ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη «χρυσάφι» με γκολ Τετέ και αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη «χρυσάφι» με γκολ Τετέ και αφιερωμένη στον Μπάλντοκ

ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-1: Σημαντικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Αλόνσο με σκόρερ τον Τετέ - Αφιέρωσαν το αποτέλεσμα στον Τζορτζ Μπάλντοκ οι φιλοξενούμενοι. 

Ψυχολογικά σε κακή κατάσταση, αγωνιστικά με τεράστιο «πρέπει» για νίκη. Ο Παναθηναϊκός παρά τα δεδομένα που υπήρχαν, στάθηκε όρθιος στο Ηράκλειο απέναντι στον ΟΦΗ και έφυγε νικητής με 1-0. Παίρνοντας… ανάσα βαθμολογική και αφιερώνοντας το αποτέλεσμα στη μνήμη του Τζορτζ Μπάλντοκ. Εκεί όπου ήταν το μυαλό όλων των «πράσινων».

Το «τριφύλλι» ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με τον εξαιρετικό Τετέ και από εκεί και πέρα άλλαξε η μορφή του ματς. Οι «πράσινοι» απειλήθηκαν στο πρώτο μέρος καθώς ανασταλτικά ήταν προβληματικοί και έκαναν αρκετά λάθη. Δημιουργικά απείλησαν αλλά δεν κατάφεραν να αυξήσουν το προβάδισμά τους. Στο δεύτερο μέρος το ματς «έσβησε» ουσιαστικά, χωρίς να απειλούνται οι φιλοξενούμενοι που έφυγαν τελικά με τους τρεις βαθμούς που τόσο ήθελαν.

Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 12 βαθμούς με το αποτέλεσμα αυτό, ξεπερνώντας τον ΟΦΗ που έμεινε στους 11.

Το ματς άρχισε με τον ΟΦΗ να προσπαθεί να πιέσει ψηλά για να μην επιτρέψει στους παίκτες του Παναθηναϊκού να αναπτυχθούν. Όμως οι «πράσινοι» στο 6’ κατάφεραν να προηγηθούν. Μετά από κλέψιμο της μπάλας, ο Τζούριτσιτς βρήκε τον Τετέ και ο Βραζιλιάνος με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 0-1!

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν άμεσα, κυρίως από τα δεξιά. Στο 9’ είχαν μεγάλη ευκαιρία, μετά από λάθος του Μλαντένοβιτς έγινε η σέντρα, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε και ο Χατζηθεοδωρίδης από πολύ πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Από ένα ακόμη λάθος του Παναθηναϊκού, ο ΟΦΗ έγινε εκ νέου απειλητικός. Στο 18’ ο Ντραγκόφσκι έκανε λάθος στη μικρή περιοχή, «τσίμπησε» την μπάλα ο Γιουνγκ, αλλά ο Πολωνός έπεσε και έσωσε την ισοφάριση.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο 24’, όταν ο Τετέ διέσχισε μεγάλη απόσταση με την μπάλα στα πόδια, βρήκε τον Μπακασέτα και ο αρχηγός των «πράσινων» αντί να τελειώσει τη φάση προσπάθησε να βρει τον Γερεμέγεφ αλλά ο Σουηδός έκανε επιθετικό φάουλ χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία.

Το σουτ του Φούντα στο 33’ δεν απείλησε, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη βρήκε τον Νους που πήρε την κεφαλιά, με τον Ντραγκόφσκι να μπλοκάρει.

Η πολύ καλή στιγμή για τον ΟΦΗ ήρθε στο 41’, με τον Γιουνγκ να σουτάρει και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ!

Ο Τετέ στο 43’ έκανε ωραία ενέργεια, αλλά δεν τελείωσε τη φάση. Έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε στο 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με σουτ από Χατζηθεοδωρίδη και Σενγκέλια που δεν απείλησαν. Η πρώτη ουσιαστική απειλή ήρθε στο 61’, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αράο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Σέντρα σουτ του Τετέ, έδιωξε ο Χριστογεώργος, ενώ στη συνέχεια ο Πελίστρι δεν ήταν σε θέση για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 72’.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο ρυθμός δεν ήταν τέτοιος που να επιτρέψει απειλές. Κάποια ξεπετάγματα του Πελίστρι δεν έφεραν αποτέλεσμα, ενώ οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν κινδύνους. Έτσι το ματς έληξε 0-1.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: 19’ Νους, 67’ Γκονζάλες, 85’ Σενγκέλια - 24’ Γερεμέγεφ, 65’ Μλαντένοβιτς, 83’ Γεντβάι

ΟΦΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Χριστογεώργος, Γκονζάλες, Χατζηθεοδωρίδης (78’ Αμπάντα), Χριστόπουλος, Λαμπρόπουλος, Μπαΐνοβιτς (68’ Μπάκιτς), Καραχάλιος (90’ Αποστολάκης), Φούντας (68’ Ριέρα), Νους, Σενγκέλια, Γιούνγκ (79’ Σαλσέδο).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο (79’ Μαξίμοβιτς), Τσέριν, Τετέ (89’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (79’ Ουναΐ), Τζούριτσιτς (60’ Πελίστρι), Γερεμέγεφ (79’ Νίκας).

 



Λουτσέσκου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ με… αγαπά – Μας κλάπηκε πρωτάθλημα το 2018»
Λουτσέσκου: «Ο κόσμος της ΑΕΚ με… αγαπά – Μας κλάπηκε πρωτάθλημα το 2018»
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Χαμός με Λουτσέσκου στο φινάλε! – Όλα όσα έγιναν μετά τη λήξη (videos)
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ: Χαμός με Λουτσέσκου στο φινάλε! – Όλα όσα έγιναν μετά τη λήξη (videos)
Βαθμολογία Super League: Ντέρμπι και γκέλα Ολυμπιακού με... νικητές Άρη και Παναθηναϊκό
Βαθμολογία Super League: Ντέρμπι και γκέλα Ολυμπιακού με... νικητές Άρη και Παναθηναϊκό
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία με «νικητές» τους φιλοξενούμενους
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Ισοπαλία με «νικητές» τους φιλοξενούμενους
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved