ΠΑΟΚ: Σφύζει από ζωή το σπίτι της Ακαδημίας – «Χιλιόμετρα έκανα πάλι»
ΠΑΟΚ: Το αφιέρωμα του «Δικεφάλου» στην Ακαδημία και τα χιλιόμετρα που κάνουν τα μικρά παιδιά για την καταξίωση.
Ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στην Ακαδημία του έκανε ο ΠΑΟΚ.
Ο «Δικέφαλος» δίνει μεγάλη βάση και στις υποδομές κι όχι μόνο στη βιτρίνα που είναι η πρώτη ομάδα. Στο σπίτι της Ακαδημίας φιλοξενούνται 45 παιδιά, ενώ υπάρχουν κι αρκετά που καταπίνουν χιλιόμετρα με την οικογένειά τους για να προπονηθούν, με όνειρο την καταξίωση στον ΠΑΟΚ. Αναλυτικά το αφιέρωμα της ΠΑΕ:
«Σφύζει από ζωή το Σπίτι της Ακαδημίας του ΠΑΟΚ, ο χώρος που διαβιούν οι νεαροί ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν επιλέξει τον «μοναχικό» δρόμο του πρωταθλητισμού, μακριά από τις οικογένειες τους.
Το κτίριο, όπου άλλοτε στεγάζονταν η Εύξεινος Λέσχη, στην οδό Βασιλίσσης Ολγας, είναι από το 2015 το Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Μισθώθηκε από τον ΠΑΕ, ώστε να εξασφαλίζει τις κατάλληλες και ελεγχόμενες από τον σύλλογο συνθήκες διαμονής των μικρών ποδοσφαιριστών που έχουν αφήσει τις οικογένειες τους για να έρθουν στην Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικέφαλου.
Εκεί παρέχονται στους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας πρόγραμμα, σωστή διατροφή, ιατρική φροντίδα, ψυχολογική υποστήριξη, φροντιστήρια, παιδαγωγικές συνθήκες, λεωφορεία που τους μεταφέρουν στο γήπεδο όπου προπονούνται, όπως κι ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο. Κυρίως, όμως, τούς παρέχεται ασφάλεια, σταθερότητα, ρουτίνα. Διόλου δεδομένα ειδικά στην εποχή μας…
Για τη σεζόν 2021-22 στο Σπίτι της Ακαδημίας ζουν 45 παιδιά. Τα 16 ανήκουν στην Κ19, 12 στην Κ17, οκτώ στην Κ16, τέσσερα στην Κ15, συν δύο …Βενιαμίν, που αγωνίζονται στην Κ14 και την Κ13. Στο Σπίτι φιλοξενούνται και τρία παιδιά της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. Ο Γρηγόρης Καραβέλης, ο υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του Σπιτιού, δηλώνει πεπεισμένος ότι το Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ, η σωστή διαχείριση του χρόνου των αθλητών, η απαρέγκλιτη τήρηση του προγράμματος, η ελαχιστοποίηση των αποστάσεων, δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στους νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Αυτοί που… κάνουν χιλιόμετρα
Είναι βέβαια, κι αυτοί που επιλέγουν να μην εγκατασταθούν στην Θεσσαλονίκη κι αντιθέτως να πηγαινοέρχονται καθημερινά στις προπονήσεις και στους αγώνες. Είτε διότι δεν είναι ακόμα σε ηλικία αποχωρισμού από την οικογένεια, είτε διότι αντέχουν ακόμα να κάνουν χιλιόμετρα…
Από την Κ17, λοιπόν, ο Κούπενος έρχεται από το Κιλκίς, ο Βαγιωνάς από τα Μουδανιά, ο Καλιόγλου από τη Φιλαδέλφεια, ο Σόβα από την Ασσηρο. Ο Κεσίδης (Κ16) ζει στο Πρόχωμα, ο Βασίλι της Κ15 στο Κιλκίς. Από την Κ14, το ταξίδι Καβάλα – Θεσσαλονίκη κάνουν οι Τσεμαλίδης, Προβατίδης και Καϊπης, από τη Δράμα έρχεται ο Αυγητίδης, από την Σκύδρα ο Μηνασίδης και από την Κρύα Βρύση Πέλλας ο Μόκρης.
Στην Κ13, οι Καλπακίδης και Δανίδης πηγαινοέρχονται στην Κομοτηνή, ο Αϊβάζογλου στην Καβάλα και οι Νικολαϊδης και Καλπάκης στο Κιλκίς. Από την Κ12, δύο παιδιά, οι Δουραλής και Αβραμίδης έρχονται από την Καβάλα, ο Τεντολούρης από τη Λάρισα και ο Ανάστος από τη Βέροια, ενώ από την Κ11 ο Γελαδάρης έρχεται από τη Βέροια.
Τέλος, στην Κ10 ο Γρηγοριάδης έρχεται από το Κιλκίς, ο Καραστερίου από τη Λητή και από την Κ9 ο Ματσικόπουλος πηγαινοέρχεται από τις Σέρρες.Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στους γονείς, στους παππούδες και στις γιαγιάδες που περνούν τόσες ώρες στο τιμόνι…».