Απασχόλησε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό κι αποχώρησε ελεύθερος από τη Ρωσία, λόγω του πολέμου (photos)
Το συμβόλαιό του με την Κράσνονταρ έλυσε ο Κλάεσον, ο οποίος τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους ακούστηκε για ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.
Ο Βίκτορ Κλάεσον αποτελεί παρελθόν για την Κράσνονταρ.
Ο 30χρονος διεθνής Σουηδός εξτρέμ ζήτησε κι έλυσε το συμβόλαιό του με την ρωσική ομάδα μετά την έναρξη του πολέμου. Το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι και αποφασίστηκε να μείνει τώρα ελεύθερος, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι το όνομά του ακούστηκε για τον ΠΑΟΚ πριν λίγους μήνες για τον Ολυμπιακό, για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.
Ο Κλάεσον αγωνίστηκε 147 φορές με την Κράσνονταρ και σκόραρε 43 γκολ, ενώ είχε και 26 ασίστ. Ο Σουηδός άσος, μάλιστα, με δηλώσεις του στην «Aftonbladet» υποστήριξε ότι χρειάστηκε 1,5 ημέρα για να φτάσει στην πατρίδα του.
«Όλα έγιναν γρήγορα. Δεν ήταν εύκολο να γυρίσω, αφού ο εναέριος χώρος έχει κλείσει σχεδόν σε όλη τη νότια Ρωσία και είναι δύσκολο να φύγεις από τη χώρα. Η Κράσνονταρ μας βοήθησε. Ναύλωσε ένα πούλμαν για να πάμε οδικώς στο Σότσι.
Ήταν ένα ταξίδι επτά ωρών σε δρόμους γεμάτους στροφές κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας υπό καταρρακτώδη βροχή. Ήμασταν μέσα οι ποδοσφαιριστές και οι οικογένειές τους, έγκυες γυναίκες και άρρωστα παιδιά που έκαναν εμετό. Από το Σότσι, το κλαμπ είχε ναυλώσει αεροσκάφος για την Κωνσταντινούπολη και από εκεί ο καθένας πήγε μόνος του στη χώρα του. Συνολικά από την ώρα που ξεκίνησα από το Κρασνοντάρ μέχρι το σπίτι μου πέρασε μιάμιση μέρα. Τώρα είμαι μαζί με τους γονείς μου στο Βέρναμο.
Ποτέ δε θα ξεχάσω το άγχος που περάσαμε όταν έπρεπε να φύγουμε και αυτό το ταξίδι με το πούλμαν στο Σότσι. Ήταν σα να φεύγαμε από τον πόλεμο, παρ’ όλο που πόλεμος δεν υπήρχε στο Κράσνονταρ. Ήταν ένα ιδιαίτερο ταξίδι.
Ευτυχώς τελείωσε και μπορούμε να ξεκουραστούμε σπίτι μας. Καταλαβαίνω φυσικά ότι αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτό που περνά ο ουκρανικός λαός. Όλες οι σκέψεις μου είναι μαζί τους. Το ταξίδι μας από τη Ρωσία δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που περνούν άνθρωποι που είναι μέσα στον πόλεμο».