Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Λύτρωση με Χασάν (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0: Λύτρωση με Χασάν (photos+videos)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Του… κεφαλιού του έκανε ο Αχμέντ Χασάν, ο οποίος στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων «έκοψε» τον… Γόρδιο δεσμό της άμυνας των Ηπειρωτών.

Ο Ολυμπιακός τα βρήκε… σκούρα κόντρα στον «Άγιαξ της Ηπείρου», ωστόσο, κατάφερε να πάρει τη νίκη (1-0) χάρις σε κεφαλιά του Αιγύπτιου επιθετικού στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το «συγκρότημα» του Πέδρο Μαρτίνς δεν παρουσιάστηκε όπως θα έπρεπε στην αναμέτρηση της 17ης αγωνιστικής, όμως, μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ισοπαλίας με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αυξάνοντας την απόσταση από τους διώκτες του, περιμένοντας τα υπόλοιπα ματς της ημέρας.

Από την άλλη, οι Ηπειρώτες, για δεύτερο ματς κόντρα στους «ερυθρόλευκους» παρουσιάστηκαν αρκετά διαβασμένοι, περιόρισαν τα ατού των γηπεδούχων, όμως, δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την καλή δουλειά που έκαναν στο φαληρικό γήπεδο, με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα, την όγδοη τη φετινή σεζόν και παρέμειναν στους 15 βαθμούς.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Χουτεσιώτη, αλλά οι Ηπειρώτες είχαν «κλείσει» καλά τους χώρους. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τους Πειραιώτες, όταν στο 14’ ο Μασούρας ήταν σε θέση… βολής, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρο του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ στο 20’ οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ.

Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βαλμπουενά, ο Ελ Αραμπί βρέθηκε σε θέση βολής, έπιασε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, αλλά στην συνέχεια ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι, μια και ο Χουτεσιώτης ανέτρεψε τον Μαροκινό φορ, λίγο μετά το πλασέ που έκανε. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Βαλμπουενά, ωστόσο, ο Έλληνας τερματοφύλακας έπεσε σωστά και απέκρουσε.

Παρά το χαμένο πέναλτι, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αύξησε την πίεση προς την εστία των φιλοξενούμενων, αλλά απειλούσε κυρίως με στημένες φάσεις. Στο 33’ ο Ντρέγκερ δεν έπιασε σωστά το σουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, σε φάση διαρκείας, οι Μπουχαλάκης και Βαλμπουενά είδαν τα σουτ που έκαναν να σταματούν στους αμυντικούς. Πάντως, ο ΠΑΣ είχε μία μεγάλη ευκαιρία στο τέλος του πρώτου μέρους, αλλά το σουτ του Παμλίδη κόντραρε στον Σεμέδο και κατέληξε κόρνερ.

Αλλαγές και αύξηση πίεσης

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του και για τον λόγο αυτό πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τους Φορτούνη και Καμαρά, αντί των Μπρούμα και Μπουχαλάκη, αντίστοιχα, την στιγμή που ο Αθανασίου πήρε τη θέση του Χουτεσιώτη, που δεν μπορούσε να συνεχίσει, μετά τον τραυματισμό του στην φάση του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και πάλι δυσκολεύτηκαν αρκετά να προσεγγίσουν την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό έφερε κάποια μακρινά σουτ, κυρίως από τον Καμαρά, αλλά στο 49’ η μπάλα έφυγε κόρνερ, έπειτα από κόντρα και στο επόμενο λεπτό, ο Αφρικανός απείλησε εκ νέου, με μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 53’ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ, έπειτα από την υπόδειξη του VAR.

Λίγα λεπτά μετά την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Πέδρο Μαρτίνς επενέβη και δεύτερη φορά στο ματς, με τον Χασάν να παίρνει την θέση του Μασούρα. Μάλιστα, η είσοδος του Αιγύπτιου ήταν αυτή που έκρινε τον αγώνα, στις καθυστερήσεις. Πάντως, μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από την κλειστή άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ακόμα, οι Ηπειρώτες αναζήτησαν τις απειλές στην κόντρα, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν προβλήματα στον Σα.

Λύτρωση από... αέρα

Στο 79ο λεπτό οι Πειραιώτες έφτασαν με αξιώσεις στα καρέ του Αθανασίου, ο Χασάν βρήκε τον Ελ Αραμπί, αυτός υπό την πίεση αμυντικού έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Έλληνα πορτιέρο των φιλοξενούμενων. Το παιχνίδι έδειχνε να… γέρνει προς την πλευρά των Ηπειρωτών, αναφορικά με τον στόχο τους που ήταν να μην ηττηθούν στο Φάληρο, αλλά στο 93’ όλα άλλαξαν.

Σε μία φάση που έχει ξεκινήσει με διαμαρτυρίες για τους φιλοξενούμενους για το φάουλ που κέρδισε το φάουλ ο Ολυμπιακός από τα δεξιά, ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα και στην «καρδιά» της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Αχμέντ Χασάν με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 1-0, λυτρώνοντας τους Πειραιώτες και δίνοντάς τους το «τρίποντο».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Το VAR ακύρωσε γκολ του Ελ Αραμπί (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Το VAR ακύρωσε γκολ του Ελ Αραμπί (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Δοκάρι και χαμένο πέναλτι στην ίδια φάση! (video)

Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα: Δοκάρι και χαμένο πέναλτι στην ίδια φάση! (video)

Γιαννακόπουλος: «Θα υπερασπιστούμε το στέμμα μας και θα το πάμε μέχρι τέλους ξανά»
Γιαννακόπουλος: «Θα υπερασπιστούμε το στέμμα μας και θα το πάμε μέχρι τέλους ξανά»
Παραολυμπιακοί Αγώνες: 13 μετάλλια για την Ελλάδα, ανέβηκε στην 32η θέση
Παραολυμπιακοί Αγώνες: 13 μετάλλια για την Ελλάδα, ανέβηκε στην 32η θέση
Θρήνος στην Τουρκία: Όχημα καταπλάκωσε τον πρώην διεθνή άσο της Φενέρ, Ιλκάν Καραμάν
Θρήνος στην Τουρκία: Όχημα καταπλάκωσε τον πρώην διεθνή άσο της Φενέρ, Ιλκάν Καραμάν
Η Σαμπαλένκα κατέκτησε το US Open
Η Σαμπαλένκα κατέκτησε το US Open
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved