Βέρμπιτς: «Να βοηθήσω να γράψουμε ιστορία – Δε θέλω να χάνω ούτε στην προπόνηση» (Video)

Βέρμπιτς: «Να βοηθήσω να γράψουμε ιστορία – Δε θέλω να χάνω ούτε στην προπόνηση» (Video)

Παναθηναϊκός: Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς στην πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του «τριφυλλιού», αναφέρθηκε στους λόγους που τον έφεραν στην ομάδα, αλλά και στην ιστορία της.

Φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού επειδή τον «έψησε» το πρότζεκτ. Πιστεύει πως μαζί με τους συμπατριώτες του Σλοβένους, θα βοηθήσουν την ομάδα για το κάτι παραπάνω. Ο ίδιος ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς δε «μάσησε» τα λόγια του. Θέλει να γράψει ιστορία με τον Παναθηναϊκό!

Στις δηλώσεις που έκανε στο επίσημο κανάλι της ΠΑΕ, ο Σλοβένος άσος μίλησε και για την ιστορία των «πράσινων» στο σύνολο του συλλόγου, αναφέροντας και το μπάσκετ πέραν του ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βέρμπιτς:

«Για μένα ένα απ’ τα πιο σημαντικά πράγματα είναι πως πολλοί άνθρωποι απ’ το σύλλογο με ήθελαν. Μου έδειξαν το πρότζεκτ, ο προπονητής, ο αθλητικός διευθυντής, ο επικεφαλής του σκάουτινγκ. Μίλησα με όλους, εγώ ή ατζέντης μου και μου άρεσε το πρότζεκτ»

Για το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό μόλις έμαθε για Παναθηναϊκό: «Η πρώτη εικόνα ήταν φυσικά το πράσινο χρώμα. Η Ελλάδα, η Αθήνα φυσικά. Απίθανη χώρα, απίθανη πόλη. Όταν άκουσα πρώτη φορά για τον Παναθηναϊκό το πρώτο που σκέφτηκα είναι πως πρόκειται για μεγάλο όνομα στον αθλητισμό. Μεγάλο όνομα στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ. Ως εκ τούτου μου άρεσε να έρθω σε μια ομάδα που έχει ιστορία. Ελπίζω να βοηθήσω την ομάδα να γράψει κι άλλη ιστορία».

Για την παροικία Σλοβένων στην ομάδα: «Για κάθε ποδοσφαιριστή είναι σημαντικό το πως θα προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. Όταν άκουσα πως ο Άνταμ (Τσέριν) έχει υπογράψει ήδη, μιλήσαμε πολύ τις τελευταίες εβδομάδες, για το σύλλογο, για τον τρόπο παιχνιδιού, τις προπονήσεις, για όλα. Μου άρεσαν όλα. Μετά υπέγραψε κι ο Σπόραρ που είναι απ’ τους καλύτερους φίλους μου, έκανε πιο εύκολη την απόφασή μου. Νομίζω πως αρχίσαμε μια ωραία ιστορία, ωραία Σλοβένικη ιστορία. Κι ελπίζω να τη συνεχίσουμε με καλό τρόπο».

Για το αν μίλησε με Ζέκα και Γιόχανσον που υπήρξαν συμπαίκτες του: «Μίλησα περισσότερο με τον Τσέριν νομίζω, αλλά μίλησα και με τον Ματίας Γιόχανσον. Παίξαμε μαζί στη Λέγκια για τρεις μήνες. Μίλησα και με τον Ζέκα αρκετά. Ο Ζέκα φυσικά υπήρξε ένας μεγάλος παίκτης στην ιστορία του Παναθηναϊκού. Ήταν αρχηγός και του αρέσει πολύ το κλαμπ, μου είπε πολλά ωραία πράγματα. Τον εμπιστεύομαι ως άνθρωπο και ως παίκτη. Το να ακούς τόσο ωραία πράγματα από έναν παίκτη σαν αυτόν, το έκανε ευκολότερο μετά για μένα».

Για το τι μπορεί να δώσει στην ομάδα: «Σίγουρα την εμπειρία μου και την επιθυμία μου να νικάω. Δε θέλω να χάνω ούτε στις προπονήσεις. Με την ικανότητά μου ως παίκτης, θα προσπαθήσω να δείξω όσα περισσότερα μπορώ, θα κάνω τα πάντα για να το δείξω στο γήπεδο».

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Όταν άρχισε ο πόλεμος ήμουν στο Κίεβο για 3-4 μέρες. Ήταν ένα πολύ μακρύ ταξίδι επιστροφής στο σπίτι. Φυσικά αυτές δεν είναι καλές αναμνήσεις. Αυτό για το οποίο είμαι χαρούμενος πάνω απ’ όλα, είναι πως η οικογένειά μου είναι ασφαλής κι ότι το ξεπεράσαμε. Νιώθω τον ουκρανικό λαό, όχι όπως νιώθουν εκείνοι, απλά θέλω να τελειώσει σύντομα. Κανείς δεν το θέλει αυτό, οι Ουκρανοί είναι καλοί άνθρωποι και δεν το αξίζουν αυτό».



Champions League: Πριγκιπικό... χαστούκι στην Μπαρτσελόνα!
Champions League: Πριγκιπικό... χαστούκι στην Μπαρτσελόνα!
Μιχάλης Κατσούρης: Διώξεις σε βάρος αστυνομικών για είσοδο των Κροατών στην Ελλάδα ζητά ο εισαγγελέα
Μιχάλης Κατσούρης: Διώξεις σε βάρος αστυνομικών για είσοδο των Κροατών στην Ελλάδα ζητά ο εισαγγελέα
Είδε Champions League στο Μονακό ο Μάικλ Τζόρνταν
Είδε Champions League στο Μονακό ο Μάικλ Τζόρνταν
Champions League: «Περίπατος» Λεβερκούζεν στην Ολλανδία, νίκη της Μπενφίκα στην Σερβία
Champions League: «Περίπατος» Λεβερκούζεν στην Ολλανδία, νίκη της Μπενφίκα στην Σερβία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved