Συνεργασία ΔΟΕ, ΕΟΕ, ΕΛΟΠ για προγράμματα κατάρτισης προπονητών και υποστήριξης νέων αθλητών
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσω της ΕΟΕ, ενέκρινε τη χρηματοδότηση του προγράμματος εκπαίδευσης – κατάρτισης προπονητών και υποστήριξης νέων αθλητών πάλης, που θα υλοποιηθεί με την ευθύνη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.
Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Ολυμπιακής Αλληλεγγύης 2021 – 2024, που προκήρυξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, η Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης, σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πιο συγκεκριμένα η επιτροπή ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ΕΛΟΠ με τον Καθηγητή Προπονητικής του τμήματος Βασίλειο Γεροδήμο και επιστημονικό σύμβουλο της ΕΛΟΠ Νικόλαο Τσιακάρα, συνέταξαν πρόταση προς χρηματοδότηση σχετική με την εκπαίδευση – κατάρτιση των προπονητών της ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Στέργιος Λεωνάκης δήλωσε:
«Η ελληνική Ομοσπονδία Πάλης με την μέριμνα και τη συστηματική δουλειά της επιτροπής ανάπτυξης και εξωστρέφειας κατάφερε να λάβει χρηματοδότηση 8.170€ προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια κατάρτισης των προπονητών, ενώ εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση 6.250€ για την ενδυνάμωση μικρών αθλητών από το πρόγραμμα Ολυμπιακής Αλληλεγγύης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που με τα βήματα αυτά αναπτύσσουμε δρόμους επικοινωνίας και συνέργειες στο χώρο του αθλητισμού. Η συνεργασία της ΕΛΟΠ με την ακαδημαϊκή κοινότητα είναι γεγονός, καθώς μετά τα μνημόνια συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που θα υλοποιήσει την εκπαίδευση των προπονητών σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Η σοβαρή δουλειά που γίνεται στην ομοσπονδία Πάλης φαίνεται και από τα προγράμματα που εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».
Η πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης και εξωστρέφειας της ΕΛΟΠ Αντωνία Παπαδάκη, σχολίασε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομοσπονδία μας ήρθε σε συμφωνία για το πρόγραμμα εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι προπονητές μας θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη φυσικής κατάστασης. Για την ομοσπονδία είναι ιδιαίτερα κομβικό να μπορεί να εκπαιδεύει τους προπονητές της, καθώς με αυτό τον τρόπο επενδύει άμεσα στην σωστή κατάρτιση των προπονητών μας»
Στόχος προγράμματος
Ο κύριος στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από τις διδακτικές του ενότητες, να προσφέρει στους εκπαιδευόμενους τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την ανάπτυξη της φυσικής κατάστασης σε αθλητές και αθλήτριες πάλης. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εξ αποστάσεως (σύγχρονα και ασύγχρονα) μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής – πλατφόρμας του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Κόστος Συμμετοχής
ΔΩΡΕΑΝ. Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι μια προσφορά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης (ΕΛΟΠ) προς τους Προπονητές μέλη της.
Διάρκεια
Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι διάρκειας 30 ωρών, θα ξεκινήσει στις 21 Μαΐου 2022 και θα τελειώσει στις 11 Ιουνίου του 2022. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 21 Μαΐου 9:00 έως 13:00 Σύγχρονες διαλέξεις
Κυριακή 22 Μαΐου 9:00 έως 13:00 Σύγχρονες διαλέξεις
Τρίτη 24 Μαΐου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Πέμπτη 26 Μαΐου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Σάββατο 28 Μαΐου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Δευτέρα 30 Μαΐου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Τετάρτη 1 Ιουνίου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Κυριακή 5 Ιουνίου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Τρίτη 7 Ιουνίου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2 ώρες Ασύγχρονη διάλεξη
Σάββατο 11 Ιουνίου 9:00 έως 13:00 Σύγχρονες διαλέξεις
Θεματικές Ενότητες
Γενική Προπονητική
Συντονιστικές Ικανότητες & Τεχνική
Τακτική, Ειδική Προπονητική
Προγραμματισμός Προπόνησης
Αξιολόγηση & Παρακολούθηση Αθλητών
Ανάπτυξη Δύναμης & Ισχύος
Ανάπτυξη Κινητικότητας, Ευκινησίας & Ταχύτητας
Σχεδιασμός Μακροχρόνιου & Ετήσιου Πλάνου Προπόνησης
Ειδικά Θέματα Ι (transfer)
Ειδικά Θέματα ΙI (συνδυαστική προπόνηση)
Πιστοποιητικά Παρακολούθησης
Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, ο κάθε εκπαιδευόμενος θα λάβει δύο πιστοποιητικά παρακολούθησης: ένα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ένα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή.
Δικαίωμα – προϋποθέσεις συμμετοχής
Προπονητές πάλης μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης με άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη ΓΓΑ.
Επιπρόσθετα, ο εκπαιδευόμενος, για να έχει τη δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρέπει να διαθέτει ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση με internet.