Τσιγκρίνσκι: Πολύ ανεβασμένο το επίπεδο στην Ελλάδα
Στην τέταρτη δεκαετία της ζωής του βαδίζει εδώ και λίγες ώρες ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Ο Ουκρανός σέντερ μπακ της ΑΕΚ έκλεισε σήμερα τα 30 (ημερ.γεν. 7/11/1986) και παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του.
«30 χρόνια... Αν ξεκινήσουμε από τα συναισθήματά μου, είναι απλά τα επόμενα γενέθλιά μου. Είμαι απλά ένα χρόνο μεγαλύτερος, τίποτα ιδιαίτερο. Δεν κάνω ποτέ τίποτα μεγάλο στα γενέθλιά μου. Είμαι ένα άτομο που του αρέσει η ησυχία και τα μεγάλα πάρτι δεν είναι του... μεγέθους μου. Έχω λίγους πραγματικούς φίλους, θα συγκεντρώσω τους φίλους μου για ένα δείπνο και κουβέντα» είπε ο Τσιγκρίνσκι στην www.kp.ua και στη συνέχεια μίλησε και για τη ζωή στην Ελλάδα.
«Στην αρχή δεν ήταν πολύ άνετα, έμεινα για ένα σημαντικό διάστημα σε ξενοδοχείο, γιατί δεν μπορούσα να βρω σπίτι. Η Αθήνα το καλοκαίρι είναι μια επιβαρυμένη πόλη, έρχονται πολλοί τουρίστες και οι άνθρωποι έχουν την τάση να νοικιάζουν διαμερίσματα για τρεις ή τέσσερις μήνες. Κατά τα άλλα, όλα ήταν μια χαρά. Εντάχθηκα γρήγορα στην ομάδα, για καλή ομάδα. Και σε γενικές γραμμές στην Ελλάδα ένιωσα άνετα από την πρώτη μέρα. Οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί άνθρωποι, σχεδόν όλοι μιλούν αγγλικά, οπότε δεν είναι απαραίτητο να μάθεις ελληνικά. Έτσι δεν είχα πρόβλημα με την προσαρμογή. Είναι ευχάριστο που μετά από μια καλή σεζόν, έλαβα μια πρόταση από έναν από τους κορυφαίους συλλόγους στην Ελλάδα. Ναι, υπάρχει η ηγεμονία του Ολυμπιακού τα τελευταία 8-9 χρόνια, αλλά οι φιλοδοξίες της ΑΕΚ είναι υψηλές. Εδώ έρχονται παίκτες όπως ο Ούγκο Αλμέιδα, ο Λέσκοτ, παίκτες κορυφαίου επιπέδου. Πιστεύω ότι πραγματικά είναι εντυπωσιακό το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, από την έννοια ότι όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Δεν θέλω να προσβάλω κανέναν, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ισχυρότερο από το ουκρανικό. Ίσως τώρα αν μειωθεί ο αριθμός των ομάδων η κατάσταση να σταθεροποιηθεί».
Οσον αφορά τις οικονομικές συνθήκες, ο Ουκρανός δήλωσε ευχαριστημένος: «Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα σταθερή. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια στην Ελλάδα πολλοί σύλλογοι πτώχευσαν ή αυτοί που κατάφεραν να παραμείνουν στη ζωή, προσπάθησαν να μείνουν σταθεροποιημένες. Ίσως να μην έχουν όλοι τις απίστευτες συνθήκες, αλλά είναι αυτό που είναι και πληρώνουν. Κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει την τύχη αυτών των συλλόγων που εξαφανίστηκαν λόγω χρεών».