Super League, Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Πήρε το ντέρμπι και επιβεβαίωσε την «ερυθρόλευκη» καθίζηση

Super League, Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Πήρε το ντέρμπι και επιβεβαίωσε την «ερυθρόλευκη» καθίζηση

Super League: «Κίτρινο» βάφτηκε το ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης» καθώς ο Άρης πήρε εύκολα τη νίκη 2-1 επί του Ολυμπιακού.

Ο Άρης ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν ένα εύκολο «τρίποντο» γκρεμίζοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό από την κορυφή. Οι Μανού Γκαρθία και Μορόν ήταν οι «δράστες» για τους «κίτρινους», τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» σκόραραν στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ελ Κααμπί.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου έφτασε τους 8 βαθμούς, δύο λιγότερους από τους Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον ταξιδεύουν για την Γαλλία και την πρεμιέρα τους στο Europa League κόντρα στην Λιόν. Από την άλλη, οι Θεσσαλονικείς θα αντιμετωπίσουν τον Εθνικό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Τον… έπιασε στον ύπνο

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση για τους «κίτρινους», καθώς στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Τζολάκη, άνοιξαν το σκορ. Ήταν το 3ο λεπτό, όταν ο Μάγιο έκανε την μπαλιά στον Ντιαμπί, αυτός έφυγε στην «πλάτη» του Ορτέγκα, του έκανε και την προσποίηση, έκοψε στον άξονα και ο επερχόμενος Μανού Γκαρθία με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0.

Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχε την κατοχή, αλλά ήταν ανούσια. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Κουέστα και η πρώτη τους απειλή ήρθε στο 19’ όταν ο Έσε έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ελ Κααμπί δεν νίκησε τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων στην κεφαλιά που έκανε.

Οι Πειραιώτες απείλησαν και πάλι δύο λεπτά αργότερα, με μία στημένη φάση, αλλά η εκτέλεση του φάουλ του Τσικίνιο δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ, ενώ στην συνέχεια, ο Άρης… απάντησε στις ευκαιρίες, αρχικά στο 29’ με το σουτ του Ντιαντί που πέρασε άουτ και στο 31’ ο Μόντσου δεν σημάδεψε σωστά, μια και η μπάλα βρήκε στον πεσμένο Ορτέγκα και απομακρύνθηκε.

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αναζητούσαν το γκολ της ισοφάρισης πριν από το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά στο 36’ το νέο φάουλ του Τσικίνιο από τον άξονα πέρασε και πάλι άουτ, όμως, στο 41’ ο Άρης έβαλε τις… βάσεις για τη νίκη.

Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μόντσου από τα δεξιά, ο Ντόι δεν έδιωξε σωστά, ο Μανού Γκαρθία έκανε το γέμισμα και στην «καρδιά» της αντίπαλης περιοχής, ο Μορόν μπροστά από τον Τζολάκη με πλασέ «έγραψε» το 2-0, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Φλύαρη «ερυθρόλευκη» κατοχή

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Γουίλιαν και Ολιβέιρα αντί των Βέλντε και Ντάνι Γκαρθία, αντίστοιχα.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άμεσα την κατοχή, τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς προσπάθησαν να κλείσουν τους χώρους μπροστά από την εστία του Κουέστα. Μάλιστα, οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ήταν εξαιρετικοί στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν πολλές απειλές από τους φιλοξενούμενους.

Οι πρώτες… υποψίες φάσεων από τους Πειραιώτες ήρθαν πριν το πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους, όταν στο 52’ το γύρισμα του Μαρτίνς δεν βρήκε συμπαίκτη και πέρασε παράλληλα από την εστία, ενώ στο 56’ το σουτ του Ολιβέιρα ήταν απελπιστικά άστοχο.

Μάλιστα, η πρώτη σημαντική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τον Άρη. Στο 67’ ο Μανού Γκαρθία έκλεψε από τον Κάρμο στη μεσαία γραμμή, έκανε την κίνηση προς την αντίπαλη περιοχή, βρήκε τον Μορόν, ο οποίος θέλησε να «κρεμάσει» τον Τζολάκη, αλλά το πλασέ που έκανε χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θέλησε να κάνει ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, με την είσοδο του Γιάρεμπτσουκ αντί του Τσικίνιο. Ο Ουκρανός συνέβαλε στην επόμενη ευκαιρία των «ερυθρόλευκων», αλλά το τελικό σουτ του Ελ Κααμπί κόντραρε στον Μπράμπετς και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 72’ το φάουλ του Ολιβέιρα πέρασε άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού ο Μορόν έχασε μία ακόμα σημαντική ευκαιρία, μια και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Τζολάκη, αλλά νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα, ενώ στο 96’ ο Ελ Κααμπί απλά… μείωσε για τον Ολυμπιακό.

Διαιτητής: Λούκα Παϊρέτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Μάγιο, Βέλεθ, Σιφουέντες - Ντόι, Κάρμο, Ολιβέιρα.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Φρίντεκ, Μπράμπετς, Βέλεθ, Μόντσου, Σιφουέντες (93' Ζαν Ζιλ), Μάνου Γκαρθία (76' Νταρίντα), Ντιαντί (76' Σαβέριο), Σίστο, Μορόν (86' Σαμόρα).

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Μαρτίνς (77' Κοστίνια), Ροντινέι, Ελ Κααμπί, Ντάνι Γκαρθία (46' Ολιβέιρα), Έσε, Τσικίνιο (69' Γιάρεμτσουκ), Κάρμο, Ορτέγκα, Βέλντε (46' Γουίλιαν), Ντόι (77' Μπιανκόν).

 



6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του
6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος: Η Παρτιζάν πήρε την νίκη, ο Παναθηναϊκός έχει δρόμο μπροστά του
LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο!
LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο!
6o Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εντυπωσιάστηκαν στο εξωτερικό
6o Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εντυπωσιάστηκαν στο εξωτερικό
6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλους: Πρόβλημα με Λερόρ, Σλούκα και Αντετοκούνμπο
6ο Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλους: Πρόβλημα με Λερόρ, Σλούκα και Αντετοκούνμπο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved