Ολυμπιακός: Βελτίωση και… ισοπαλία (photos)

Ολυμπιακός: Βελτίωση και… ισοπαλία (photos)

Με σαφώς καλύτερη εικόνα από το πρώτο φιλικό, οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Ντιναμό Κιέβου στο δεύτερο και τελευταίο τους ματς στην Αυστρία

Παρουσιάζοντας ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, συγκριτικά με την εικόνα του απέναντι στο πρώτο φιλικό με την Κράσνονταρ, ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Ντιναμό Κιέβου, στο δεύτερο και τελευταίο «τεστ» επί αυστριακού εδάφους. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Αυλωνίτη στο 41’ αλλά είδαν τον Μποκανί στο 55’ να νικάει τον Ρομπέρτο διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

1 copy copy

Οι «εκλεκτοί» του Μίτσελ

Ο Ισπανός τεχνικός στην αρχική ενδεκάδα των Πειραιωτών χρησιμοποίησε τους Ρομπέρτο κάτω από τα γκολπόστ, Αυλωνίτη και Αβραάμ Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας με τους Ελαμπντελαουί και Λυκογιάννη στα άκρα. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Σιόβας, Κασάμι και Φουστέρ, ενώ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Διαμαντάκο πλαισίωναν οι Ντοσεβί και Βέργος.

Στην επανάληψη ο Μίτσελ άφησε τον Ρομπέρτο στην εστία αλλά από κει και πέρα άλλαξε όλη την ομάδα. Συγκεκριμένα, τα δυο σέντερ μπακ ήταν οι Αμπιντάλ και Βούρος, με τους Σαλίνο και Μπονγκ στα πλάγια της άμυνας. Τα δυο ανασταλτικά χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης και Γιαταμπαρέ, ενώ πίσω από τον Παπάζογλου που αγωνίστηκε στην κορυφή, παρατάχθηκαν οι Γκαζαριάν, Κολοβός και Σαβιόλα.

2 copy

«Μουδιασμένο» ξεκίνημα

Έχοντας μπει πιο δυνατά στο ματς οι Ουκρανοί, πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον Ολυμπιακό να περιμένει, πιέζοντας ψηλά κάτι που δυσκόλευε την κυκλοφορία της μπάλας για τη Ντιναμό. Οι Ουκρανοί λοιπόν φαίνονταν πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος χωρίς όμως να καταφέρνουν να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Μάλιστα, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για τον Ολυμπιακό στο 15’ με απευθείας φάουλ του Κασάμι, ενώ στη συνέχεια ο Ρομπέρτο χρειάστηκε να επέμβει μόνο στη φάση του 35΄με την ευκαιρία του Γιρμολένκο.

Έτσι, το ματς έφτασε στο 41’, ενώ ήδη από το ημίωρο ο Ολυμπιακός είχε αρχίζει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, όπου οι παίκτες του Μίτσελ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Κασάμι λοιπόν σέντραρε από δεξιά και ο Αυλωνίτης που είχε προωθηθεί εκμεταλλεύτηκε το κενό της άμυνας της Ντιναμό και με προβολή άνοιξε το σκορ για τους Πειραιώτες.

3 copy

Βελτίωση στην επανάληψη

Αλλάζοντας τα 10/11 του αρχικού σχήματος ο Μίτσελ έδωσε χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς παίκτες, κάτι που επέδρασε και στον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, οι αλλαγές των «ερυθρόλευκων» βρήκαν τα πατήματά τους μετά το 60’ δείχνοντας καλά στοιχεία κατά διαστήματα. Ωστόσο, οι Ουκρανοί είχαν προλάβει να ισοφαρίσουν.

Στο 54’ λοιπόν έχασε μεγάλη ευκαιρία η Ντιναμό με τον Καλίνιτσεφ να σημαδεύει το δοκάρι του Ρομπέρτο, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μποκανί ύστερα από σέντρα του Γιαρμολένκο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» όσο κυλούσαν τα λεπτά ανέβαζαν αισθητά την απόδοσή τους δείχνοντας καλά στοιχεία στον επιθετικό τομέα, όπου μάλιστα έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το δεύτερο γκολ στο 65’ με τον Παπάζογλου να πλασάρει λίγο άουτ από ευνοϊκή θέση.

Στο τελευταίο 20λεπτο, οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας και για το νικητήριο γκολ το οποίο μπορεί να μην ήρθε, όμως η ομάδα άφησε καλές εντυπώσεις, στο τελευταίο της φιλικό στην Αυστρία, καθώς την Παρασκευή (18/7) επιστρέφει στην Ελλάδα και την Δευτέρα (21/7) αναχωρεί για την Αμερική όπου θα λάβει μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης:

Ολυμπιακός: Βελτίωση και… ισοπαλία (photos)

{livechat}1265124{/livechat}


Πάπας Φραγκίσκος: Ο απίθανος ποδοσφαιρικός λόγος που δεν έβλεπε τηλεόραση από το 1990
Πάπας Φραγκίσκος: Ο απίθανος ποδοσφαιρικός λόγος που δεν έβλεπε τηλεόραση από το 1990
Κέντρικ Ναν: «Ελπίζω το βραβείο να είναι αρκετά διαφορετικό από του MVP του μήνα»
Κέντρικ Ναν: «Ελπίζω το βραβείο να είναι αρκετά διαφορετικό από του MVP του μήνα»
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: MVP της EuroLeague ο Κέντρικ Ναν!
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη: MVP της EuroLeague ο Κέντρικ Ναν!
Πένθος για τον Πάπα Φραγκίσκο: Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια στη Serie A
Πένθος για τον Πάπα Φραγκίσκο: Αναβλήθηκαν τα παιχνίδια στη Serie A
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved