Κασάμι: «Το 70% είναι… Ολυμπιακός»
Ο Παϊτίμ Κασάμι μίλησε σε ελβετική εφημερίδα και υποστήριξε πως το 70% των Ελλήνων είναι οπαδοί του Ολυμπιακού.
Ο Ελβετός άσος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Sonntags Blick», η οποία είχε τον τίτλο «Στον δρόμο για τον Όλυμπο». Ο Κασάμι αναφέρθηκε στην εμπειρία του στον Ολυμπιακό, στο πάθος και την αγάπη του κόσμου για την ομάδα αλλά και τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
«Αυτό είναι πιο δύσκολο και επίπονο από προπόνηση και αγώνα μαζί. Είμαι εδώ στον ήλιο και ενώ το καλοκαίρι ήμουν δίπλα στην παραλία και στην θάλασσα. Ο καιρός πολλές φορές είναι εξαιρετικός. Όχι διαρκώς με βροχή και σύννεφα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο άσος του Ολυμπιακού για τις συνθήκες στη χώρα μας, ενώ προσθέτει πως: «Δεν σκέφτομαι κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον. Μου δίνει σιγουριά και δύναμη όταν παίζω στην Εθνική Ελβετίας. Τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους».
Όσο για το πώς έγινε η μεταγραφή του, σχολίασε: «Ξεκίνησα να παίζω φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά. Είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πριν έρθω εδώ μίλησα προσωπικά με τον κ. Μαρινάκη αλλά και τον κ. Ισά και ενώ συμβουλεύτηκα και τον μάνατζέρ μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για την μεταγραφή μου αυτή. Ήρθα σε μία ομάδα που μπορώ να ξεχωρίσω και να εξελιχθώ σε πολύ καλό επίπεδο».
Για την παρουσία του Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό, σχολίασε: «Είναι σαν πατέρας μου. Μου δίνει πολλές συμβουλές και με έχει βοηθήσει πάρα πολύ».
Για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, ανέφερε: «Εάν πας στο κέντρο της πόλης θα διαπιστώσεις το πόσο την έχει επηρεάσει η ανεργία. Υπάρχουν προβλήματα όμως ο κόσμος δεν το βάζει κάτω».
Όσο για τον κόσμο του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Το 70% του πληθυσμού είναι φανς του Ολυμπιακού. Αυτό είναι το ποσοστό των οπαδών μας. Η ομάδα μας έχει πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Προσωπικά ερχόμενος από την Πρέμιερ Λιγκ αποτελώ έναν από τους παίκτες πάνω στον οποίο ελπίζουν και ποντάρουν πολλοί. Υπάρχουν πολλές απαιτήσεις από εμένα και από την ομάδα συνολικά. Γι' αυτόν τον λόγο πάντα κοιτάζω να αγωνίζομαι στο υψηλότερο δυνατό ποδοσφαιρικό επίπεδο και να βοηθάω τα μέγιστα την ομάδα μου».