Νίκη Βόλου: Από τον… παράδεισο στην… κόλαση (photos)

Νίκη Βόλου: Από τον… παράδεισο στην… κόλαση (photos)

Οι πανηγυρισμοί για την άνοδο στην «μεγάλη» κατηγορία ύστερα από 49 χρόνια έδωσαν τη θέση τους στον προβληματισμό στα αγωνιστικά, στη διαμάχη Πάτση – οπαδών και τελικά στην διάλυση

Μέσα σε λιγότερο από 6 μήνες η Νέα Ιωνία του Βόλου από την γιορτή και την πανηγυρική διάθεση πέρασε στη μελαγχολία και τον προβληματισμό. Η Νίκη Βόλου μετά από μια δύσκολη κι επίπονη χρονιά στη Football League κατάφερε να πετύχει τον μεγάλο στόχο της κατάκτησης του εισιτηρίου για τη Super League τερματίζοντας μάλιστα πρώτη στα πλέι οφ. Φυσικά το κλίμα στις τάξεις της ομάδας ήταν σχεδόν ιδανικό καθώς άπαντες έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας μετά την επιστροφή της ομάδα στα… μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου ύστερα από 49 χρόνια!

Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η αρχή έγινε με την αποχώρηση του Αλέκου Βοσνιάδη καθώς η διοίκηση θέλησε να αλλάξει το τεχνικό τιμ δίνοντας τα… κλειδιά της ομάδας τελικά στον Βίλιαν Βλουτ. Παράλληλα έλαβαν χώρα τεράστιες αλλαγές στο ρόστερ καθώς συνολικά αποχώρησαν 25 ποδοσφαιριστές και αποκτήθηκαν 16.

Αναλυτικά:

Ήρθαν:

Μάρτινς

Κανταρτζής

Δήμιζας

Μαρινάκης

Σωτηράκος

Λάουξ

Αναστασόπουλος

Ίβενς

Παπουτσογιαννόπουλος

Προκοπένκο

Γυφτόκωστας

Γιαννιτσάνης

Κοτσαρίδης

Αργυρίου

Κυζυρίδης

Μουζακίτης

Καλλέργης

Καρασαλίδης

Καντούτσης

Γεωργακόπουλος

Σκούρτης

Νικλητσιώτης

Μαχλελής

Σταμπολζίεφ

Ταμπάκης

Έφυγαν:

Ανιέτε

Γκότοβος

Ρεπετσάς

Ζουλιώτης

Αποστολίδης

Σουλίδης

Σοϊλέδης

Πινιέρο

Μανουσάκης

Μπακάλης

Ρονκάτο

Ακασού

Ισαάκ

Γιέσιτς

Γιωτάς

Μπιτσάκος

Από τις πρώτες αγωνιστικές της Super League όμως φάνηκε πως οι «νεοφώτιστοι» αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες. Η μια ήττα διαδεχόταν την άλλη με συνέπεια η ομάδα να μένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και να περιμένει μέχρι την 7η αγωνιστική προκειμένου να πανηγυρίσει τους πρώτους της βαθμούς στη «μεγάλη» κατηγορία, με τη νίκη επί του Πανθρακικού. Στο μεταξύ όμως είχαν επέλθει αλλαγές στην τεχνική ηγεσία με τον Βλουτ να αποχωρεί, δίνοντας αρχικά τη θέση του στον μέχρι πρότινος βοηθό του Φαντεμπρόεκ, για να αναλάβει τα ηνία της ομάδας ο Παναγιώτης Τζαναβάρας που είχε φύγει σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Ενώ τα αγωνιστικά φάνηκε να βελτιώνονται αργά αλλά σταθερά, βελτίωση δεν υπήρξε στις σχέσεις του Ανδρέα Πάτση με τους οπαδούς της ομάδας. Κύριο σημείο «τριβής» αποτέλεσε η τιμή των εισιτηρίων για την οποία διαμαρτύρονταν έντονα οι φίλοι της Νίκης που δεν είχαν την προσδοκώμενη προσέλευση στο Πανθεσσαλικό. Η κόντρα των δυο πλευρών περιελάμβανε ουκ ολίγες τοποθετήσεις με «σκληρά» λόγια εκατέρωθεν. Έτσι, η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο με τον Πάτση, τον οποίο οι οργανωμένοι καλούσαν να αποχωρήσει, να δίνει τελεσίγραφο και ουσιαστικά να παραδίδει την ομάδα στον Ερασιτέχνη στα μέσα Δεκεμβρίου. Συνέπεια αυτού ήταν η αποστολή να ταξιδέψει με έξοδα των φιλάθλων στη Βέροια και η ομάδα να μην «κατέβει» στο ματς με τον Παναιτωλικό που ακολουθούσε. Έτσι, ουσιαστικά μπήκε τέλος στη σύντομη παρουσία της Νίκης στη Super League την οποία τόσο πολύ λαχταρούσαν οι φίλοι της ομάδας για 5 δεκαετίες και η λύση που δείχνει επικρατέστερη δεδομένων των συνθηκών είναι πλέον η εκκαθάριση της ΠΑΕ και η Γ’ Εθνική.



ΠΑΟΚ: Επιστροφή Κόλεϊ στην αποστολή
ΠΑΟΚ: Επιστροφή Κόλεϊ στην αποστολή
Euroleague: Ο «πράσινος» Λεσόρ κι ο «ερυθρόλευκος» Ράιτ πρωταγωνιστούν στο πρώτο Top-10 της σεζόν!
Euroleague: Ο «πράσινος» Λεσόρ κι ο «ερυθρόλευκος» Ράιτ πρωταγωνιστούν στο πρώτο Top-10 της σεζόν!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το νέο mobile app φέρνει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!
Παναθηναϊκός AKTOR: Το νέο mobile app φέρνει την απόλυτη ψηφιακή εμπειρία στους φιλάθλους!
Θλίψη στην Πορτογαλία: Πέθανε ο Ντάνιελ Γκιμαράες
Θλίψη στην Πορτογαλία: Πέθανε ο Ντάνιελ Γκιμαράες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved