Οι διακρίσεις Τσαπατάκη-Ζησιμόπουλου!
Τα μέλη της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Αντώνης Τσαπατάκης και Φώτης Ζησιμόπουλος βραβεύτηκαν (από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο) για τις επιτυχίες τους στους παραολυμπιακούς αγώνες και το Σπάρταθλο –Τι λένε οι δυο αθλητές
Η οικογένεια της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος «μεγαλώνει» τα τελευταία χρόνια προσελκύοντας σπουδαίους αθλητές που φέρνουν διεθνείς επιτυχίες στο Σώμα. Το αποτέλεσμα της δουλειάς φαίνεται στις μεγάλες διοργανώσεις. Μάλιστα, πρόσφατα ο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος βράβευσε για τις πρόσφατες επιτυχίες τους στην Παραολυμπιάδα του Τόκιο και το Σπάρταθλο αντίστοιχα τον Αντώνη Τσαπατάκη και τον Φώτη Ζησιμόπουλο.
Το κατώφλι των γραφείων της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος πέρασαν πρόσφατα οι δυο αθλητές μετά τις βραβεύσεις τους. Τοςυ καλοσώρισε ο πρόεδρος της ΑΕΑΕ Γιώργος Τζατζάκης, ο οποίος δήλωσε: «Ως πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος, θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή που έχουμε στα γραφεία μας τον Αντώνη Τσαπατάκη, παραολυμπιονίκης τρεις φορές, με την τελευταία πολύ πρόσφατη που δεν έκλεισε ούτε ένα μήνα όπου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Τόκιο και τον Φώτη Ζησιμόπουλο, ο οποίος κέρδισε το Σπάρταθλο, έναν απαιτητικό αγώνα, τον οποίο πολύ λίγοι μπορούν να τον βγάλουν εις πέρας μετά από 23 χρόνια! Είναι μεγάλη τιμή που και οι δυο αποτελούν μέλη της Ένωσης μας, είναι ενεργά μέλη της Ένωσης μας...». Και συμπλήρωσε: «Ο Αντώνης Τσαπατάκης ήταν και ο σημαιοφόρος μας στους 3ους Παγκόσμιους Εργασιακούς Αγώνες και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα. Πρόκειται για αγώνες που ξεκίνησαν στις 6 του Οκτώβρη στο Καλλιμάρμαρο στάδιο και τελειώνουν στις 10 του μήνα. Η Αθλητική Ένωση θα εκπροσωπήσει το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θα λάβει μέρος με 250 αθλητές και προπονητές σε 19 από τα 28 αθλήματα και ευελπιστούμε σε μια πολύ καλή παρουσία, να κατακτήσουμε πολλά μετάλλια, αλλά πάνω απ’ όλα οι αθλητές, οι συνάδελφοι να το ευχαριστηθούν και να κάνουν το άθλημα που αγαπάνε σε μια τόσο μεγάλη, παγκόσμια διοργάνωση».
Τσαπατάκης: «Η πιο δυνατή εμπειρία το μετάλλιο στο Τόκιο»
Ο χάλκινος παραολυμπιονίκης του Τόκιο Αντώνης Τσαπατάκης, παίρνοντας τον λόγο, δήλωσε: «Για μένα οι αγώνες είναι η ζωή μου όλη. Το κολύμπι είναι η ζωή μου όλη. Κάθε αγώνας είναι για μένα μια υπενθύμιση των όσων έχω περάσει για να φτάσω μέχρι εκεί και αισθάνομαι νικητής τη στιγμή που εκκινώ γι’ αυτό τον αγώνα και για κάθε αγώνα. Η εμπειρία μου στην τελευταία παραολυμπιάδα ήταν από τις πιο δυνατές εμπειρίες, καθώς κατέκτησα την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο. Δεν παύει όμως αυτό να ακυρώνει τα όσα έχω πει πριν. Τι εννοώ: Ότι κανένα μετάλλιο, καμία θέση δεν θα με ορίσει νικητή παρά μόνο η προσπάθεια μου για τον κάθε αγώνα. Πρέπει να προσπαθούμε, να καταλάβουμε ότι η προσπάθεια και μόνο είναι μια νίκη για εμάς. Μια νίκη που θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους επί της ουσίας. Γιατί αυτό θέλει ο αθλητισμός. Να κάνει καλύτερους ανθρώπους και αυτό ζητάει όλος ο κόσμος πλέον. Η γενιά μας, οι μέρες μας, ζητάνε καλύτερους ανθρώπους...».
- Πιο είναι το μήνυμα που στέλνεις για την κοινωνία και τις δυσκολίες που βιώνει ο κόσμος στην καθημερινότητα του;
«Πρέπει να υπάρχει συλλογικότητα, να υπάρχει κοινωνία, πρέπει να υπάρχει συνασπισμός με το συνάνθρωπο, όπως κάνουμε εδώ στην Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, όπου ενωνόμαστε όλοι όχι για να κερδίσουμε μετάλλια, αλλά για να κάνουμε παρέα και μέσα από την παρέα να περάσουμε δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν το σώμα. Και θα βοηθήσουμε την κοινωνία, εκεί καταλήγει όλη αυτή η προσπάθεια, όλη αυτή η συλλογικότητα, όλη αυτή η Ένωση...».
- Όλη αυτή η προσπάθεια που κάνεις πόσο δύσκολη είναι; Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται ψυχικά αποθέματα...
«Ο αθλητισμός δεν διαφέρει από τη ζωή. Η ζωή είναι ο αθλητισμός και κάθε άνθρωπος στην ζωή του αντιμετωπίζει διάφορους αγώνες, διάφορες προσπάθειες, οι οποίες και σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και στην ζωή ξεπερνιούνται και δυναμώνουν μόνο όταν έχεις ενεργοποιήσει την ψυχική σου δύναμη. Και λέω ενεργοποιήσει γιατί ο καθένας κατέχει αυτή τη δύναμη, απλώς χρειαζόμαστε κάποιες φορές την υπενθίμηση των μπορώ που έχουμε ξεχάσει. Γιατί ξεχάσαμε μέσα από την τριβή της καθημερινότητας τα μπορώ μας. Ο αθλητισμός έρχεται να σου τα θυμίσει, να σε κάνει καλύτερο όχι αθλητή, αλλά καλύτερο στη ζωή».
- Υπάρχουν στιγμές που λες δεν μπορώ άλλο; Τι είναι τότε εκείνο που σε ωθεί να συνεχίσεις την προσπάθεια και να πετύχεις;
«Όταν φτάνω στα όρια μου! Εκείνη την ημέρα που θα κουραστώ όσο καμία άλλη καταλαβαίνω ότι ήρθε η ώρα για να περάσω στο επόμενο στάδιο. Δεν υπάρχουν όρια, υπάρχουν μόνο γραμμές, υπάρχουν μόνο επίπεδα. Όταν τα δεις έτσι, τότε θα καταλάβεις ότι φτάνοντας στην άκρη αυτού του επιπέδου είναι η ώρα να πηδήσεις στο επόμενο. Γιατί για να φτάσεις εκεί σημαίνει ότι ξεπέρασες ήδη τα προηγούμενα εμπόδια. Τα προηγούμενα όρια που σου θέτουν οι άλλοι. Όταν φτάνεις στο τέλος, την ημέρα που πονάς, καταλαβαίνεις ότι είσαι δυνατός για την επόμενη ημέρα».
- Πως θα περιέγραφες όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος;
«Προσωπικά εγώ από την φροντίδα που έλαβα από την Ένωση, καταβαίνω ότι είναι μια δύναμη η οποία στο μέλλον θα γίνει υπερδύναμη για το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και θα στηρίζει όχι μόνο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του σώματος, αλλά ίσως και τον επαγγελματικό αθλητισμό στο σώμα. Όπως προείπα χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που ο σκοπός τους είναι η παρέα και μέσα από την παρέα να βγει κάτι καλό για την κοινωνία».
Φώτης Ζησιμόπουλος: «Ψάχνω ακόμη τα όρια μου»!
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.
Νικητής του Σπάρταθλου φέτος ήταν ο Φώτης Ζησιμόπουλος, μέλος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος. Μια διάκριση που ήρθε για την χώρα μας μετά από 23 χρόνια!
«Οι υπεραποστάσεις είναι τρόπος ζωής. Θα έλεγα ότι αν θέλεις να γνωρίσεις τον εαυτό σου ξεκίνα να τρέχεις υπεραποστάσεις. Είναι ένα αρκετά επίπονο άθλημα που δοκιμάζεσαι σε κάθε χιλιόμετρο. Είναι πολύ δύσκολο και απαιτητικό άθλημα. Οι προπονήσεις είναι καθημερινές, η οικογένεια δίπλα πρέπει να τα συνδυάζεις όλα. Είμαι ερασιτέχνης αθλητής και προσπαθώ να είμαι εκεί σε όλα» υποστήριξε ο κάτοχος του φετινού τίτλου.
Πως προέκυψε το Σπάρταθλο; Είχες κάποια ερεθίσματα και στράφηκες εκεί;
«Είχα ασχοληθεί με το άθλημα της πυγμαχίας από το 2007. Το 2017 λόγω μιας μετάθεσης που πήρα σε ορεινό χωριό ασχολήθηκα με το τρέξιμο ερασιτεχνικά για την πλάκα μου. Και σιγά-σιγά άρχισα να το κυνηγάω και να προσπαθώ να κάνω κάτι καλύτερο και τώρα να έχω φτάσει σ’ αυτό το σημείο που δεν το πίστευα ποτέ. Αυτό που προτρέπω τον κόσμο είναι να κυνηγάει τα όνειρα του! Το έβαλα στόχο και το κατάφερα και έχω ακόμη συνέχεια...».
- Έχεις φτάσει στα όρια σου η ακόμη υπάρχουν όρια που δεν δοκίμασες στον εαυτό σου;
«Ψάχνω ακόμη να βρω τα όρια μου! Δεν έχω βρει τα όρια μου, τρέχω ελεύθερα το ευχαριστιέμαι, το αγαπάω αυτό που κάνω και προσπαθώ να βρω τα όρια μου. Όταν τα βρω ίσως ακολουθήσω κάτι άλλο. Προς το παρόν μου αρέσει και το κυνηγάω».
- Ποιο είναι το μήνυμα σου που θα ήθελες να περάσει στην κοινωνία;
«Ο απλός αστυνομικός, ο άνθρωπος της καθημερινότητας, που δουλεύει να σηκωθεί να πάει να τρέξει και γιατί όχι να κυνηγήσει αυτό που του αρέσει. Μπορεί να μην φτάσει στο τέρμα, να ονειρευτεί πράγματα και να μην τα πετύχει ποτέ. Αλλά όλο αυτό το ταξίδι όσο επίπονο κι αν είναι να το κυνηγήσει και όπου φτάσει. Σίγουρα θα το χαρεί στο τέλος, αξίζει τον κόπο...».
- Ο επόμενος στόχος ποιος είναι;
«Αγώνες στο εξωτερικό υπεραποστάσεων Παγκόσμιους. Να πάνε όλα καλά να είμαστε καλά με την υγεία μας και όλα θα πάνε καλά».
- Τέλος, πως θα σχολίαζες όλο αυτό το έργο της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος;
«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι μέλος, της Αθλητικής Ένωσης, είναι μια μεγάλη οικογένεια που βοηθάει από τον πιο απλό ερασιτέχνη αστυνομικό που θα ξεκινήσει μέχρι τον πιο ολοκληρωμένο αθλητή που έχει η Αστυνομία. Είναι κάτι που χρειάζεται στην Αστυνομία, είναι απαραίτητο και χαίρομαι που βρίσκονται δίπλα μας».