ΠΑΟΚ: Δυσαρέσκεια Σαββίδη για το νομοσχέδιο περί χρεών
Το μυαλό όλων στον ΠΑΟΚ είναι στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ωστόσο ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο νομοσχέδιο για την εφάπαξ αποπληρωμή των χρεών.
Το προηγούμενο διάστημα ο μεγαλομέτοχος του «Δικεφάλου του Βορρά» είχε επαφές με στελέχη της κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, έχοντας ως στόχο να πληρώσει τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το δημόσιο. Αυτό που εισέπραττε ήταν ότι για την εφάπαξ αποπληρωμή των χρεών, θα μπορούσε να «καθαρίσει» με την ομάδα με ένα ποσό, που θα αντιστοιχούσε στο πρωτογενές κεφάλαιο συν τις προσαυξήσεις «κομμένες» κατά 80%. Το νομοσχέδιο όμως που κατατέθηκε στη Βουλή, το μεγαλύτερο «κόψιμο» φτάνει στο 50%.
Αυτή η εξέλιξη αλλάζει τους υπολογισμούς που είχε κάνει ο Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να αποπληρώσει τα παλιά χρέη που βαραίνουν την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πλέον το ποσό που απαιτείται είναι μεγαλύτερο, καθώς αν εξοφληθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου, τότε το «κούρεμα» θα φτάσει το 50%.