Παναθηναϊκός: Οι Εθνικές ετοίμασαν Μάγκνουσον και Βέρμπιτς για Τούμπα!
Παναθηναϊκός: Τα λίγα λεπτά συμμετοχής που είχαν Μάγκνουσον και Βέρμπιτς τους στέρησαν τον αγωνιστικό ρυθμό – «Ψημένοι» και οι δύο στην Τούμπα λόγω δράσης με Ισλανδία και Σλοβενία αντίστοιχα.
Για κάθε προπονητή το ιδανικό θα ήταν οι ποδοσφαιριστές του να μην επιβαρύνονται ιδιαίτερα στις διακοπές για τις Εθνικές ομάδες. Οι διεθνείς έχουν τα ταξίδια, την αλλαγή σε ρυθμούς προπονήσεων που πάντα επηρεάζει και φυσικά το φόβο για πιθανούς τραυματισμούς. Σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κάνουν και αγωνιστικό καλό.
Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού, τα ονόματα των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Μπένιαμιν Βέρμπιτς, είναι τα κλασικότερα παραδείγματα. Δύο ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν όχι απλά για να δώσουν λύσεις στο rotation, αλλά για να γίνουν σημεία αναφοράς στο παιχνίδι των «πράσινων». Κάτι που ήταν προφανές κι απ’ το βιογραφικό και την ποιότητά τους.
Αμφότεροι για διαφορετικούς λόγους, δεν είχαν μέχρι τώρα σημαντικό ρόλο στην ομάδα. Ο Μάγκνουσον άρχισε βασικός στα ευρωπαϊκά ματς με την Σλάβια Πράγας. Ήταν στην ενδεκάδα της πρεμιέρας με τον Ιωνικό, όταν και τραυματίστηκε. Μετά τα 32 λεπτά με τους Νικαιώτες, δεν αγωνίστηκε καθόλου στη Super League. Ένα ματς εκτός αποστολής κι άλλα τρία στον πάγκο η συγκομιδή του.
Απ’ την πλευρά του ο Βέρμπιτς δεν είχε δικαίωμα να αγωνιστεί με τη Σλάβια. Στο Πρωτάθλημα ήταν βασικός μόνο απέναντι στον Λεβαδειακό, όταν κι έπαιξε 61 λεπτά. Στα άλλα τέσσερα παιχνίδια πέρασε ως αλλαγή, με το περισσότερο που αγωνίστηκε να είναι 22 λεπτά στην Κρήτη με τον ΟΦΗ.
Η έλλειψη ρυθμού ήταν ο μεγάλος βραχνάς για τους δύο παίκτες. Ειδικά απ’ τη στιγμή που τον χρειάζονταν και λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Αμφότεροι προέρχονται από τραυματισμούς και αναγκάστηκαν ένα διάστημα να μην κάνουν ούτε προπονήσεις σε κανονικό ρυθμό.
Η Ισλανδία «πρόσφερε» δύο ευεργετικά 90λεπτα στον Μάγκνουσον. Διαφορετικών χαρακτηριστικών παιχνίδια, με πίεση και τακτική προσέγγιση που διέφερε. Κόντρα στη Βενεζουέλα ο ρυθμός πιο ανοιχτός, χρειαζόταν να παίξει με τη μπάλα αρκετά και να βοηθήσει στο «χτίσιμο». Απέναντι στην Αλβανία, απ’ το 11ο λεπτό είδε τον παρτενέρ του στα στόπερ να αποβάλλεται και για σχεδόν ένα 90λεπτο αν συνυπολογίσουμε το σύνολο των καθυστερήσεων, αγωνίστηκε υπό πίεση. Και από τους αντιπάλους και από την ανάγκη για αποτέλεσμα.
Δύο ματς ενδεκαδάτος είχε και ο Βέρμπιτς με τη Σλοβενία. Αγώνες πίεσης και απαίτησης, απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Νορβηγία και Σουηδία. Ματς που χρειάστηκε η Εθνική του ομάδα να κάνει ανατροπή, άρα να επιτεθεί σωστά, αλλά και ματς που έπρεπε να κρατήσει αποτέλεσμα άρα να είναι τακτικά συνεπής. 71 λεπτά με τους Νορβηγούς και 86 κόντρα στους Σουηδούς, ήταν ένας εξαιρετικός απολογισμός για τον Βέρμπιτς που φάνηκε να του λείπει ο ρυθμός, αλλά και η ποιότητα που διαθέτει ως παίκτης.
Ενόψει Τούμπας ο χρόνος που πήραν οι δύο συγκεκριμένοι παίκτες, ήταν το καλύτερο «δώρο» για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Επειδή δεν χρειάζονταν ξεκούραση και ανάσες για να μην παρουσιαστούν με μειωμένη ενέργεια. Το αντίθετο, η δική τους ανάγκη ήταν αγωνιστικά λεπτά.
Λόγω των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, ο Μάγκνουσον δεν θα είναι απίθανο ακόμη και να βρεθεί στην ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Όσο για τον Βέρμπιτς είναι ξεκάθαρα πιο έτοιμος για να δώσει πράγματα αν κληθεί να προσφέρει ερχόμενος απ’ τον πάγκο. Ως μια εξαιρετικά ποιοτική και έτοιμη σε επίπεδο ρυθμού, λύση.