Οι δύο δρόμοι του Μακέντα… (photos)

Οι δύο δρόμοι του Μακέντα… (photos)

Παραμονή με καλύτερο συμβόλαιο ή άμεση πώληση για να καρπωθεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, θέλει ο Φεντερίκο Μακέντα.

Η καριέρα του Φεντερίκο Μακέντα είχε πάρει την… κάτω βόλτα για τα καλά. Στα μέσα του 2018 βρέθηκε να αγωνίζεται στην Β’ κατηγορία της Ιταλίας, σε μια ομάδα που τελικά υποβιβάστηκε κιόλας (Νοβάρα) και τον άφησε ελεύθερο. Για μήνες δεν μπορούσε να βρει ομάδα, μέχρι που δέχτηκε την ειδοποίηση του Παναθηναϊκού και ήρθε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του συγκεκριμένου έτους. Υπέγραψε, ξεκίνησε προπονήσεις και τα υπόλοιπα είναι γνωστά…

Αυτή τη διετία παραμονής του στο «τριφύλλι», ο Κίκο αναγέννησε σε απόλυτο βαθμό την καριέρα του. Άλλωστε η σεζόν 2019-20, ήταν η πιο παραγωγική από τότε που παίζει επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Πλέον, το ζήτημα για τον ίδιο είναι το πώς θα καρπωθεί αυτό το μομέντουμ. Στις 22 Αυγούστου κλείνει τα 29 του χρόνια, οπότε βρίσκεται σε μια ώριμη και άκρως παραγωγική ηλικία (ποδοσφαιρικά). Είναι η στιγμή γι’ αυτόν να κάνει ένα καλό συμβόλαιο λοιπόν. Ίσως το τελευταίο καλό της καριέρας του!

Αυτό βέβαια επηρεάζει άμεσα τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε ο Ιταλός έχει για ένα χρόνο ακόμη συμβόλαιο με το «τριφύλλι». Ένα συμβόλαιο που προβλέπει απολαβές γύρω στις 250.000 ευρώ. Ποσό που σαφώς δεν τον ικανοποιεί και γι’ αυτό θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ο Μακέντα δε θα είχε το παραμικρό πρόβλημα να μείνει στον Παναθηναϊκό. Του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα, έχει βολευτεί η οικογένειά του, έχει σημαντικό ρόλο στην ομάδα και όντας μάλιστα εκ των ηγετών της. Όμως για να μείνει, θα πρέπει να υπάρξει επέκταση συμβολαίου. Με αυξημένες απολαβές φυσικά. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει να του γίνει κάποια πρόταση που θα φέρει περίπου διπλασιασμό των αποδοχών του. Οπότε το αν θα γίνει αυτό, είναι εξαιρετικά αμφίβολο…

Ο δεύτερος δρόμος και πιο πιθανός φυσικά, είναι η πώληση. Προκειμένου να βρει ο παίκτης μια ομάδα που θα του δώσει τα χρήματα που θέλει σε αυτή την εποχή της καριέρας του, αλλά ταυτόχρονα θα πάρει κάτι και ο Παναθηναϊκός. Καθώς αν δεν υπάρξει επέκταση και δεν πωληθεί τώρα ο Κίκο, από τον Γενάρη θα μπορεί να υπογράψει όπου θέλει χωρίς το παραμικρό όφελος για την ομάδα. Γι’ αυτό και οι… κεραίες των δύο πλευρών είναι σηκωμένες, προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη λοιπόν και το τι θα συμβεί θα φανεί το επόμενο διάστημα. Με τα τωρινά δεδομένα, πάντως, μόνο έκπληξη δε θα είναι το να παραχωρηθεί ο Μακέντα. Άλλωστε ο Τσάβι Ρόκα είναι δεδομένο πως… χτενίζει την αγορά και για σέντερ φορ.

 



Champions League, Μπάγερν Μονάχου: Ο Κέιν μίλησε για τη «κόντρα» με Λεβαντόφσκι
Champions League, Μπάγερν Μονάχου: Ο Κέιν μίλησε για τη «κόντρα» με Λεβαντόφσκι
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Αγγλία: Βοηθός του Τούχελ ο Ασλεϊ Κόουλ
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Champions League: Επιστρέφει με συναρπαστικά ματς – Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του διημέρου
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Οι βασικοί έπαιξαν καλή άμυνα»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved