Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Λύτρωση στο τέλος και κορυφή!

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Λύτρωση στο τέλος και κορυφή!

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι και κρατούσαν το μηδέν με άνεση μέχρι το 88’, όταν ο Καμαρά… λύτρωσε τον «δικέφαλο» για να ακολουθήσει πέναλτι του Σβαμπ για τη σημαντική νίκη και την επιστροφή στην κορυφή.

Η κορυφή άντεξε μόλις μία αγωνιστική χωρίς τον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» του βορρά πήρε πολύ δύσκολη νίκη στην έδρα του Λεβαδειακού με 2-0 και μετά την 7η αγωνιστική της Super League επέστρεψε στην πρώτη θέση. Όλα αυτά σε ένα ματς που… φλέρταρε με την γκέλα η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, καθώς δεν πραγματοποίησε καλό παιχνίδι. Είχε όμως την ουσία στο τέλος, αλλά και την τύχη με το μέρος της.

Οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές ειδικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι και μαζί την τεράστια ευκαιρία να προηγηθούν. Το μηδέν έμενε μέχρι το 88’, όταν ο Καμαρά λύτρωσε και πάλι την ομάδα του (είχε δώσει τη νίκη στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο). Τρία λεπτά μετά με πέναλτι του Σβαμπ διαμορφώθηκε το 0-2.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ πήρε την ουσία και τους βαθμούς που χρειαζόταν, ανεβαίνοντας στους 16 βαθμούς. Μαζί και στην κορυφή στο +2 από Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Άρη. Ο Λεβαδειακός έμεινε στους 4 βαθμούς και ισοβαθμεί στην τελευταία θέση με τον Πανσερραϊκό.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν την μπάλα στα πόδια τους, αλλά χωρίς να δημιουργούν κινδύνους. Ο ρυθμός ήταν χαμηλός, φάσεις δεν υπήρχαν στο ματς και τα λεπτά κυλούσαν.

Οι προσπάθειες έμεναν στη μέση, όπως το γύρισμα του Ότο και η πάσα του Ζίβκοβιτς στα μέσα του πρώτου μέρους. Ο Λεβαδειακός απείλησε στο 31’ με την κεφαλιά του Ρόμο που έφυγε άουτ. Ο ΠΑΟΚ λίγο μετά είδε το γύρισμα του Μουργκ να μη βρίσκει σε ετοιμότητα τον Τισουντάλι και έτσι να χάνεται η ευκαιρία.

Το σουτ του Τσόκαϊ κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ πριν τα 45’ ο Μπακαγιόκο έκανε λάθος, ο Ζίνι πραγματοποίησε ωραία ενέργεια όμως το τελείωμά του δεν ήταν το ιδανικό κι έτσι χάθηκε σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Με το 0-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες για το 45λεπτο, σε ένα ματς που δεν ήταν καλό.

Ένα σουτ του Τσοκάι που έφυγε άουτ και μια επικίνδυνη στιγμή του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια να κάνει το γύρισμα και την μπάλα να απομακρύνεται σε κόρνερ, ήταν η… καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο.

Στη μία ώρα αγώνα, ο Βιεϊρίνια βρήκε τον Τισουντάλι που δεν έκανε καν τελείωμα, με τον Μαροκινό να ολιγωρεί και αμέσως μετά μόλις δέχτηκε πάσα και μπορούσε να γίνει πιο απειλητικός.

Η μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 61’, όταν ο Γκόμεζ έκανε το σουτ εντός περιοχής με τον Γκαραβέλη να σώζει τον Λεβαδειακό.

Η τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, ήρθε στο 70’ για τους γηπεδούχους. Ο Γκόμεζ μάρκαρε τον Γιαννιώτα εντός περιοχής και το VAR ειδοποίησε τον Βεργέτη να πάει να δει τη φάση. Ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι και ο Μπάλσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα. Η εκτέλεσή του, όμως, βρήκε στο δοκάρι και στη συνέχεια έφυγε άουτ, χάνοντας την τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 72’ ο Γιαννιώτας έκανε επικίνδυνο γύρισμα, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Οι προσπάθειες από Βιεϊρίνια και Καμαρά που ακολούθησαν δεν έφεραν αποτέλεσμα και το ματς μπήκε στο τελευταίο του δεκάλεπτο.

Ο… λυτρωτής για τον «δικέφαλο», ήταν τελικά ο Καμαρά. Στο 86’ ο Βεϊρίνια έκανε εκπληκτική σέντρα και ο Αφρικανός χαφ μπήκε στη φάση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1!

Με τη συμπλήρωση των 90 λεπτών, ο Κωνσταντέλιας δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση που δημιουργήθηκε. Όμως το VAR ειδοποίησε τον διαιτητή, γιατί ο Λιάγκας βρήκε την μπάλα με το χέρι. Υποδείχθηκε πέναλτι και ο Σβαμπ ήταν αυτός που «καθάρισε» τη νίκη κάνοντας το 0-2 στο 90+3’!

Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να μην είναι καλός αγωνιστικά, τον Λεβαδειακό να τον… βραχυκυκλώνει, όμως οι πρωταθλητές πήραν σπουδαία νίκη όπως εξελίχθηκαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα στην αγωνιστική.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Μπάλτσι, Γιαννιώτας, Κωστή, Παπαδόπουλος – Ότο, Γκόμεζ, Λόβρεν, Σβαμπ, Βιεϊρίνια.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γκαραβέλης, Λιάγκας, Μεχία (64’ Πλέγας), Παπαδόπουλος, Τσοκάι (89’ Κάσσος), Μορέιρα, Ρόμο (89’ Όζμπολτ), Ζίνι (53’ Γιαννιώτας), Πεντρόζο (64’ Κωστή), Μπάλτσι, Τσάπρας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46’ Βιεϊρίνια), Λόβρεν, Κόλεϊ, Γκόμεζ, Μπακαγιόκο (59’ Καμαρά), Σβαμπ, Μουργκ (72’ Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (72’ Ντεσπόντοφ), Σορετίρε (59’ Τάισον), Τισουντάλι.

 



ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Πρέπει να ντρέπονται όσοι αντιμετωπίζουν έτσι εμάς και τον κόσμο μας»
ΠΑΕ Παναθηναϊκός: «Πρέπει να ντρέπονται όσοι αντιμετωπίζουν έτσι εμάς και τον κόσμο μας»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι» - Η φάση που «μπλόκαρε» ο Ρέτσος (vid)
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: «Δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι» - Η φάση που «μπλόκαρε» ο Ρέτσος (vid)
Βαθμολογία Super League: Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, στο -7 ο Παναθηναϊκός μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Βαθμολογία Super League: Μόνος πρώτος ο ΠΑΟΚ, στο -7 ο Παναθηναϊκός μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
GBL: Επιστροφή στα… σαλόνια με νίκη για τον Πανιώνιο
GBL: Επιστροφή στα… σαλόνια με νίκη για τον Πανιώνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved