Σαρρής: «Στον εισαγγελέα ο φάκελος»

Σαρρής: «Στον εισαγγελέα ο φάκελος»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, επιβεβαίωσε πως υπάρχει φάκελος που αφορά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν αποδεικνύεται κάτι και πως το λόγο έχει η δικαιοσύνη – Τι είπε για το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν και την προσφυγή ΠΑΟ και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ Fm μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κι αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα την προηγούμενη αγωνιστική της Super League. Ο κ. Σαρρής επιβεβαίωσε την αποστολή φακέλου από την UEFA για το εν λόγω παιχνίδι, ωστόσο τόνισε πως κακός γίνεται ιδιαίτερος ντόρος από τη στιγμή που τα στοιχεία δεν αποτελούν αποδείξεις για κάτι μεμπτό και θα πρέπει πρώτα να ελεγχθούν από την αθλητική δικαιοσύνη στην οποία ήδη έχουν διαβιβαστεί εκ μέρους της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εξήγησε τη διαδικασία με την οποία λειτουργεί το σύστημα ελέγχου, από την εταιρεία που συνεργάζεται με την UEFA και επεσήμανε πως δεν πρέπει να βγαίνουν βιαστικά συμπεράσματα. Από εκεί και πέρα, ο κ. Σαρρής μίλησε και για τα άλλα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως το ζήτημα που έχει προκύψει με το πόσες ομάδες τελικά θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν στη Football League, την προσφυγή ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στα πολιτικά δικαστήρια αλλά και την παραμονή του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.

«Ήρθε την Τετάρτη ένα παιχνίδι που έλεγε πως είναι ύποπτο. Ακολουθήσαμε την τακτική που ακολουθούμε πάντα. Διαβάσαμε τον φάκελο και τον διαβιβάσαμε άμεσα στον εισαγγελέα, όπως πρέπει», ανέφερε αρχικά ο κ. Σαρρής για το θέμα του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα και επιβεβαίωσε πως: «Ο φάκελος ήρθε από την UEFA».

Στη συνέχεια, εξήγησε πως γίνεται η διαδικασία του ελέγχου για λογαριασμό της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, λέγοντας: «Μας είχε επισκεφθεί και ο αρμόδιος άνθρωπος της UEFA μαζί με αυτή την επιτροπή κι επειδή υπάρχει η σύνδεση της UEFA με αυτή την εταιρεία, παρότι μας προτάθηκε να συνάψουμε συνεργασία πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό, δεν κάναμε σύμβαση μαζί της. Μας ενημερώνουν άμεσα άλλωστε. Τώρα, αυτά τα στοιχεία που δίνονται δεν είναι αποδεικτικά, πρόκειται για έναν έλεγχο που κάνει αυτή η εταιρεία και ενημερώνει την UEFA για συγκεκριμένα στατιστικά».

Ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό έχει συμβεί σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο σε αυτά που έχουν έρθει φέτος. Αυτή είναι η διαδικασία. Επιμένω πως δεν χρειάζεται τόσος ντόρος γιατί δυσφημούμε το ποδόσφαιρο. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι αποδεικτικά. Σαφώς και υπάρχει νόημα να γίνεται η διερεύνηση, κανείς δεν αντιλέγει, όμως δεν αποτελεί απόδειξη η αποστολή ενός φακέλου».

Οσο για τα «βήματα» που ακολουθεί σε αυτές τις περιπτώσεις η ΕΠΟ, απάντησε: «Εμείς τα στέλνουμε αμέσως στη διοργανώτρια, στον αρμόδιο εισαγγελέα και στο Υπουργείο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα εισαγγελέα το πώς θα ελέγξει τα παιχνίδια που έρχονται κατά καιρούς».

Για το πόσα παιχνίδια έχουν έρθει φέτος, είπε: «Φέτος έχουν έρθει δυο παιχνίδια, από την περσινή κανένα αν δεν απατώμαι».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το γιατί δεν έχει πάρει επίσημη θέση η ΕΠΟ και γιατί δεν ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους, για να απαντήσει: «Εμείς θεωρούμε πως δεν πρέπει να κάνουμε ανακοινώσεις αλλά να ακολουθούμε τη διαδικασία που ακολουθούμε. Να ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και να παράσχουμε όποια βοήθεια μας ζητηθεί. Δεν ενημερώνει ποτέ η Ομοσπονδία, μου κάνει εντύπωση που το λένε. Εμείς ενημερώνουμε τη διοργανώτρια αρχή, είναι δικό της θέμα αν θα ενημερώσει τις ομάδες, δεν θα παρέμβω στα εσωτερικά της λίγκας εγώ».

Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ σχολίασε το θέμα του υποβιβασμού και προβιβασμού των ομάδων από τη Super League, λέγοντας: «Όντως έχουν δίκιο και οι ομάδες και η κοινή γνώμη. Δεν είναι σωστό να είμαστε στη 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος και να μην ξέρουμε πόσες ομάδες θα προβιβαστούν και πόσες θα υποβιβαστούν. Όμως, συμβαίνουν για πρώτη φορά κάποια πράγματα. Για πρώτη φορά ήρθαν προκηρύξεις ενώσεων, που είναι καθόλα νόμιμες, αλλά έχουν αυτή τη διαφορά. Η ΕΠΟ θα μπορούσε να πάρει θέση, αν αυτή η διαφορά είχε παρουσιαστεί πριν αρχίσουν τα πρωταθλήματα. Δυστυχώς, κατά πάγια τακτική των Super League και Football League, μας στέλνουν τις προκηρύξεις μετά. Οπότε, αν εμείς παρέμβουμε, όποιος θεωρεί ότι θίγεται μπορεί να μας πάει στα δικαστήρια στη συνέχεια, ότι παρεμβαίνουμε στην προκήρυξή τους».

Για το πώς θα λυθεί το θέμα, σχολίασε: «Αν δεν υπάρξει μεταξύ τους συνεννόηση, ο μόνος τρόπος για να λυθεί αυτό είναι το Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο».

Για το αν μπορεί να παρέμβει η ΕΠΟ, είπε: «Αν μας διαβεβαιώσουν πως δεν θα μας πάνε στα Δικαστήρια. για να κηρυχθεί έκπτωτο το Διοικητικό Συμβούλιο, μπορούμε να παρέμβουμε. Δεν διασφαλίζει κανείς όμως πως δεν θα συμβεί αυτό, οπότε το μόνο όργανο αρμόδιο είναι το Διαιτητικό Δικαστήριο, το ανώτατο όργανο του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα. Μπαίνεις σε ένα φαύλο κύκλο μετά. Μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο επουσιώδη ζητήματα, οπότε δεν θα το ρισκάρουμε».

Ο κ. Σαρρής πρόσθεσε ακόμα ότι: «Στο Διαιτητικό Δικαστήριο θα πρέπει να προσφύγουν οι Ενώσεις. Συνεδρίασαν, η τελευταία ήταν της Football League την Πέμπτη αν θυμάμαι καλά, που είπαν ότι δεν θα πάνε στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Υπάρχει τώρα η πιθανότητα να τους στείλουμε εμείς κι αυτό εξετάζουμε τώρα».

Ενώ επεσήμανε πως: «Για εμένα πρέπει αυτό το θέμα να λυθεί άμεσα, έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται. Πρέπει να τελειώσει το θέμα ως την άλλη εβδομάδα. Όταν λυθεί, έχουμε πλάνο τριετίας για όλες τις κατηγορίες από τη Super League ως τη Γ’ Εθνική. Όταν περάσει κι αυτό, δεν θα έχουμε μετά καμία συζήτηση για το πόσοι θα ανέβουν και πόσοι θα πέσουν. Δεν νομίζω πως θα χρειαστεί παραπάνω από μια εβδομάδα για να βγει απόφαση από το Διαιτητικό Δικαστήριο».

Για την προσφυγή Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στα πολιτικά δικαστήρια, σχολίασε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είναι μια διένεξη μέσα στην Ένωση. Κάποια μέλη της Ένωσης, βάλλουν εναντίον της ίδιας. Δεν βάλλουν εναντίον της ΕΠΟ. Δεν αφορά την ΕΠΟ το ζήτημα. Είναι μια διένεξη μέσα στον Συνεταιρισμό. Υπάρχουν όργανα μέσα στη Σούπερ Λίγκα, τα οποία μπορούν να λύσουν αυτό το θέμα».

Τέλος, για την ανανέωση του συμβολαίου του Φερνάντο Σάντος, υπογράμμισε: «Θεωρώ πως θα έχουμε νεότερα μέσα σ’ αυτό τον μήνα. Μετά την κλήρωση, που θα πάμε μαζί στη Βραζιλία με τον Φερνάντο, θα κάνουμε μια συζήτηση. Με την επιστροφή του Φερνάντο στην Αθήνα θα τελειώσει το θέμα. Θεωρώ πως θα έχουμε νεότερα πριν από τις γιορτές».



Super Cup 2024: Οι διαιτητές των ημιτελικών Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Περιστέρι
Super Cup 2024: Οι διαιτητές των ημιτελικών Παναθηναϊκός – Άρης και Ολυμπιακός – Περιστέρι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το μπασκετικό Super Cup και τους αγώνες της Super League
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε το μπασκετικό Super Cup και τους αγώνες της Super League
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Φουλ του ντέρμπι το Σαββατοκύριακο | Ξεχωρίζει το Ατλέτικο Μ. - Ρεάλ Μ.
Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα: Φουλ του ντέρμπι το Σαββατοκύριακο | Ξεχωρίζει το Ατλέτικο Μ. - Ρεάλ Μ.
Super League: «Πρόγευμα» πριν τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
Super League: «Πρόγευμα» πριν τα ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ – Άρης | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved