Λίγκα 12 ομάδων και πρωταθλητής μέσω play offs!
Πάση θυσία μείωση των ομάδων για να βελτιωθεί το απαξιωμένο προϊόν της Super League και αλλαγές σε πολλά επίπεδα φέρεται να ζητά η Νοva εν όψει της νέας σεζόν.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Nova έχει τις δικές της θέσεις για την αναβάθμιση του πρωταθλήματος και οι προτάσεις που φέρεται να ρίχνει στο τραπέζι εν όψει της ερχόμενης σεζόν θεωρούνται τουλάχιστον αυτονόητες για όσους εμπλέκονται με το προϊόν.
Ένα προϊόν το οποίο κάθε σεζόν υποβαθμίζεται κι ας πανηγύριζε η διοργανώτρια αρχή για την αύξηση στα εισιτήρια της περασμένης σεζόν. Μάλλον ξέχασε πως επέστρεψαν δύο ομάδες που έλειπαν τις προηγούμενες αγωνιστικές σεζόν και έσωσαν την παρτίδα, διότι τυγχάνουν να έχουν κόσμο που ήθελε να πάει γήπεδο μετά από χρόνια απουσίας στα μεγάλα σαλόνια.
Στο θέμα μας όμως. Η Nova είναι ο κύριος «αιμοδότης» της Super League. Εξακολουθεί να είναι ο χρηματοδότης της διοργανώτριας αρχής και επενδύει όλα αυτά τα χρόνια περιμένοντας το προϊόν να ανθίσει. Φευ.
Το συνδρομητικό έχει ήδη κάνει κουβέντα με την Super League και με ξεκάθαρες θέσεις έριξε στο τραπέζι σημαντικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν ώστε το πρωτάθλημα να γίνει πιο ανταγωνιστικό.
Κι όπως χαρακτηριστικά έλεγε παράγοντας της Λίγκας πρόσφατα: «Το πιο σημαντικό θέμα για το ερχόμενο πρωτάθλημα δεν είναι η σύνθεση της ΚΕΔ, αλλά η υλοποίηση των αιτημάτων που έχει θέση η Nova με κυριότερη τη μείωση των ομάδων».
Σε ποιες αλλαγές εστιάζει λοιπόν η Nova;
- Στην αμαύρωση του προϊόντος από τις ίδιες τις ομάδες μέσω των επαναλαμβανόμενων δηλώσεων, ανακοινώσεων και διαρροών, η αδυναμία των ομάδων να ελέγξουν τα φαινόμενα βίας των οπαδών τους και ο ανύπαρκτος οικονομικός έλεγχος με αποτέλεσμα να έχουμε ομάδες-φαντάσματα, διαρκώς υποβαθμίζουν το Ελληνικό Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μειώνεται διαρκώς το ενδιαφέρον των ελλήνων φιλάθλων γι αυτό.
- Στη δημιουργία ενός πρωταθλήματος που να μαζεύει περισσότερο κόσμο στα γήπεδα και να προσελκύει τους «υγιείς» φιλάθλους, πράγμα που θα συμβάλλει στην αναβάθμισή και στην ποιοτική βελτίωσή του σε όλα τα επίπεδα.
- Στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Δε γίνεται να συνεχίζεται ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες, όπου οι διαφορές μεταξύ τους είναι χαοτικές, όπου ο πρωταθλητής τερματίζει με 30 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και όπου χάνει το όποιο ενδιαφέρον του από τον Ιανουάριο.
- Στη διεξαγωγή ενός πρωταθλήματος με 12 ομάδες και με διαφορετική διεξαγωγή τόσο των playoffs μέσα από τα οποία θα βγαίνει ο πρωταθλητής και τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και playouts για να ξεκαθαρίζουν οι ομάδες που θα υποβιβάζονται, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, θα διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, θα αυξήσει τα έσοδα για τις ομάδες από εισιτήρια και merchandise, θα κάνει το προϊόν πολύ πιο ελκυστικό για την ανεύρεση χορηγών.
- Στο να συμφωνήσουν οι ομάδες να λήξει αυτή η φαρσοκωμωδία με το θέμα της διαιτησίας και με ανακοινώσεις που ξεκινούν από τον ορισμό ενός διαιτητή σε ένα αγώνα και λήγουν με το αν έδωσε ένα ανάποδο πλάγιο άουτ ή αν κοίταξε απότομα κάποιον ποδοσφαιριστή μίας ομάδας. Έχουμε όλοι σταματήσει να ασχολούμαστε με τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που δεν είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές και οι ενέργειες τους μέσα στο γήπεδο, και ασχολούμαστε μόνο με τους διαιτητές και τους παράγοντες.
- Οι παράγοντες να προστατέψουν το προϊόν που οι ίδιοι παράγουν και να σταματήσουν τις ανακοινώσεις που πραγματικά βλάπτουν το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στα μάτια των φιλάθλων αλλά και σε αυτά των ίδιων των ποδοσφαιριστών. Ένα πρωτάθλημα που θίγεται διαρκώς από ανακοινώσεις των ίδιων των ομάδων ότι στερείται ισοτιμίας, δεν είναι ελκυστικό ούτε για τους φιλάθλους αλλά ούτε και για τους ποδοσφαιριστές, είτε αυτούς που αγωνίζονται σε αυτό είτε σε αυτούς που θα σκεφτόντουσαν να αγωνιστούν.
- Αυστηρός οικονομικός έλεγχος στις ομάδες, ώστε να μην έχουμε ομάδες που δεν πληρώνουν τους παίκτες τους αλλά λαμβάνουν κανονικά τα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα ή ομάδες που στη μέση της σεζόν αποχωρούν από το πρωτάθλημα. Είναι ευθύνη της Super League ως διοργανώτρια αρχή να θεσπίσει μηχανισμούς ελέγχου που θα εγγυώνται την μη επανάληψη φαινομένων χρεωκοπημένων ομάδων.