Απολογήθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα: «Δεν έγινε καμία μεταβίβαση το 2015»
Ο ΠΑΣ Γιάννινα επιχείρησε να καταρρίψει τις εις βάρος του κατηγορίες.
Ενώπιον του αθλητικού δικαστή βρέθηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα για την έκθεση-πόρισμα της ΕΕΑ που καταλογίζει παραβίαση του νόμου για μεταβίβαση του 51% των μετοχών του Χριστοβασίλη το 2015. Η υπόθεση ξεκίνησε από την καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ, με την ΕΕΑ να κάνει λόγω για «βαρεία» παράβαση και να εισηγείται ποινές που επισείουν αφαίρεση 5-10 βαθμών και βαρύ πρόστιμο.
Η πλευρά του ΠΑΣ υποστήριξε, μέσω τις νομικού Χρύσα Σεβαστοπούλου, ότι η ΕΕΑ ενώ έλαβε υπόψη της δύο συμβολαιογραφικές πράξεις για «δήθεν μεταβίβαση των μετοχών», αγνόησε τρίτη συμβολαιογραφική πράξη που ανακαλούσε τις δύο προηγούμενες «και ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν για μεταβίβαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε».
Παράλληλα, τονίστηκε ότι ακόμη και αν υπήρχε παράβαση σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα εκείνης της περιόδου έπρεπε να παραγραφεί στους τρεις μήνες και τώρα έχουν περάσει επτά χρόνια και επίσης ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα εκείνη την περίοδο δεν βγήκε στην Ευρώπη λόγω οικονομικών προβλημάτων, που δεν θα υπήρχαν αν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. «Καμία μεταβίβαση δεν έγινε και δεν αποδεικνύεται ότι έγινε. Η ΕΕΑ δεν αναφέρει πουθενά την ανάκληση των δύο συμβολαιογραφικών πράξεων για την μεταβίβαση, έλαβε όμως τις άλλες δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Χρύσα Σεβαστοπούλου.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Καλούμαστε καλούμαστε για δήθεν παράβαση του νόμου, κατηγορία που αρνούμαστε ως αβάσιμη και περιγεγραμμένη. Παραγράφεται μετά το τέλος τριών μηνών από την τέλεση του. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Η έκθεση της ΕΕΑ είναι νόμο αβάσιμη, το άρθρο 69.α του νόμου το μόνο που λέει είναι ότι αν γίνει μεταβίβαση χωρίς άδεια το μόνο που προβλέπει είναι ακύρωση της μεταβίβασης. Το άρθρο 69.12 έχει αλλάξει τελείως το 2020, δεν έχει οριστεί ποινή -5 με -10. Σε κάθε περίπτωση αν θεωρήσετε ότι δεν είναι περιγεγραμμένη, σίγουρα δεν μπορούν να επιβληθούν οι ποινές. Ο Αυδής έστειλε δύο υπομνήματα που εξηγούσε πως φτάσαμε στις δυο συμβολαιογραφικές πράξεις».
Η δικηγόρος του ΠΑΣ σημείωσε: «Ο Χριστοβασίλης εκείνη την περίοδο πνιγόταν από χρέος επτά εκατομμυρίων και έψαχνε άτομο για να του μεταβιβάσει το 51% για να απαλλαγεί από το μισό χρέος. Δεν ήθελε να πάρει λεφτά. Ο Αυδής του ζήτησε κάποια εξασφάλιση, με την πρώτη πράξη του δινόταν εντολή να προχωρήσει. Ο Αυδής ζήτησε και μια δεύτερη πράξη ότι δεν έχει απαίτηση καμία ο Χριστοβασίλης.
Η οριστική μεταβίβαση δεν έχει γίνει και αποδεικνύεται από την τρίτη συμβολαιογραφική πράξη που λέει ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν για μεταβίβαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Δεν κατανοώ πως η Επιτροπή δέχεται ότι έγινε η μεταβίβαση. Ο Χριστοβασίλης δεν ανακουφίστηκε οικονομικά, αντίθετα το χρέος αυξήθηκε, ο ΠΑΣ τότε δεν πήρε άδεια από την ΕΠΟ λόγω χρεών.
Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα ούτε τη δόση να πληρώσουμε για να μπούμε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μπήκαμε στις 30 Απρίλη όταν αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε ποδοσφαιριστές. Από κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύεται ότι έγινε μεταβίβαση και οι δύο ομολογούν ότι δεν έγινε.
Πουθενά δεν εμφανίστηκε ο Αυδής και στα μετοχολόγια μέτοχος εμφανίζεται ο Χριστοβασίλης, μόνο αυτός εμφανίζεται. Δεν κατανοούμε γιατί δέχθηκε την καταγγελία η Επιτροπή. Οι δηλώσεις γίνανε για τυπικούς λόγους γιατί ο Αυδής ήθελε μια κατοχύρωση. Ζητάμε την απαλλαγή μας».
Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιώργος Χριστοβασίλης κατέθεσε: «Η οικογένεια Αυδή είναι γνωστή στα Γιάννενα, ξέρανε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα.
Πήγα στον συμβολαιογράφο χωρίς δικηγόρο γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος ο Αυδής, μου είπε ότι είχε κάποιους επιχειρηματίες από την Αλβανία που ενδιαφερόταν αλλά δεν ήταν 100% σίγουρο ότι θα τον πείσει. Ήθελε να διαπραγματευτεί την μεταπώληση γι’ αυτό ζήτησε το πληρεξούσιο. Όλα όσα αναγράφονται στις πράξεις είναι υπό τον όρο της τελικής μεταβίβασης. Οι μετοχές επί της ουσίας ήταν δικές μου όλο το διάστημα. Επειδή όμως, πέρασε ο χρόνος και δεν έγινε τίποτα του ζήτησα και υπογράψαμε την ανάκληση. Το χρέος μέχρι το τέλος του 2016 ανέβηκε κατά ένα εκατομμύριο και μπήκαμε στη διαδικασία να πουλήσουμε παίκτες. Αφού δεν υπήρχε άλλη διέξοδος έπρεπε να αρχίσουμε να δίνουμε περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Τώρα το χρέος στην εφορία είναι περίπου 2,7 εκατ. ευρώ. Όταν πουλήσαμε τον Μαυροπάνο δώσαμε ένα μεγάλο ποσό στην εφορία και η μηνιαία δόση της ρύθμισης από 64.000 ευρώ μειώθηκε σε 47.000».
Τον ΠΑΣ εκπροσώπησε και ο δικηγόρος Δημήτρης Παπαγεωργίου που υποστήριξε: «Μας κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση πως διέλαθε της προσοχής της ΕΕΑ ότι ανακλήθηκε το πληρεξούσιο. Η ΕΕΑ λέει ότι η ΠΑΕ ανακουφίστηκε οικονομικά, εκείνη τη χρονιά ενώ αγωνιστικά πραγματοποιήσαμε το όνειρο να βγούμε στην Ευρώπη, τα οικονομικά μας στέρησαν εκείνο το όνειρο. Πετύχαμε την έξοδο στην Ευρώπη αγωνιστικά αλλά το χάσαμε λόγω της οικονομικής κατάστασης. Το χρέος μειώθηκε όταν πουλήσαμε παίκτες και τον Μαυροπάνο στην Άρσεναλ. Τον Αυδή τον ξέρω από μικρό παιδί, θα το ξέραμε ότι αυτός είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, θα υπήρχε κάτι, μια φημολογία, όσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε κανένα δημοσίευμα για μεταβίβαση της ΠΑΕ. Για την πραγματική λειτουργία της ΠΑΕ ήταν ο Χριστοβασίλης και ο γιος του, θεωρούμε ότι δεν έχουμε υποπέσει σε καμία παράβαση».
Ακόμη, ο νομικός Χαρίλαος Λαζάνης, τόνισε: «Υπάρχει μια αμφιβολία και πολλές αποδείξεις ότι κύριος μέτοχος παρέμεινε ο Χριστοβασίλης και δεν έγινε καμία μεταβίβαση. Μου κάνει τρομερή εντύπωση το πόρισμα της ΕΕΑ αφού αποσιωπεί την ανάκληση των δύο συμβολαιογραφικών πράξεων. Σε 16 σελίδες δεν γίνεται καμία αναφορά. Τα έγγραφα είναι όλα υπέρ του κ. Χριστοβασίλη, είναι αναμφισβήτητα ο κύριος μέτοχος του ΠΑΣ. Ο Αυγής εκείνη την περίοδο δεν ήταν σε καμία εκδήλωση του ΠΑΣ».