Super League: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - Άρης με «πρέπει», δύσκολες αποστολές για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό

Super League: Ντέρμπι Παναθηναϊκός - Άρης με «πρέπει», δύσκολες αποστολές για ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό

Super League: Το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Άρης ξεχωρίζει από τη δεύτερη ημέρα της 9ης αγωνιστικής.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση στην Super League, μια και το πρόγραμμα της Κυριακής (27/10) περιλαμβάνει τέσσερις αναμετρήσεις, όπου ξεχωρίζει το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Άρης στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού σταδίου, το απόγευμα στις 18:00 για ένα ντέρμπι με πολλά «πρέπει».

Αρχικά για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στο -5 από την κορυφή, όπου φιγουράρουν Άρης και ΠΑΟΚ. Παράλληλα, προέρχονται από τη βαριά ήττα 4-1 από την Τσέλσι στο Europa Conference League και η νίκη αποτελεί… μονόδρομο. Όχι μόνο για βαθμολογικούς λόγους, αλλά και για ψυχολογικούς, αφού σε περίπτωση που έρθει το «τρίποντο» θα επιστρέψει η ηρεμία στα αποδυτήρια της ομάδας.

Το τελευταίο συναίσθημα βιώνει εδώ και έναν μήνα ο Άρης. Οι «κίτρινοι» τρέχουν σερί τεσσάρων συνεχόμενων επιτυχιών, το μεγαλύτερο στη φετινή Super League, με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Οπότε, το «συγκρότημα» του Άκη Μάντζιου έχει μπροστά του ένα μεγάλο «πρέπει» στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, καθώς η νίκη και συνάμα το «τρίποντο» θα αποτελεί μια ισχυρή δήλωση πρωταθλητισμού.

Η δράση στη δεύτερη ημέρα της 9ης αγωνιστικής θα ανοίξει στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Στις 17:00 ο Αστέρας AKTOR θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να «καίγονται» για τη νίκη και συνάμα το «τρίποντο».

Οι Αρκάδες θέλουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με τη Λαμία (0-0). Παράλληλα, «καίγονται» για τους βαθμούς, ούτως ώστε να παραμείνουν στα πρώτα… πατώματα και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για τα play offs του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η ομάδα της Τρίπολης είναι στην 8η θέση με 10 βαθμούς συγκομιδή, μαζί με Πανσερραϊκό και Βόλο, αλλά και με τη διαφορά πως έχει ένα ματς λιγότερο από τις άλλες δύο ομάδες.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός επιστρέφει στις εγχώριες διοργανώσεις μετά το «διπλό» στην Σουηδία κόντρα στη Μάλμε. Οι Πειραιώτες μπορεί να πήραν τη δεύτερη νίκη τους στο Europa League, σε τρία ματς, αλλά στη Super League αγνοούν το «τρίποντο» από τις αρχές του Οκτωβρίου και τις ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (0-0) και Λεβαδειακό (2-2). Οι «ερυθρόλευκοι» είναι στην 4η θέση με 15 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ, μ’ ένα ματς περισσότερο και είναι στο -2 από Άρη και ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει κι αυτός δύσκολη αποστολή, καθώς υποδέχεται στις 21:00 τον ΟΦΗ στην Τούμπα. Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να επιστρέψουν στις νίκες μετά τις ισοπαλίες με ΑΕΚ (1-1) και Βικτόρια Πλζεν (2-2), η οποία θα τους διατηρήσει στην πρώτη θέση και ανάλογα με το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ θα φανεί αν θα έχουν «συγκάτοικο» τον συμπολίτη Άρη.

Από τη μεριά του, οι Κρητικοί θα αναζητήσουν το πρώτο θετικό αποτέλεσμα με τον Μίλαν Ράσταβατς στον πάγκο. Ο Σέρβος κόουτς ανέλαβε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 στο Ηράκλειο. Ο Όμιλος είναι στην 7η θέση με 11 βαθμούς και θέλουν να πάρουν… ανάσα.

Η αυλαία της 9ης αγωνιστικής θα πέσει στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στις 21:30 η Athens Kallithea θα παίξει κόντρα στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι, μαζί με τον Λεβαδειακό είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν γευτεί τη… χαρά της νίκης, με αποτέλεσμα να είναι στον… πάτο της βαθμολογίας. Έτσι, σε περίπτωση που έρθει το «τρίποντο» θα πάρουν σημαντική… ανάσα.

Παράλληλα, στα χαμηλά… πατώματα της βαθμολογίας έχει μείνει ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία είναι στην 11η θέση με 8 βαθμούς, έπειτα από 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες, εκ των οποίων οι 3 εξ αυτών έχουν έρθει στα τελευταία τρία ματς, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η πίεση.

Super League – 9η αγωνιστική

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

  • Παναιτωλικός – Βόλος 0-1
  • Λεβαδειακός – Λαμία 2-2
  • Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

  • 17:00 Asteras Aktor – Ολυμπιακός
  • 18:00 Παναθηναϊκός – Άρης
  • 21:00 ΠΑΟΚ – ΟΦΗ
  • 21:30 Athens Kallithea – Ατρόμητος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΣΕ 8 ΑΓΩΝΕΣ)

1. Άρης 17

2. ΠΑΟΚ 17

3. ΑΕΚ 15 -9αγ.

4. Ολυμπιακός 15

5. Παναιτωλικός 14 -9αγ.

6. Παναθηναϊκός 12

7. ΟΦΗ 11

8. Asteras Aktor 10

9. Πανσερραϊκός 10 -9αγ.

10. Βόλος 10 -9αγ.

11. Ατρόμητος 8

12. Λαμία 7 -9αγ.

13. Λεβαδειακός 6 -9αγ.

14. Athens Kallithea 5



Άρση Βαρών: Η 16χρονη Ελληνίδα Μαρία Στρατουδάκη σάρωσε με 3 χρυσά και έκανε ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό
Άρση Βαρών: Η 16χρονη Ελληνίδα Μαρία Στρατουδάκη σάρωσε με 3 χρυσά και έκανε ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: «Έκοψε» Γιούρτσεβεν ο Αταμάν
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: «Έκοψε» Γιούρτσεβεν ο Αταμάν
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός εξάδας ξένων στο ντέρμπι ο Ουίλιαμς Γκος
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR: Εκτός εξάδας ξένων στο ντέρμπι ο Ουίλιαμς Γκος
NBA: Συνεχίζουν απόλυτοι Λέικερς, Σέλτικς και Καβαλίερς - Ξεπέρασε τους 29.000 πόντους ο Ντουράντ
NBA: Συνεχίζουν απόλυτοι Λέικερς, Σέλτικς και Καβαλίερς - Ξεπέρασε τους 29.000 πόντους ο Ντουράντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved