Θετικός ο Αυγενάκης για παρουσία κόσμου στα γήπεδα
Το πρώτο βήμα για να υπάρξει… ζωή στον αθλητισμό θα γίνει με την παρουσία έστω του 30% των φιλάθλων στα γήπεδα, με τον υφυπουργό να δηλώνει θετικός στο ενδεχόμενο.
Είναι δεδομένο πως η ζημιά που έχουν υποστεί οι σύλλογοι και οι ομάδες από την κρίση του κορονοϊού είναι μεγάλη. Η οικονομική «ασφυξία» γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως χάνεται για μεγάλο διάστημα η κυριότερη πηγή εσόδων πολλών σωματείων, ΠΑΕ, ΚΑΕ και ΤΑΑ που δεν είναι άλλη από τα έσοδα των εισιτηρίων. Ένα βήμα προς μια θετική κατεύθυνση, που θα επιτρέψει στον αθλητισμό να ανασάνει και στους συλλόγους να μειώσουν την τεράστια ζημιά που έχουν ήδη υποστεί, θα είναι η σταδιακή επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα.
Η παρουσία του 30% των φιλάθλων στα γήπεδα, είναι αναμφίβολα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το ποσοστό αυτό θα αποτελέσει μια πηγή εσόδων για τις ομάδες ενώ παράλληλα είναι τέτοιο που επιτρέπει να τηρηθούν κανόνες ασφαλείας και υγειονομικά πρωτόκολλα, έτσι ώστε όλοι να είναι ασφαλείς, να μπορούν να χαρούν τους αγώνες των αγαπημένων τους ομάδων και παράλληλα τα κλαμπ να βάλουν κάποια χρήματα στα ταμεία τους έτσι ώστε να μην τα δουν να… αραχνιάζουν λόγω των σφοδρών χτυπημάτων που τους έχει καταφέρει η κρίση του κορονοϊού.
Πάνω σε αυτή την κατεύθυνση φαίνεται πως κινείται και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. «Είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση» ανέφερε σχετικά με το θέμα σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6», ωστόσο, πρόσθεσε πως «αυτό μπορούμε να το συζητήσουμε από τη επόμενη σεζόν, από το Σεπτέμβριο, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να έχουμε πισωγυρίσματα».
Σχετικά με την επιστροφή της Super League στη δράση, ο Λευτέρης Αυγενάκης υποστήριξε: «Τον πρώτο λόγο τον έχουν τα στελέχη της υγειονομικής επιτροπής του υπουργείου αθλητισμού και οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου υγείας. Όλα φαίνεται ότι εξελίσσονται κατά γράμμα». Όσο για το αν μπορεί να υιοθετηθεί το γερμανικό πρωτόκολλο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανέφερε πως όλες οι καλές πρακτικές που υπάρχουν σε άλλα κράτη μπορούν να ενσωματωθούν και στο πρόγραμμα της Ελλάδας.
Σε ερώτηση για τις αντιδράσεις για τις εκλογές στην ΕΠΟ, απάντησε: «Προκαλούν σε κάποιους αντιδράσεις, το βλέπω, αλλά εμάς μας ενδιαφέρει να είμαστε απόλυτα εναρμονισμένοι με τους κανόνες της FIFA και της UEFA. Λόγω του κορονοϊού, δεν ήταν έτοιμες η FIFA και η UEFA να καταθέσουν τον δικό τους οδικό χάρτη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έρθει η απόφαση κεντρικά, κυβερνητικά, με τις εκλογές να γίνουν το φθινόπωρο».
Ο υφυπουργός επανέλαβε πως σήμερα (19/05), άνοιξε η πλατφόρμα όπου κάθε ερασιτεχνικό σωματείο θα μπορεί να εγγραφεί απευθείας. Όπως υπογράμμισε «πρόκειται για την πρώτη καταγραφή του κάθε ερασιτεχνικού σωματείου σε όλα τα αθλήματα πανελλαδικά. Αυτό το μητρώο θα είναι προσβάσιμο προς όλους». Επίσης σχολίασε πως θα γίνει για πρώτη φορά πλήρης αποτύπωση όλων των σωματείων αφού το υβριδικό μητρώο που υπήρχε μέχρι πρότινος καταστράφηκε από την κυβερνοεπίθεση στο υπουργείο στα τέλη του 2019.