Μπούργος: «Ο Άρης χρειαζόταν μία ηγετική φυσιογνωμία, η ατμόσφαιρα θυμίζει Αργεντινή»
Άρης: Ο Χερμάν Μπούργος μίλησε για την έως τώρα παρουσία του στους «κιτρινόμαυρους».
Ο Χερμάν Μπούργος παραχώρησε συνέντευξη στο «ESPNenStarPlus» και μίλησε για την έως τώρα παρουσία του στον Άρη και τα πρώτα συμπεράσματα που έχει βγάλει.
Αναλυτικά όσα είπε ο Αργεντινός τεχνικός:
«Όταν πηγαίνεις σ’ ένα καινούργιο μέρος θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να το αναγνωρίσεις. Να αντιληφθείς με ποιους έχει να κάνεις. Να δεις πώς παίζουν, αν είναι πολεμιστές, αν θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό, αν πιστεύουν σε σένα. Κι εγώ έμαθα πολλά, όπως για παράδειγμα το πώς ζούνε το κλασικό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και θα έλεγα ότι επικρατούν τα ίδια συναισθήματα με μας στην Αργεντινή, καθώς υπάρχει έντονο πάθος».
Για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Άρη: «Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι σαν να είσαι στην Αργεντινή. Οι οπαδοί του Άρη ζουν τον αγώνα με τρομερό πάθος, φωνάζουν συνέχεια συνθήματα κι με την ενέργειά τους έπαιξαν σημαντικό ρόλο σ’ αυτό που πετύχαμε».
Για τα πρώτα του συμπεράσματα: «Όταν είδα την ομάδα στο βίντεο αντιλήφθηκα και τους τα είπα όταν συναντηθήκαμε ότι η ομάδα είναι αρκετά καλή σε ατομικό επίπεδο, αλλά και ότι πρέπει να διορθώσει κάποια μικρά πραγματάκια που κάνουν τη διαφορά. Ένιωσα ότι η ομάδα είναι καλή και προσπαθήσαμε να τη βελτιώσουμε.
Νομίζω ότι στον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό και στον εκτός έδρας με την ΑΕΚ φάνηκαν οι δυνατότητες αυτής της ομάδας. Ένιωσα ότι η ομάδα χρειαζόταν μια ηγετική φυσιογνωμία η οποία θα λειτουργήσει στις δύσκολες στιγμές. Προσπάθησα να τους μεταδώσω κυρίως συναισθήματα. Τους είχα πει ότι είστε καλοί παίκτες».
Για τις συνθήκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στο ελληνικό ποδόσφαιρο γίνονται επενδύσεις και μάλιστα οι ομάδες αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Αντιμετωπίσαμε ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ οι οποίες έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο προϋπολογισμό από εμάς. Εμείς θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη δική μας ανάπτυξη, γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης. Χρειάζεται χρόνος, αλλά και δουλειά ανθρώπων».