Η ανάλυση του Λανουά για το πέναλτι του Μαντσίνι στο Λαμία - Παναθηναϊκός

Η ανάλυση του Λανουά για το πέναλτι του Μαντσίνι στο Λαμία - Παναθηναϊκός

Ο Στεφάν Λανουά σχολίασε τις αμφισβητούμενες φάσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ Στεφάν Λανουά συμφώνησε με την απόφαση του διαιτητή Ευαγγέλου να δώσει πέναλτι υπέρ της Λαμίας στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό για την κίνηση του Ντανιέλ Μαντσίνι να κλωτσήσει δεύτερη μπάλα προς την περιοχή.

«Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση εδώ καθώς η μπάλα ήταν εντός αγωνιστικού χώρου, ο διαιτητής αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ένας αντίπαλος θεωρώντας ότι η μπάλα ήταν αουτ πετάει μια μπάλα στη δική του περιοχή για να εμποδίσει το παιχνιδι. Σε τέτοια περίπτωση περιμένουμε τον καταλογισμό πέναλτι, όπως κι έγινε, εφαρμόζοντας σχολιαστικά τους κανόνες του παιχνιδιού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα ο Στεφάν Λανουά ανέφερε:

Για τη φάση του φάουλ πάνω στον Μορόν: «Εδώ ο διαιτητής έδωσε φάουλ και κίτρινη κάρτα για διακοπή υποσχόμενης επίθεσης. Το VAR ήλεγξε τη φάση και ενημέρωσε τον διαιτητή ότι αν είναι φάουλ είναι κόκκινη κάρτα. Από τη στιγμή που δεν υπήρχε φάουλ ο διαιτητής αποφάσισε να ξαναρχίσει το παιχνίδι με ελεύθερο και να ακυρώσει την κίτρινη κάρτα. Αυτή είναι και η απόφαση που περιμένουμε».

Για τη φάση του γκολ του Γκατσίνοβιτς: «Σε αυτή την περίπτωση παρότι υπάρχει γκολ, ο αμυνόμενος διακινδυνεύει την ασφάλεια του αντιπάλου του, κάνοντάς του τάκλιν με ταχύτητα, ένταση και με τις τάπες πάνω στον αστράγαλο. Περιμένουμε να γίνει παρέμβαση του VAR όπως και έγινε για να δοθεί κόκκινη κάρτα στον παίκτη που υπέπεσε στο σοβαρό φάουλ».

Για το μαρκάρισμα στον Μπετανκόρ: «Εδώ ο αμυνόμενος εμποδίζει ξεκάθαρα τον αντίπαλό του, να παίξει την μπάλα χρησιμοποιώντας το χέρι και το πόδι. Είναι καθαρό πέναλτι που δεν δόθηκε και περιμέναμε παρέμβαση του VAR για να καταλογιστεί».

Για το χέρι του Φαρές: «Σε αυτή την περίπτωση ο αμυνόμενος άγγιξε την μπάλα με το χέρι κάνοντας το σώμα του αφύσικα μεγαλύτερο. Έχοντας το χέρι του σε αυτή τη θέση, πάνω από το ύψος του ώμου, ο παίκτης παίρνει το ρίσκο για να χτυπήσει εκεί η μπάλα και να υποπέσει σε πέναλτι. Περιμένουμε παρέμβαση του VAR, όπως κι έγινε, για να δοθεί πέναλτι, καθώς η παράβαση έγινε πάνω στη γραμμή της περιοχής».



Παναθηναϊκός: Group therapy και ανάληψη ευθυνών μετά το κάζο στη Λαμία
Παναθηναϊκός: Group therapy και ανάληψη ευθυνών μετά το κάζο στη Λαμία
Γκούσιν: «Η μητέρα μου ήρθε από το ποτάμι στην Ελλάδα - Μεγάλωσα με φωτογραφία της μέχρι τα 8»
Γκούσιν: «Η μητέρα μου ήρθε από το ποτάμι στην Ελλάδα - Μεγάλωσα με φωτογραφία της μέχρι τα 8»
Μαρία Σάκκαρη: Πρεμιέρα στο Μεξικό τα ξημερώματα της Τετάρτης
Μαρία Σάκκαρη: Πρεμιέρα στο Μεξικό τα ξημερώματα της Τετάρτης
Μεταγραφές, Ρόμα: Νέο συμβόλαιο σε Ντιμπάλα
Μεταγραφές, Ρόμα: Νέο συμβόλαιο σε Ντιμπάλα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved