Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Πισωγύρισμα στο Αγρίνιο, με πολλά παράπονα για Πουλουκίδη και VAR
EUROKINISSI

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0: Πισωγύρισμα στο Αγρίνιο, με πολλά παράπονα για Πουλουκίδη και VAR

Super League: Η μέτρια ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη ήττα της στο πρωτάθλημα στο βροχερό Αγρίνιο (1-0 από τον Παναιτωλικό), έχοντας πολλά παράπονα από τον διαιτητή Πουλουκίδη και τον VΑΡίστα, Τσακαλίδη.

Μία εβδομάδα μετά τη νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η «Ένωση» είδε το αήττητο της στην Ελλάδα να «σπάει».

Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που είχε κυρίως στο πρώτο ημίχρονο κι είδε τον αξιόμαχο Παναιτωλικό να την τιμωρεί σε μια φάση που έπαιζε με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Βίντα ήταν εκτός αγωνιστικού χώρου, επειδή είχε ματώσει.

Το γκολ του Μιγκέλ Λουίς στο 73’ έδωσε μια τεράστια νίκη στην ομάδα του Αγρινίου, η οποία είχε πάρει νωρίτερα στη σεζόν και «Χ» από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχουν πολλά παράπονα για τη διαιτησία του Πουλουκίδη, αλλά και από τον VARίστα, Τσακαλίδη. Ειδικότερα ήταν «τρελαμένοι» με τη φάση του 26ου λεπτού και τον μη καταλογισμού πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσάβες στον Περέιρα.

Μέσω διαρροής, ανέφεραν ότι: «Αν το οφθαλμοφανές δεν είναι οφθαλμοφανές υπάρχει μεγάλο πρόβλημα! Ο κόσμος βλέπει…». Επίσης, «φωνάζουν» και για το χέρι του Σιέλη στις καθυστερήσεις, όπου επίσης δεν δόθηκε πέναλτι.

Η εξέλιξη του Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει τον αγώνα με την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με την ΑΕΚ να έχει την πρώτη «καθαρή» φάση στο 8ο λεπτό. Ο Πινέδα πλάσαρε ψηλά άουτ από το ύψος του πέναλτι, σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Τσάβες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά ο Παναιτωλικός έκανε αισθητή την παρουσία του με κάποια σουτ. Άλλωστε, είχε και την πρώτη τελική με το σουτ του Ντίας στο 7’ να περνάει άουτ.

Στο 18ο λεπτό ο Πιερό έπιασε την κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ρότα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 26’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, έπειτα από ωραία συνεργασία Πιερό – Περέιρα, αλλά Πουλικίδης και VAR δεν υπέδειξαν κάποια παράβαση.

Η ΑΕΚ αύξησε την πίεση της κι έκλεισε στην περιοχή του τον Παναιτωλικό, ο οποίος, όμως, πήγε να «χτυπήσει» στην κόντρα, αλλά το σουτ του Ντίας βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν από μια καλή στιγμή. Ο Στρακόσα έδιωξε με τα ακροδάχτυλα το σουτ του Λομόνακο στο 48’, ενώ στο 53’ ο Τσάβες έπραξε το ίδιος στο σουτ του Πινέδα.

Το παιχνίδι, μετά την ανάπαυλα, απέκτησε μια «άγρια» ομορφιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και την ένταση να είναι μεγάλη.

Ο Πιερό έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 62ο λεπτό, καθώς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς την εστία, έπειτα από τη σέντρα - σουτ του Κοϊτά.

Ο Βίντα είχε συγκρουστεί κεφάλι με κεφάλι με τον Μαυρία στο 54ο λεπτό και στο 73’ χρειάστηκε να βγει εκτός γιατί μάτωσε ξανά. Σε εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή τους και άνοιξαν το σκορ με τον Μιγκέλ Λουίς.

Ο Πορτογάλος αξιοποίησε με ωραίο τελείωμα το γύρισμα του Μαυρία από τα δεξιά, ενώ λίγο αργότερα (βλ. 79’) πλησίασε και σε δεύτερο τέρμα, αλλά ο Κάλενς πρόλαβε κι έδιωξε σε κόρνερ.

Στον χρόνο που απέμεινε η ΑΕΚ ρίσκαρε για να βρει τουλάχιστον γκολ ισοφάρισης, με αποτέλεσμα να δώσει χώρους στον Παναιτωλικό για να «χτυπήσει» στην κόντρα.

Στις καθυστερήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Σιέλη μέσα στην περιοχή, αλλά Πουλικίδης και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Διαιτητής: Κωνσταντίνος Πουλικίδης
Κίτρινες: Στάγιτς, Σιέλης, Πέρες, Μπακάκης - Πιερό, Περέιρα, Πινέδα, Αμραμπατ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90'+1 Μπακάκης), Νικολάου (59' Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58' Ρόα), Ντίας (71' Μπελεβώνης), Λομόνακο (71' Μαϊντεβατς)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75' Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65' Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65' Γκαρσία), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Πιερό.



Μυθικό αφιέρωμα της Equipe στον Παναθηναϊκό AKTOR - «Ο λαός του μπάσκετ στο στάδιο των Θεών»
Μυθικό αφιέρωμα της Equipe στον Παναθηναϊκό AKTOR - «Ο λαός του μπάσκετ στο στάδιο των Θεών»
GBL: Τρία «διπλά» στην πρεμιέρα, φτερούγισαν οι «δικέφαλοι»
GBL: Τρία «διπλά» στην πρεμιέρα, φτερούγισαν οι «δικέφαλοι»
Άρης-Λαμία 2-0: «Τρένο» και κορυφή για τους Θεσσαλονικείς!
Άρης-Λαμία 2-0: «Τρένο» και κορυφή για τους Θεσσαλονικείς!
Βαθμολογία Super League: Ο Άρης έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Βαθμολογία Super League: Ο Άρης έπιασε την ΑΕΚ στην κορυφή πριν το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved