Σάντσεζ: «Μου άρεσε ο Βελής και οι εγκαταστάσεις»
Το ιστορικό της πρόσληψής του στον Απόλλωνα Σμύρνης ανέφερε ο Λόρι Σάντσεζ σε δηλώσεις του στην Ένωση των Βρετανών προπονητών που δουλεύουν στο εξωτερικό.
Ο Σταμάτης Βελής τον προσέγγισε δύο φορές, αλλά την πρώτη δεν υπήρξε συμφωνία και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέληξε στη λύση του Μπάμπη Τεννέ. Όμως έναν μήνα μετά έγινε νέα προσέγγιση και τελικά επήλθε η συμφωνία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σάντσεζ:
«Η μετακίνηση στην Ελλάδα ήρθε από το πουθενά. Η πρώτη προσέγγιση έγινε τον Οκτώβριο από ένα γραφείο μάνατζερ στο Λονδίνο. Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα είχε έρθει σε επαφή μαζί τους, καθώς ενδιαφερόταν για ξένο προπονητή. Ο οργανισμός πρότεινε κάποια βιογραφικά - χωρίς να το γνωρίζουμε - και ο ιδιοκτήτης είπε "μου αρέσει όπως φαίνεται". Με ρώτησαν αν θα μπορούσα να μεταβώ την επομένη, αλλά δεν μπορούσα και έτσι προσέλαβαν Έλληνα προπονητή (σ.σ Τεννές). Έμεινε περίπου τέσσερα παιχνίδια και με προσέγγισαν ξανά.
Ταξίδεψα για τη συνέντευξη με δύο βαλίτσες: η μία για το Σαββατοκύριακο και η άλλη για μεγάλης διάρκειας παραμονή. Σκέφτηκα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να επιστρέψω, αν ήθελα να μείνω. Οι όροι ήταν αυτοί που είχαν συμφωνηθεί και η συνέντευξη πήγε καλά. Μου άρεσε ο ιδιοκτήτης, το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις γήπεδο και κατάρτισης ήταν καλές. Αν είχα παραμείνει στη Βρετανία, θα μπορούσα να είχε βρει δουλειά, αλλά γίνεται ολοένα και δυσκολότερο.
Υπάρχει ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός άνεργων προπονητών στη Βρετανία, αλλά ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων παραμένει ο ίδιος. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και αυτό περιλαμβάνει να ψάχνουμε στο εξωτερικό. Ο γιος μου άρχισε πρόσφατα το πανεπιστήμιο, έτσι μίλησα με την σύντροφό μου και είπε: "Θα μπορούσαμε να πάμε οπουδήποτε τώρα". Δεν περίμενα πάντως αυτή η ευκαιρία - να δουλέψω στο εξωτερικό - να έρθει τόσο σύντομα.
Ο ιδιοκτήτης ήθελε έναν Έλληνα προπονητή να βρίσκεται δίπλα μου. Δεν ήμουν αντίθετος, αλλά ήθελα να φέρω το δικό μου άνθρωπο. Είχα γνωρίσει τον Στιβ Κωνσταντινίδη χρόνια πριν, σε διάδρομο αποσκευών. Έχει δουλέψει σε τέσσερις εθνικές ομάδες, τρεις συλλόγους της Κύπρου, είναι παγκόσμιας κλάσης και μιλάει ελληνικά. Ήταν η τέλεια λύση. Ήρθα σε επαφή μαζί του - ήταν στο Ντουμπάι στην επιστροφή από ένα σεμινάριο της FIFA στην Καμπότζη - και συμφώνησε να έρθει ως βοηθός μου.
Για να είμαι ειλικρινής ήξερα λίγα πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν έρθω. Αλλά μπορείς να μάθεις πολύ γρήγορα. Το επίπεδο ποικίλει: στην κορυφή υπάρχει ο Ολυμπιακός, που παίζει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους "16" του Champions League. Στην ουρά το επίπεδο μοιάζει με της Championship. Η δεύτερη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, η οποία έχει ισχυρό χρηματοδότη, αλλά πρόσφατα πήραμε ισοπαλία εκεί - ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι που δεν νίκησε στη σεζόν - έτσι δεν υπάρχει τίποτα να φοβόμαστε.
Όταν φτάσαμε, θέλαμε να αυξήσουμε το ρυθμό. Στην Ελλάδα παίζουν αργά και μεθοδικά, δημιουργώντας από την άμυνα, αλλά εμείς θέλαμε αυξημένο ρυθμό. Οι παίκτες είναι δεκτικοί και είχαμε καλά αποτελέσματα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας . Θα πρέπει να φέρεις το μπέικον στο τραπέζι. Φέρνοντας ισοπαλία με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό οι παίκτες σκέφτονται: "Αυτά τα παιδιά ξέρουν τι κάνουν"».