Αυγενάκης: «Υλοποιήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα 10 από τα 13 μέτρα για την κακοποίηση στον Αθλητισμό»

Αυγενάκης: «Υλοποιήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο τα 10 από τα 13 μέτρα για την κακοποίηση στον Αθλητισμό»

Στην πρόοδο που είχε ο αγώνας για την αντιμετώπιση και την καταπολέμηση των φαινομένων κάθε είδους κακοποίησης και κακοδιοίκησης στον αθλητισμό αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στη σχετική Ημερίδα «Αθλητισμός και Κακοποίηση», που διοργάνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου.

«Εμείς δεν γυρίσαμε την πλάτη, απεναντίας αντιμετωπίσαμε τα ζητήματα ευθέως, επιχειρώντας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Δεν πρέπει να σωπαίνει κανένας όταν υφίσταται ή αντιλαμβάνεται την κακοποίηση γύρω του» τόνισε ο κ. Αυγενάκης, θυμίζοντας ότι το ελληνικό #Metoo άρχισε στις 14 Ιανουαρίου 2021, όταν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού διοργανώθηκε η εκδήλωση «Σπάσε τη Σιωπή», στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εκεί, η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε το θάρρος και έσπασε τη σιωπή της και οι καταγγελίες που ακούστηκαν αποτέλεσαν το εφαλτήριο του ντόμινο εξελίξεων τόσο στον αθλητισμό όσο και σε πολλά άλλα πεδία της ελληνικής κοινωνίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμούς υπογράμμισε ότι:

«Έναν χρόνο μετά από τις 15 Φεβρουαρίου 2021, οπότε και ανακοινώσαμε σειρά 13 άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων κακοποίησης και κακοδιαχείρισης στον αθλητισμό, κατόπιν συνεργασίας και διαλόγου με τη βάση της πυραμίδας του αθλητισμού, τα νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία και τους αθλητές, είμαστε πολύ χαρούμενοι, καθώς έχουν ήδη υλοποιηθεί τα 10 από τα 13 μέτρα, μένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας:

  1. Δημιουργήθηκε στη ΓΓΑ το Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (Help Desk).
  1. Θωρακίσαμε την υποχρεωτική έκδοση κωδίκων Ακεραιότητας και Δεοντολογίας από κάθε Ομοσπονδία, με την πρόβλεψη ποινών στον πρόσφατο νόμο 4908/22.
  1. Ενεργοποιήσαμε το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), έναν σημαντικό πυλώνα στον τομέα της αθλητικής έρευνας και ιατρικής της άσκησης.
  1. Θεσπίσαμε την υποχρεωτική απασχόληση Συμβούλου Αθλητικής Ψυχολογίας σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες για την παροχή υποστήριξης και ενθάρρυνσης στους αθλητές (νόμος 4908/2022).
  1. Δημιουργήσαμε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών (ν. 4809/2021).
  1. Ενισχύεται το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, δημιουργώντας συνθήκες τάξης, διαφάνειας και νομιμότητας στο αθλητικό οικοδόμημα.
  1. Θεσπίστηκε και τίθεται σε λειτουργία το Μητρώο Προπονητών.
  1. Διενέργεια επιτόπιων ελέγχων της χρηστής λειτουργίας των αθλητικών σωματείων από Κλιμάκια Ελέγχου Αθλητικών Φορέων του Υφυπουργείου Αθλητισμού (ν. 4809/2021).
  1. Αυξημένος συντελεστής βαρύτητας για θέματα καλής διακυβέρνησης αθλητικών Ομοσπονδιών στο σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ», που εξασφαλίζει αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις τους.
  1. «Έτρεξε» καμπάνια με βιντεομηνύματα για την προώθηση μηνυμάτων πρόληψης της βίας και αντιμετώπισης της διαφθοράς και της κακοποίησης στον αθλητισμό, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας.

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι εκκρεμούν ακόμη και θα υλοποιηθούν συντομότατα και τα άλλα τρία μέτρα της δέσμης:

Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης

Αθλητικός Συνήγορος

Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025

καταλήγοντας ότι «θέλουμε να μιλάμε με αποτελέσματα και ουσιαστικό αποτύπωμα και όχι να μένουμε σε ευχολόγια. Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης».

Ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού Αθλητισμού:

«Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ σε μια εκδήλωση με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο και αναφέρομαι στην κακοποίηση στον χώρο του αθλητισμού.

Με απέραντη θλίψη γινόμαστε μάρτυρες φαινομένων κακοποίησης μέσα στον οικογενειακό πυρήνα, στο σχολικό περιβάλλον και ομολογουμένως, μέσα στο αθλητικό οικοσύστημα. Το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα, όσο το αφήνουμε να εκδηλώνεται, συντελούμε στο να συνδέεται με την κανονικοποίηση της βίας και της ρητορικής του μίσους.

Με αφορμή την εκδήλωσή σας, να σας θυμίσω μια ιστορία που ζήσαμε από κοντά στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, η οποία πυροδότησε το ελληνικό me too και έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Ήταν 14 Ιανουαρίου 2021, όταν στο Υφυπουργείο Αθλητισμού διοργανώσαμε μια εκδήλωση με τίτλο: «Σπάσε τη Σιωπή», στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Πρωταγωνίστρια της εκδήλωσης δεν ήταν άλλη από την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρήκε το θάρρος και έσπασε τη σιωπή της. Οι καταγγελίες που ακούστηκαν σε αυτή την εκδήλωση αποτέλεσαν το εφαλτήριο ενός ντόμινο εξελίξεων. Είδαμε την προτροπή προς κάθε άνθρωπο, που έχει πέσει θύμα κατάχρησης εξουσίας και κάθε άλλης μορφής βίας να μιλήσει ανοιχτά.

Εμείς δεν γυρίσαμε την πλάτη στην κακοποίηση. Απεναντίας την αντιμετωπίσαμε ευθέως, επιχειρώντας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς. Γιατί πράγματι, δεν πρέπει να σωπαίνει κανένας όταν αντιλαμβάνεται την κακοποίηση γύρω του.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2021, ανακοινώσαμε μια σειρά 13 άμεσων μέτρων για την καταπολέμηση των φαινομένων κακοδιαχείρισης και κακοποίησης στον αθλητισμό, κατόπιν συνεργασίας και ισότιμου διαλόγου με τη βάση της πυραμίδας του αθλητισμού, τα νόμιμα και νοικοκυρεμένα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Και είμαστε πολύ χαρούμενοι, που ένα χρόνο μετά, έχουμε ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο, υλοποιώντας ήδη τα 10 από τα 13 μέτρα που ανακοινώσαμε, μένοντας συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Πιο συγκεκριμένα:

Υλοποιημένα μέτρα

  1. Κέντρο Υποστήριξης Αθλητισμού (Help Desk):

Δημιουργήθηκε υπηρεσία στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η οποία υποδέχεται αιτήματα και ερωτήματα αθλητών, αθλητικών φορέων και γενικότερα του κοινού, τα προωθεί αρμοδίως στις υπηρεσίες και, εν συνεχεία, απαντά για την επίλυση διαδικαστικών, λειτουργικών, θεσμικών, νομικών, υπηρεσιακών και λοιπών ζητημάτων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των εποπτευόμενων φορέων του.

  1. Κώδικες Ακεραιότητας:

Με τον τελευταίο νόμο 4908/2022 και συγκεκριμένα με το άρθρο 48 θωρακίζουμε με την πρόβλεψη ποινών, την υποχρεωτική έκδοση κωδίκων Ακεραιότητας και Δεοντολογίας από κάθε Ομοσπονδία, στο πλαίσιο της ευρύτερης υποχρεωτικής έκδοσης Γενικών Κανονισμών.

Ρυθμίζουμε ώστε οι κανονισμοί και οι τροποποιήσεις τους να υπόκεινται σε έλεγχο νομιμότητας από τον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό, κατόπιν υποβολής τους, με ευθύνη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, εντός τριών (3) μηνών από την έγκρισή τους από τη γενική συνέλευση.

  1. Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών:

Ενεργοποιήσαμε έναν σημαντικό πυλώνα στον τομέα της αθλητικής έρευνας και ιατρικής της άσκησης, ο οποίος για χρόνια ήταν ανενεργός. Το ΕΚΑΕ πλέον επιτελεί το αθλητικό και κοινωνικό έργο του: την προώθηση της έρευνας, την ανάπτυξη των επιστημών του αθλητισμού και την αξιοποίηση των αποτελεσμάτων τους για αθλητικά θέματα, την αθλητική ψυχολογία, αλλά και την ανάπτυξη συνεργειών με πανεπιστημιακά ιδρύματα και με τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

  1. Αθλητική Ψυχολογία:

Με το άρθρο 46 του νόμου 4908/2022 θεσπίσαμε την υποχρεωτική απασχόληση Συμβούλου Αθλητικής Ψυχολογίας σε όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες για την παροχή υποστήριξης και ενθάρρυνσης στους αθλητές, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών και την Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

  1. Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών:

Με το άρθρο 58 του ν. 4809/2021 δημιουργήσαμε το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Αθλητικών Στελεχών.

Θα προσφέρει σεμινάρια επιμόρφωσης με στόχο τη δημιουργία ενός διαρκούς επιμορφωτικού θεσμού για τα στελέχη του αθλητισμού, ώστε όσοι ασχολούνται διοικητικά με τον αθλητισμό να έχουν κατάλληλη κατάρτιση, γνώσεις στρατηγικού σχεδιασμού και αθλητικού management, οικονομικής διαχείρισης, τεχνικών προσέλκυσης εσόδων και χορηγιών, διοικητική σκέψη κλπ.

Στο άρθρο 65 του ν. 4908/2022 προβλέψαμε ώστε τα μέλη του Ινστιτούτου να αυξηθούν από πέντε (5) σε επτά (7) για λόγους ευρύτερης εκπροσώπησης. Προστέθηκαν σε αυτά εκπρόσωποι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

  1. Μητρώο Αθλητικών Σωματείων: Δημιουργούμε συνθήκες τάξης, διαφάνειας και νομιμότητας στο αθλητικό οικοδόμημα, με την εγγραφή των νόμιμων και ενεργών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων.
  1. Μητρώο Προπονητών:

Έχει ήδη θεσπιστεί στον ν. 4726/2020 και βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες με τα στελέχη της ΓΓΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί και να τεθεί σε λειτουργία το αμέσως επόμενο διάστημα. Το Μητρώο θα είναι προσβάσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο.

  1. Κλιμάκιο Ελέγχου Αθλητικών Φορέων:

Με το άρθρο 44 του ν. 4809/2021 προβλέψαμε τη δυνατότητα διενέργειας επιτόπιων ελέγχων ορθότητας των καταχωρημένων στοιχείων των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο, αναφορικά με τη δραστηριότητα και τη σωστή λειτουργία τους στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης. Οι έλεγχοι θα διενεργηθούν από Κλιμάκια Ελέγχου του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

  1. ΧΙΛΩΝ-Μετράμε, Αξιολογούμε, Βελτιώνουμε:

Ενημερώνουμε σε ετήσια βάση το σύστημα αξιολόγησης «ΧΙΛΩΝ» με την αύξηση του συντελεστή βαρύτητας σε θέματα καλής διακυβέρνησης.

Εφαρμόζουμε ένα σύστημα που εξασφαλίζει αξιοκρατία και διαφάνεια στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών, βασισμένο στην αποτύπωση μετρήσιμων δεδομένων για τις πλήρεις δραστηριότητές τους.

  1. Σποτάκια – βιντεομηνύματα:

Δημιουργήσαμε βιντεομηνύματα για την προώθηση μηνυμάτων πρόληψης της βίας και αντιμετώπισης της διαφθοράς και της κακοποίησης στον αθλητισμό, καθώς και της χειραγώγησης αγώνων και του ντόπινγκ, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα ζητήματα αυτά.

Για να μιλήσουμε και λίγο με αριθμητικά στοιχεία:

Από τον Ιούνιο του 2021, όταν και δημιουργήθηκε το Help Desk, μέχρι το τέλος του 2021, δηλαδή εντός του πρώτου εξαμήνου λειτουργίας:

14.037 ταυτοποιημένοι πολίτες υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση

Σε 6.201 αιτήσεις, δηλαδή στο 44,1% δόθηκε πληροφόρηση ή λύση, εκτός ωραρίου του Δημοσίου) και χωρίς να απασχοληθεί το ανθρώπινο δυναμικό του Υφυπουργείου.

Μέχρι σήμερα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι εγγεγραμμένα 4.882 ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και συνεχίζουμε.

Επί της διακυβέρνησής μας δε, αυξήθηκε από 53 σε 48 ο αριθμός των αθλητικών Ομοσπονδιών, που είναι επίσημα αναγνωρισμένες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τη χορήγηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης στις Ομοσπονδίες:

Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες,

Μπέιζμπολ - Σόφτμπολ,

Ακριβείας,

Χόκεϊ

Τροχοσανίδας.

Με τη δημιουργία της ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικών εγκαταστάσεων «Πέλοπας» σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. αποκτούμε σαφή εικόνα του αριθμού, των ειδών και της κατάστασης των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας.

Μέχρι στιγμής, έχουν καταχωρηθεί 4.323 δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις και περιμένουμε ακόμα να εγγραφούν και να καταχωρήσουν τις αθλητικές τους εγκαταστάσεις 51 από τους 332 Δήμους της χώρας.

Τα βιντεομηνύματα έχουν προβληθεί τακτικά στα τηλεοπτικά κανάλια σε ώρες υψηλής θεαματικότητας, ενώ έχουν ξεπεράσει συνολικά τις 238.000 προβολές.

Εκκρεμή μέτρα προς υλοποίηση:

  1. Συμβουλευτική Γραμμή Υποστήριξης:

Υπάρχει ήδη ολοκληρωμένο Δίκτυο δομών στη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αντιμετώπιση της βίας και την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη όσων έχουν υποστεί περιστατικά βίας.

Βρίσκεται ήδη σε επεξεργασία και αναμένεται σύντομα να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας, με την Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρία Συρεγγέλα, για την ενίσχυση των ήδη υφιστάμενων δομών, με σκοπό την υποστήριξη και των αθλητών που υφίστανται οποιουδήποτε είδους κακοποίηση.

  1. Αθλητικός Συνήγορος:

Θεσμός διαμεσολάβησης μεταξύ της αθλητικής οικογένειας και του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για τον έγκαιρο εντοπισμό και την δίκαιη και αποτελεσματική διαχείριση καταγγελιών, που αφορούν σε απρεπή συμπεριφορά, κατάχρηση εξουσίας και φαινόμενα κακοδιοίκησης στο αθλητικό οικοδόμημα.

  1. Ψηφιακή Βίβλος 2020-2025: Στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του αθλητισμού και της συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την Κοινωνία της Πληροφορίας ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η δημιουργία

της, η οποία θα περιλαμβάνει ένα πλήθος επιμέρους Μητρώων για την ψηφιοποίηση του αθλητικού οικοδομήματος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, θέλουμε να μιλάμε με αποτελέσματα και ουσιαστικό αποτύπωμα και όχι να μένουμε σε ευχολόγια. Δίνουμε φωνή στους αθλητές μας, αφουγκραζόμαστε τους αδύναμους και ενισχύουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, που αποτελεί τη βάση του αθλητικού μας οικοδομήματος. Σφυρηλατούμε σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

Είδαμε το κενό που υπήρχε στα ζητήματα της κακοποίησης και της κακοδιοίκησης. Σπεύσαμε άμεσα να το καλύψουμε και τα αποτελέσματα όπως είδατε είναι ήδη ορατά.

Φέρνουμε για πρώτη φορά στα χρονικά όλους τους εμπλεκόμενους στο ίδιο τραπέζι. Συζητάμε με το σύνολο της αθλητικής οικογένειας. Με τους Ολυμπιονίκες, τους πρωταθλητές, τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές, τους αθλητές ΑμεΑ, τους προπονητές, τους γονείς, τα αθλητικά Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τους αθλητικούς παράγοντες, τους διοργανωτές, τους εθελοντές του αθλητισμού, την τοπική αυτοδιοίκηση.

Συνδέουμε την κορυφή της πυραμίδας με την βάση της αθλητικής οικογένειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα τη διοργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων στην έδρα κάθε Περιφέρειας, υπό τον τίτλο «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού».

Οι εκδηλώσεις αυτές υιοθετούν μια διττή προσέγγιση:

Αφ’ ενός τη διοργάνωση διήμερου ανοιχτού συνεδρίου με τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών, των Δήμων, των αθλητικών φορέων της Περιφέρειας, των Επιμελητηρίων, των επαγγελματιών του αθλητισμού κ.ο.κ..

Αφ’ ετέρου την διοργάνωση Έκθεσης Αθλητισμού για τις εξελίξεις στον κλάδο, τις τάσεις, τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητικό τουρισμό, τη γνωριμία με ερασιτεχνικά αθλήματα και μη διαδεδομένα αθλήματα, την ανάδειξη των eSports, την προβολή νέων αθλητικών ειδών και προϊόντων, την παρουσίαση ελληνικών περιοχών ως κέντρα αθλητικού τουρισμού, την διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων.

Στόχος μας, μέσα από αυτή τη διευρυμένη συμμετοχή και συζήτηση, να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη και να προωθήσουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αθλητικής οικογένειας και των κατά τόπους αθλητικών φορέων.

Πρώτος σταθμός προγραμματίζεται να είναι στην Δυτική Ελλάδα, 8-10 Απριλίου 2022, στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος», στην Πάτρα και αμέσως μετά, προγραμματίζουμε το επόμενο συνέδριο να γίνει στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Φίλες και Φίλοι, σας καλώ να είμαστε Συμπαίκτες στη Μεταρρύθμιση.

Στον στόχο αυτό είμαστε όλοι στην «ίδια ομάδα».

Κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει πίσω.

Ο αθλητισμός και το μέλλον του μας θέλει όλους μαζί!

Στη νέα εποχή του αθλητισμού που απλώνεται, οφείλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές και όχι παρατηρητές.

Μαζί συνδιαμορφώνουμε το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας».



Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο
Παναθηναϊκός: Ο Ματίας Λεσόρ στο πλευρό της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδιο
AEK: «Ντροπή να λένε ότι δεν θέλω να δώσω λεφτά για αριστερό μπακ» - Όσα είπε ο Μάριος Ηλιόπουλος
AEK: «Ντροπή να λένε ότι δεν θέλω να δώσω λεφτά για αριστερό μπακ» - Όσα είπε ο Μάριος Ηλιόπουλος
Greek Basketball League: Μάχη επιβίωσης Άρης – Κολοσσός στη Θεσσαλονίκη | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Greek Basketball League: Μάχη επιβίωσης Άρης – Κολοσσός στη Θεσσαλονίκη | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Super League 2: Να συνεχίσει τον «καλπασμό» προς τη «μεγάλη» κατηγορία θέλει η ΑΕΛ – Ώρα και κανάλι
Super League 2: Να συνεχίσει τον «καλπασμό» προς τη «μεγάλη» κατηγορία θέλει η ΑΕΛ – Ώρα και κανάλι
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved