Super League, Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: «Διπλό» με «ντόρτια» για τους Πρωταθλητές στο Πανθεσσαλικό
Eurokinissi

Super League, Βόλος - ΠΑΟΚ 1-4: «Διπλό» με «ντόρτια» για τους Πρωταθλητές στο Πανθεσσαλικό

Super League: Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος επικράτησε 4-1 του Βόλου στο Πανθεσσαλικό για την 5η αγωνιστική.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά την πρώτη απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0) στην Τούμπα, μια και το «συγκρότημα» του Ραζβάν Λουτσέσκου «πέρασε» νικηφόρα από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, κόντρα στον Βόλο, που αγωνίστηκε για περίπου μία αγωνιστική ώρα με παίκτη λιγότερο.

Οι Σβαμπ (24’), Μουργκ (54’), Τάισον (60’) και Τσάλοφ (89’) ήταν οι σκόρερ για τους φιλοξενούμενους, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει στο 57’ με τον Μεντιέτα. Αποβολή με δύο κίτρινες σε περίπου 10 λεπτά για τον Φράνκο Φεράρι των «κυανέρυθρων».

Με το «τρίποντο» αυτό, ο ΠΑΟΚ διατηρείται στην κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 13 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που ήταν… συγκάτοικοί του, ενώ από την άλλη, οι Βολιώτες έμειναν στους 3 βαθμούς, γνωρίζοντας την τέταρτη τους ήττα στα πρώτα πέντε ματς.

«Κέρβερος» ο Κοτάρσκι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με έντονο ρυθμό, μια και οι γηπεδούχοι θέλησαν να βάλουν… δύσκολα στους Πρωταθλητές Ελλάδας με το… καλησπέρα. Μόλις στο πρώτο λεπτό οι παίκτες του Χοακίν Γκόμεζ έφτασαν κοντά στο γκολ, με τους Κόντε και Γκλάβτσιτς να δοκιμάζουν τα… αντανακλαστικά του Κοτάρσκι, που ενήργησε σωστά και έδιωξε τις δύο απειλές, αλλά στην εξέλιξη της φάσης, ο διαιτητής Τσαγκαράκης υπέδειξε πέναλτι του Καμαρά.

Όμως, για μία ακόμα φορά, ο Κροάτης τερματοφύλακας του «Δικέφαλου του Βορρά» ανέλαβε… δράση, μια και έπεσε σωστά στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε την εκτέλεση του Άλτμαν, κρατώντας το μηδέν στην άμυνά του.

Στην συνέχεια, οι «ασπρόμαυροι» προσπάθησαν να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κόβατς. Στο 8’ ο Μουργκ «δοκίμασε» το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο Τισουντάλι δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Κόβατς που έδιωξε.

Η υπεροχή του ΠΑΟΚ έφερε… καρπούς στο 22’ όταν ο Φεράρι ανέτρεψε τον Ντεσπόντοφ μέσα στην περιοχή του Βόλου. Ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και έδειξε την κίτρινη κάρτα στον αμυντικό των γηπεδούχων. Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Σβαμπ, ο οποίος δεν έκανε λάθος και άνοιξε το σκορ.

Οι Βολιώτες προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα, αλλά στο 28’ το σουτ του Ασεχνούν δεν βρήκε στόχο και κατέληξε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Κοτάρσκι, ενώ στο 35’ ο Φεράρι αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, κόκκινη, για μαρκάρισμα στον Ντεσπόντοφ στη μεσαία γραμμή, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

«Ασπρόμαυρη» υπεροχή

Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλησαν να… τελειώσουν από νωρίς τον αγώνα, έχοντας το προβάδισμα, αλλά και το αριθμητικό πλεονέκτημα και απείλησαν στο 49’ με τον Μουργκ, ο οποίος εκτέλεσε το φάουλ, ο Κόβατς βρήκε ελάχιστα την μπάλα, που στην συνέχεια χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.

Ότι δεν κατάφερε στην παραπάνω φάση ο μέσος του ΠΑΟΚ, το έκανε πέντε λεπτά αργότερα με… κόντρα. Συγκεκριμένα, στο 54’ οι «ασπρόμαυροι» άλλαξαν εξαιρετικά τη μπάλα στην περιοχή του Βόλου, ο Καμαρά έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στο «τακουνάκι» του Μουργκ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στην εστία του Κόβατς για το 2-0 των φιλοξενούμενων.

Οι Βολιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, απείλησαν στο 57’ με το μακρινό σουτ του Μεντιέτα, αλλά ο Κοτάρσκι ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Μάλιστα, από την εκτέλεση, ο Μεντιέτα βρέθηκε στην «καρδιά» της άμυνας του «Δικέφαλου του Βορρά» πήρε την κεφαλιά και μείωσε 2-1.

Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ είχε άμεση αντίδραση, αφού στο 60’ ο Τάισον επανάφερε το προβάδισμα της ομάδας του στα δύο τέρματα, μια και με όμορφο πλασέ, νίκησε τον Κόβατς και «έγραψε» το 3-1. Μάλιστα, στο 69’ οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν κι άλλο γκολ, με τον Ντεσπότοφ, όμως το τέρμα του δεν μέτρησε, αφού στην αρχή της φάσης είχε κάνει φάουλ στον Μίλετιτς.

Στα τελευταία λεπτά, οι «ασπρόμαυροι» είχαν την πλήρη υπεροχή, τη στιγμή που οι Βολιώτες έδειξαν πως είχαν… μείνει από δυνάμεις. Το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Τσάλοφ στο 89’ με μία περίεργη φάση. Ο Κόβατς θέλησε να κάνει το βολέ, ο Ρώσος έβαλε την κόντρα, η μπάλα βρήκε στο πόδι του και κατέληξε στην εστία των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

Κόκκινες: Φεράρι (34').

Κίτρινες: Φεράρι, Μεντιέτα, Κόβατς - Μπάμπα.

Βόλος (Χοακίν Γκόμεζ): Κόβατς, Μύγας, Μίλετιτς, Καλογερόπουλος, Φεράρι, Μπερναντού, Γκλάβτσιτς (72' Κόμπα), Ασεχνούν (40' Σμέλερς), Μεντιέτα, Άλτμαν (61' Βιγιαφάνιες), Κόντε (61' Κόσζτα).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα (67' Ότο), Σβαμπ (67' Μπακαγιόκο), Καμαρά, Μουργκ (67' Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ, Τάισον (79' Σορετίρε), Τισουντάλι (67' Τσάλοφ).

ΤΑ HIGHLIGHTS



LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν
LIVE το 6ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Παναθηναϊκός AKTOR - Παρτιζάν
ΑΕΚ: «Έπαιζα μαζί τους στο Playstation» - Απίθανος Πήλιος για Μαρσιάλ, Λαμέλα
ΑΕΚ: «Έπαιζα μαζί τους στο Playstation» - Απίθανος Πήλιος για Μαρσιάλ, Λαμέλα
Super League, Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Πήρε το ντέρμπι και επιβεβαίωσε την «ερυθρόλευκη» καθίζηση
Super League, Άρης - Ολυμπιακός 2-1: Πήρε το ντέρμπι και επιβεβαίωσε την «ερυθρόλευκη» καθίζηση
Super League 2: Με το… δεξί ο ΠΑΣ Γιάννινα, πρεμιέρα με ήττα η Νίκη Βόλου
Super League 2: Με το… δεξί ο ΠΑΣ Γιάννινα, πρεμιέρα με ήττα η Νίκη Βόλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved