Super League, Athens Kallithea - AEK 0-0: «Κόλλησε» στη Λεωφόρο και «πέταξε» 2 βαθμούς
EUROKINISSI

Super League, Athens Kallithea - AEK 0-0: «Κόλλησε» στη Λεωφόρο και «πέταξε» 2 βαθμούς

Super League: Η Athens Kallithea, μετά τον Παναθηναϊκό, «φρέναρε» και την ΑΕΚ, η οποία «κόλλησε» στο 0-0 και «πέταξε» άλλους δύο βαθμούς, με αποτέλεσμα να είναι πλέον στο -2 από την κορυφή.

Δεύτερη «γκέλα» σε πέντε αγώνες για την «Ένωση», η οποία έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση.

Η ΑΕΚ «κόλλησε» κόντρα στην αξιόμαχη Athens Kallithea, η οποία πήρε άλλον έναν παλικαρίσιο βαθμό, όπως είχε κάνει και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, είχε τις στιγμές της για να πάρει το παιχνίδι, ενώ είχε σε εξαιρετικό βράδυ τον τερματοφύλακας της.

Ο Μπερναμπέ σταμάτησε τους παίκτες του Αλμέιδα, οι οποίοι είχαν μέτρια εικόνα και δεν ήταν ιδιαίτερα παραγωγικοί στο πρώτο μέρος. Μετά την ανάπαυλα, οι «κιτρινόμαυροι» ανέβασαν την απόδοση τους, αλλά δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ισπανό γκολκίπερ.

Η εξέλιξη του Athens Kallithea - ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πίεσε από το ξεκίνημα ψηλά έτσι ώστε να «μπλοκάρει» το build up της Athens Kallithea. Οι «κιτρινόμαυροι», όμως, αδυνατούσαν να απειλήσουν, καθώς η άμυνα του Ντονάτι ήταν εξαιρετικά στημένη, έχοντας μάλιστα και μια πολύ καλή στιγμή με τον Μανθάτη.

Οι παίκτες του Αλμέιδα αναζητούσαν τον Πιερό μέσα στην περιοχή, αλλά επί της ουσίας τα κατάφερε μόνο μια φορά ο Μάνταλος. Ήταν στο 25ο λεπτό όταν ο επιθετικός της «Ένωσης» πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Η κορυφαία στιγμή της ΑΕΚ ήταν η διπλή ευκαιρία στο 33ο λεπτό, με τον Μπερναμπέ να αποκρούσει τόσο το σουτ του Πήλιου, όσο κι εκείνο του Σιμάνσκι, ο οποίος πήρε το «ριμπάουντ». Μάλιστα, έκανε τη δεύτερη απόκρουση, έχοντας ανάποδη κίνηση του κορμιού του!

Ο Αλμέιδα είδε τον Μουκουντί να αποχωρεί με πρόβλημα στο 36’ και τον Κάλενς να παίρνει τη θέση του. Την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν περίμεναν τους αντιπάλους τους στο δικό τους μισό, αλλά πίεζαν ψηλά.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία τον κινήσεων και μετά την ανάπαυλα κι απείλησαν με τους Κοϊτά και Πιερό. Η Athens Kallithea, όμως, ήταν ιδιαίτερα απειλητική στην κόντρα, όπως φάνηκε και στην ευκαιρία του Ντεμέτριους στο 55’.

Το τέμπο στο ματς ήταν αργό κάτι που δεν ευνοούσε την ΑΕΚ, η οποία επιδίωξε να ανεβάσει στροφές, σε μια προσπάθεια να δώσει ρυθμό στο ματς. Στο 59ο λεπτό, οι παίκτες του Αλμέιδα έχασαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς Πινέδα και Ελιάσον συνεργάστηκαν εξαιρετικά, ο δεύτερος βρέθηκε τετ-α-τετ από πλάγια θέση και πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Πέντε λεπτά αργότερα κοντά στο γκολ βρέθηκε κι ο Πιερό, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινή προβολή.

Στο 67ο λεπτό η Athens Kallithea έχασε μια απίστευτη ευκαιρία, καθώς βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή, έπειτα από λάθος πάσα του Πήλιου, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει γιατί έκανε τσαφ! Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ και με την προβολή του Τζιάνι, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά.

Η είσοδος του Φερνάντες έδωσε πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ, η οποία πίεσε για το γκολ στα τελευταία λεπτά, μην επιτρέποντας στους «νεοφώτιστους» να κρατήσουν την μπάλα, με τη συχνότητα που το έκαναν το προηγούμενο διάστημα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, λίγο έλειψε να πάρουν το ματς, καθώς έπειτα από την εξαιρετικά πάσα του Βασιλόγιαννη, ο Σοΐρι βρέθηκε σε ευνοϊκή θέση, αλλά ο Στρακόσα έδιωξε με τα πόδια το σουτ του.

Διαιτητής: Τζήλος
Κίτρινες: Μότοκ, Πασαλίδης, Μερκάτι - Κοϊτά, Μάνταλος, Γιόνσον, Πινέδα, Πήλιος
ATHENS KALLITHEA (Μάσιμο Ντονάτι): Μπαραγκάν, Μανθάτης, Χάνουσεκ, Ισιμάτ-Μιρέν, Μότοτς, Πασαλίδης (71΄ Τσιβελεκίδης), Μερκάτι (67΄ Ντιαγιέ), Ντιμπά, Ντεμέτριους (67΄ Βασιλόγιαννης), Μουτίνιο (72΄ Βαλμπουενά), Τζιάνι (85΄ Σοϊρι).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Μουκουντί (37΄λ.τρ. Κάλενς), Πήλιος, Πινέδα, Βίντα, Σιμάνσκι (66΄ Γιόνσον), Μάνταλος, Περέιρα (76΄ Τσιλούλης), Κοϊτά (66΄ Τσούμπερ), Ελίασον (76΄ Φερνάντες), Πιερό.



Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Πήρε το ντέρμπι η Μίλαν με γκολ στο 89’ – «Σίφουνας» η Μπαρτσελόνα!
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Πήρε το ντέρμπι η Μίλαν με γκολ στο 89’ – «Σίφουνας» η Μπαρτσελόνα!
Βαθμολογία Super League: Στραβοπάτημα για δύο, χαμόγελα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
Βαθμολογία Super League: Στραβοπάτημα για δύο, χαμόγελα για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό
Μεταγραφές: Η ΑΕΚ βρήκε τον αθλητικό σέντερ που έψαχνε στον πρόσωπο του ΡαϊΚουάν Γκρέι
Μεταγραφές: Η ΑΕΚ βρήκε τον αθλητικό σέντερ που έψαχνε στον πρόσωπο του ΡαϊΚουάν Γκρέι
Σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Βιέννης
Σοβαρά επεισόδια στο ντέρμπι της Βιέννης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved