάλκινο), η Ελλάδα το έχει κατακτήσει το 1983 στην Καζαμπλάνκα με τον Αναστάσιο Γεωργιάδη.