Σταματής: «Έγκλημα η κατεδάφιση της Νέας Φιλαδέλφειας»
Ο Σταύρος Σταματής για το παρελθόν και το παρόν της ΑΕΚ υποστήριξε πως η κατεδάφιση της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Σταύρος Σταματής στην κάμερα του ΟΠΑΠ TV:
Για το ότι και εκείνος και ο γιός του είναι οι μόνοι στη ιστορία της ΑΕΚ που έχουν σημειώσει γκολ : «Είμαστε οι μοναδικοί (σαν οικογένεια) που έχουμε παίξει στην ΑΕΚ επαγγελματίες και έχουμε σημειώσει και οι δύο γκολ.
Για το που ξεκίνησε ο Ανδρέας: «Ο Ανδρέας ξεκίνησε από τον Πανιώνιο. Έγινε κ17 , κ20 έγινε επαγγελματίας στον Πανιώνιο έπαιξε και έναν αγώνα στο Κύπελλο. Ο Πανιώνιος τον άνδρωσε ποδοσφαιρικά. Φέτος μίλησα με Τον κ. Τσιάρτα, ήταν ευχή μας να παίξει στην ΑΕΚ γιατί είμαστε και ΑΕΚτζίδες τελικά αποδείχτηκε ότι καλώς ήρθε.
Για το πώς έγινε η μεταγραφή του Ανδρέα από τον Πανιώνιο στην ΑΕΚ: «Προβλήματα (οικονομικά) είχαν και οι δύο ομάδες και ήταν εύκολο να φύγουμε λόγω των προβλημάτων. Είχαμε μια πρόταση από την ΑΕΚ, από τον κ. Τσιάρτα. Η ΑΕΚ με οικονομικά προβλήματα, χωρίς οικονομικά προβλήματα είναι ΑΕΚ. Όπως όλες οι μεγάλες ομάδες και ο Άρης που έχει οικονομικά προβλήματα μεγάλη ομάδα είναι. Άλλο ΑΕΚ, άλλο Πανιώνιος».
Σχολιάζοντας τα τέσσερα γκολ του γιού του ως τώρα με την φανέλα της Ένωσης: « Ο Ανδρέας, στατιστικά, στην ΑΕΚ είναι από τους πρώτους στην επίθεση. Είναι δεύτερος πίσω από τον Πετρόπουλο, λόγω των λεπτών που έχει παίξει. Έχει οκτώ συμμετοχές και είναι από τους πρώτους και στη Σούπερ Λιγκ. Έχει πολύ υψηλά στοιχεία σκοραρίσματος, όπως ήταν και στους Νέους. Είναι ο μοναδικός παίκτης, τα τελευταία τέσσερα – πέντε χρόνια, που υπάρχει Κ20, Κ19 η Κ21 που ήταν παλιά, στην οποία έχει βάλει τέσσερα γκολ».
Για τη θέσεις που αγωνίστηκε ο ίδιος και πως ο Ανδρέας επέλεξε την επίθεση: «Εγώ ήμουν μεσοαμυντικός. Ο Ανδρέας ήταν επιθετικός από την αρχή. Ήταν στις Μεικτές, γιατί παλιά ήμασταν στη Λαμία, και ήταν ο πρώτος σκόρερ στις Μεικτές Παίδων όλων των εποχών. Βασικά ήταν πίσω από τον σέντερ φορ και αυτή και η βασική του θέση.»
Για το πώς είναι ο Ανδρέας στην καθημερινότητα του : «Είναι πολύ ήρεμος. Και στο παιχνίδι μέσα δεν έχει τσακωθεί ποτέ με συμπαίκτη του, που ειδικά αν ήμουν εγώ θα είχα τσακωθεί με τους μισούς. Βέβαια και η θέση του αμυντικού είναι τέτοια, που πρέπει με οποιοδήποτε τρόπο να σταματήσει τον επιθετικό. Κακά τα ψέματα οι επιθετικοί «τρώνε» και το πολύ ξύλο. Ο Ανδρέας όμως και μέσα στο γήπεδο και έξω είναι ένα πολύ ήρεμο παιδί.»
Για το τι σημαίνει για έναν πατέρα, που υπήρξε ποδοσφαιριστής να βλέπει το γιό του να αγωνίζεται και αν αυτό δημιουργεί κόμπλεξ στο παιδί: «Είναι χαρά μας να κάνει κάτι που θέλει. Οι εποχές έχουν αλλάξει, είναι όπως παλιά που λέγαμε στο παιδί μας θα γίνεις αυτό και γινόταν. Τώρα μπορεί να λέμε κάτι άλλο και να γίνονται κάτι άλλο μόνο και μόνο από αντίδραση. Χαίρομαι γιατί κάνει κάτι το οποίο του αρέσει γιατί από μικρός ήταν με μια μπάλα. Δεν πήρε άλλα παιχνίδια μόνο μπάλα. Εγώ τον πήγα προς το ποδόσφαιρο όπως η γυναίκα μου τον βοηθούσε στα μαθήματα. Ο Ανδρέας ήταν μαθητής του 19, από τους αριστούχους. Ότι μπορούσε ο καθένας μας έκανε».
Για το πώς ένιωσε στο πρώτο του γκολ στην Α’ Εθνική : «Αυτό που είπαν ήταν καλή αρχή. Χάρηκα πάρα πολύ. «Σπάσαν» τα τηλέφωνα, όπως γίνεται από τότε που πήγε στην ΑΕΚ λόγω και της προϊστορίας μας. Ήταν πάρα πάρα πολλοί φίλοι με πήραν για συγχαρητήρια. Βέβαια να ξέρετε ότι αυτό δεν λέει κάτι γιατί όπως ξέρετε το ποδόσφαιρο δεν είναι μια εφήμερη χαρά πρέπει να έχει και συνέχεια. Μακάρι να είναι υγιής, γερός και να έχει συνέχεια γιατί σαν επιθετικός έχει ένα καλό πράγμα. Έχει αίσθηση του γκολ και αν παίξει και στην σωστή του θέση, πίσω από τον σέντερ φορ, για να μπορεί να πηγαίνει δεξιά, αριστερά, να σουτάρει»
Για το αν η τωρινή κατάσταση της ΑΕΚ, σε σχέση με την ομάδα στην οποία αγωνίζονταν εκείνος, επηρεάζει τους παίκτες και την απόδοσή τους: «Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο ξεχνάς τα πάντα. Μπορεί να έχεις τσακωθεί με την γυναίκα σου , με τον αδερφό σου, είναι τελείως διαφορετικά ξεχνάς τα πάντα. Στην διάρκεια όμως της εβδομάδας, όπως είπαν και τα παιδιά πολλές φορές, όταν δεν είχαν να φάνε, τη στιγμή που σήμερα ένας ποδοσφαιριστής δεν είναι όπως παλιά που τρώγαμε ότι θέλαμε, τώρα πρέπει να τρώει συγκεκριμένα πράγματα. Συγκεκριμένες ώρες, ορισμένα είδη. Κάνουν μετρήσεις αιματολογικές, διάφορα πράγματα. Όταν λοιπόν, έχει για παράδειγμα να χαλάσεις δύο χιλιάδες το μήνα , μπορείς να πάρεις κάποια συμπληρώματα, να φας κάποια ειδικά φαγητά. Όταν έχεις τώρα δέκα ευρώ πάνω σου, τι θα πάρεις; Σουβλάκια. Με σουβλάκι δεν πρόκειται να κάνεις ποτέ διατροφή. Να ξέρετε κάτι, η διατροφή σε έναν ποδοσφαιριστή είναι το 30% της φυσικής του κατάστασης δεν είναι όπως παλιά που δεν υπήρχαν. Τώρα όταν ένα παιδί τρώει σουβλάκια δεν μπορείς να του πεις γιατί έχεις παραπάνω λίπος, που δεν σε βοηθάει. Τι θα κάνει, αφού δεν έχει λεφτά να φάει, συν ότι και οι οικονομική κατάσταση του σπιτιού δεν μπορεί να βοηθήσει πλέον. Μπορεί πριν από πέντε , έξι χρόνια πολλές οικογένειες μικρών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ να βοηθούσαν τώρα όμως δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα οι άνθρωποι , άρα επαφίονται σε ότι πάρει το παιδία από εκεί (ομάδα). Υποχρεωτικά τώρα το παιδί θα φάει το εύκολο και το φτηνό»
Για το αν βλέπει λύση στο πρόβλημα της ΑΕΚ : «Δεν ξέρω τι γίνεται με τον κ. Βιντιάδη, τον κ. Μελισσανίδη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή τελειώνουν τα ψέματα. Πρέπει να πάρει αδειοδότηση , να γίνουν ρυθμίσεις σε όλους , πρέπει να πληρώνεις. Να κάνεις ρυθμίσεις με τους ανθρώπους στους οποίους χρωστάς που πρέπει να πάρουν λεφτά γιατί αλλιώς δεν θα κάνουν τη ρύθμιση, δεν θα πάρεις αδειοδότηση, οπότε σταματάς να υπάρχεις του χρόνου. Άρα πρέπει να βρεις χρήματα. Υπάρχουν ακόμα κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Λυμπερόπουλος, ο Δέλλας, ο Γεωργέας που δεν έχουν κάνει ακόμα τις ρυθμίσεις τους. Οι ρυθμίσεις τι σημαίνει , πέντε χιλιάδες τρείς χιλιάδες, πρέπει να μαζευτεί ένα ποσό που να δίνεται κάθε μήνα. Συν είναι και ο μεγάλος βραχνάς του ελληνικού Δημοσίου , που θέλει 600-700 χιλιάρικα το χρόνο. Πρέπει να έχεις ένα εκατομμύριο το μήνα. Δεν βγαίνει. Ο κ. Βιντιάδης μας είπε ότι αν μειωθούν οι δόσεις , μπορεί να γίνει κάτι. Το σίγουρο πάντως είναι ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση και τελειώνουν οι ημερομηνίες σιγά σιγα. Αν δεν βρεθεί λύση, όχι μόνο για την ΑΕΚ αλλά και οποιαδήποτε ποδοσφαιρική ομάδα, γιατί υπάρχουν και οι νόμοι και η τρόικα , μην ξεχνάτε ότι για να κάνει κάτι ο Βιντιάδης πρέπει να περάσει από κάποιους νόμους. Δεν μπορεί από μόνο του το κράτος να πάει και να πει είσαι ΑΕΚ, είσαι Ολυμπιακός , είσαι Παναθηναϊκός χρωστάς δέκα εκατομμύρια, σου τα κάνω πέντε και στα κάνω σε επτακόσια χρόνια. Η ΑΕΚ δεν παύει να είναι μια ανώνυμη εταιρία, που μπορεί σαν ποδοσφαιρική να είναι (μαζί με) άλλες δέκα αλλά σαν ανώνυμη εταιρία είναι άλλες εκατό χιλιάδες στην Ελλάδα.
Σχετικά με το αν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση, καθώς καθημερινά φαίνεται ότι οι ελπίδες μειώνονται: «Υπάρχει γενική οικονομική κρίση. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που δημιούργησαν κάποια χρέη, άλλοι που θέλουν να μπουν. Όπως ο κ. Μελισσανίδης, ο κ. Βιντιάδης . Γι’ αυτά πρέπει να βρεθεί μια «χρυσή» λύση. Δεν σημαίνει κάτι το ότι είμαι μέτοχος και σταματάω να πληρώνω, αφού εσύ δημιούργησες τα προβλήματα. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας άνθρωπος που δημιούργησε 60 εκατομμύρια χρέη, γιατί έβαλαν χρήματα και δέχομαι ότι μπορεί να απέτυχαν όχι μόνο ότι έγιναν καταχρήσεις, πρέπει τουλάχιστον να βάλει ένα ποσό , να έρθουν και κάποιοι άλλοι να βοηθήσουν για να ξεχρεώσεις. Αυτό, μην ξεχνάμε ότι είναι για την λειτουργία της ΑΕΚ. Υπάρχει και το γήπεδο που είναι ένα σοβαρό θέμα. Αν η ΑΕΚ είχε γήπεδο αυτά τα χρόνια θα είχε πάρει τρία πρωταθλήματα που τα έχασε στο πάρα πέντε. Αν δεν έχεις έδρα δική σου τι να κάνεις».
Για το τι έφταιξε και έφτασε η ΑΕΚ σε αυτή την κατάσταση παρότι ο κόσμος πήγαινε στο γήπεδο, κόβονταν εισιτήρια, υπήρχε άλλη διάθεση απέναντι στην ομάδα: «Κοιτάξτε , αυτό είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Η ΑΕΚ από το 2004 και μετά έχει διαχειριστεί 250 εκατομμύρια ευρώ. Με το 10% από αυτά μπορούσε να ξεχρεώσει. Εκτός όμως από το ότι δεν ξεχρεώθηκε , μεγάλωσε με τους τόκους , τα πρόστιμα και έγινε μια πολύ μεγάλη ζημία, που είναι καθαρά θέμα διαχείρισης. Πως τα 30, 40 , 50 εκατομμύρια έγιναν πολύ παραπάνω ; Δεύτερον χρωστάει σε πάρα πολλούς ανθρώπους. Τρίτον, τα λεφτά τα είχαν , βγήκαν τα λεφτά. Δεν είναι ότι πήγε (το χρέος 60 εκατ.) γιατί κοπήκαν τα πάντα και δεν είχαμε λεφτά να πληρώσουμε έδωσαν λεφτά. Πήραν και λεφτά από τα εισιτήρια, 250 εκατομμύρια, τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πολλά λεφτά έβαλαν και οι μέτοχοι , ο Νοτιάς , ο Παππάς , ο Χατζηϊωάννου έβαλαν λεφτά αλλά παρόλα αυτά το χρέος μεγάλωσε άρα έγινε κακή διαχείριση. Δεν πιστεύω ότι στις επιχειρήσεις τους θα έκαναν τέτοια λάθη γιατί είναι καλοί επιχειρηματίες. Προφανώς, ο κ. Νικολαϊδης που δεν ήταν επιχειρηματίας αλλά απλός ποδοσφαιριστής δεν έκανε καλή διαχείριση. Για μένα είναι αδιανόητο να έχουν χαλάσει 300 εκατομμύρια στην ΑΕΚ, να χρωστούσε 25 και να μην μπορούν να βάλουν το 10% και να εξοφλήσουν το Δημόσιο, που είναι και ο μεγάλος βραχνάς. Διαβάσαμε την προηγούμενη φορά ότι έβαζαν χρήματα (οι μέτοχοι) και δεν ρωτούσαν που πάνε. Έπρεπε να ξέρουν που πηγαίνουν τα χρήματα. Τώρα κάποιος , κάποιοι πρέπει να διαχειριστούν την κακή κατάσταση με τα σημερινά δεδομένα, που είναι πιο δύσκολο να βάζεις ένα εκατομμμύριο τώρα σε σχέση με πριν πέντε χρόνια.»
Για τα επτά χρόνια που αγωνίστηκε εκείνος με το «Δικέφαλο Αετό» στο στήθος και τα τέσσερα πρωταθλήματα που πήρε, όντως ο δεύτερος σε αριθμό στην ιστορία της ομάδας, και τα κοινά και οι διαφορές της τότε εποχής με τώρα : «Τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Τα κοινά είναι το σήμα, το έμβλημα, τα χρώματα. Αυτά είναι κοινά. Πολλά είναι διαφορετικά, πρώτα από όλα είχαμε γήπεδο. Το Ολυμπιακό Στάδιο δεν είναι γήπεδο για καμία ομάδα. Εμείς όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό στη Φιλαδέλφεια ήταν έδρα. Όταν παίζεις στο Ολυμπιακό Στάδιο είναι πολύ μακριά, είναι ψυχρό. Δεν σε επηρεάζει, αφού ο φίλαθλος απέχει 150 μέτρα. Η Φιλαδέλφεια ήταν έδρα. Το γκρέμισμα της Φιλαδέλφειας ήταν κακούργημα, όχι απλά έγκλημα. Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες από οποιονδήποτε έκανε αυτό το πράγμα. Ένα γήπεδο το γκρεμίζεις όταν έχεις υπογράψει, η Φιλαφέλφεια γκρεμίστηκε για να πιέσουν καταστάσεις. Τότε ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ήταν ο Ολυμπιακός, που για να φτιαχτεί το Καραϊσκάκη η ΕΟΕ είπε όχι, ο Σημίτης άλλαξε τον πρόεδρο της ΕΟΕ και μετά από μια εβδομάδα ψηφίστηκε να παραχωρηθεί. Βλέπεις καταστάσεις, ότι δεν είσαι μέσα στα πράγματα. Ο άλλος έχει μεγάλη δύναμη , τι πας να γκρεμίσεις. Να υπογράψεις και να το φτιάξεις. Δεύτερον, δεν μπορώ να καταλάβω το γκρέμισες ; τι σημαίνει το γκρέμισες , είναι δικό σου ; δεν υπάρχουν ευθύνες; Το πιο μεγάλο έγκλημα για μένα από όσα έχουν γίνει είναι το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν έχεις σπίτι και αν δεν φτιαχτεί το γήπεδο σε πέντε, έξι , επτά χρόνια, με αυτές τις καταστάσεις, η ΑΕΚ θα έχει φθίνουσα πορεία. Θα φθίνει σαν ομάδα, σαν οπαδούς».
Για το αν θα ήταν καλό στην αρχή της χρονιάς η ΑΕΚ να είχε πάει σε άλλο γήπεδο, όπως αυτό της Ριζούπολης: « Ναι , αλλά από ότι έμαθα τα λεφτά που ζήτησε ο Απόλλωνας για τη Ριζούπολη ήταν διπλάσια από αυτά του Ολυμπιακού Σταδίου. Δεν είναι να πας στη Ριζούπολη και να σε εκμεταλλευτούν. Καλά έκαναν και δεν πήγαν, θα ήταν καλύτερο, αλλά επειδή ο Έλληνας είναι και λίγο πονηρός σου λέει βρήκα ευκαιρία να πάρω λεφτά»
Σχετικά με την ΑΕΚ της εποχής 1991-92 που αντιμετώπισε τον ΠΑΟΚ και τι έκανε πραγματικά τη διαφορά τότε : «Δεν είναι θέμα ονομάτων. Εμένα αυτό που με στεναχωρεί, δεν με ενδιαφέρει που βάζαμε τρία τέσσερα (γκολ), είναι το γήπεδο. Καταρχήν επειδή οι δουλειές μας είναι στο Μαρούσι και έχουμε την επιχείρησή μας στη Μεταμόρφωση, πρέπει να περνάω κάθε μέρα από το γήπεδο. Έχω αλλάξει τον προορισμό μου για να μην περνάω από εκεί. Έχω να περάσω από το γήπεδο έξι , εφτά χρόνια. Μας πονάει όλους , εκεί έχουμε σπάσει τα πόδια μας, εκεί έχουμε γευτεί μεγάλες χαρές, έχουμε ματώσει για αυτό το γήπεδο. Ήταν ιστορία. Καταρχήν το γήπεδο, επειδή είμαι και Μικρασιάτης εγώ, δεν ξέρω αν ξέρετε όλη την ιστορία, δεν ήταν δικό μας. Οι οπαδοί της ΑΕΚ το έκτισαν μόνοι τους, γιατί τότε που γινόνταν τα σχέδια πόλεως έπαιρναν 200 -300 μέτρα από κάθε οικόπεδο και έπρεπε να δώσουν λεφτά. Μαζευτήκαν όλοι και είπαν εμείς δεν θέλουμε λεφτά, θέλουμε να μας δώσεις ένα χώρο σαν δήμος να φτιάξουμε το γήπεδό μας. Είναι λοιπόν ο κόπος, ο αγώνας για να φτιαχτεί μια ομάδα. Ξαφνικά εκεί που φτιάχτηκε κάτι εσύ πας και το γκρεμίζεις. Δεν είναι δικό σου. Είναι παρακαταθήκη για εμάς για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας που θέλουν να γίνουν ΑΕΚτζίδες και ξαφνικά αυτή την παρακαταθήκη την διαλύσανε. Κάποιοι άνθρωποι, που λένε ότι δεν έχουν και ευθύνη, που εγώ προσωπικά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα κάποιοι να μην ξαναπατήσουν στην Ελλάδα. Να εξαφανιστούν, να τους κάνουμε «μαύρους» στο ξύλο. Αυτό που έγινε ήταν αδιανόητο».
Για την περίοδο του 1994-95 και έπειτα και τι ήταν εκείνο που διαφοροποιήθηκε : « Μετά το 1994, 1995, 1996, έγιναν μεγάλοι παίκτες , ονομαστικά, χωρίς να παίρνει πρωταθλήματα η ΑΕΚ. Αυτή η διαφορά υπήρχε, τη στιγμή που πρώτα γίνονταν όνομα κάποιος μέσα από την ομάδα και από τους τίτλους. Έπειτα κάποιοι παίκτες έγιναν μεγάλα ονόματα χωρίς να έχει ανάλογες επιτυχίες η ομάδα»
Για την πολύ καλή σχέση του με την ομάδα και τον κόσμο σε μια εποχή που η κριτική ήταν πιο αυστηρή για τους ποδοσφαιριστές και ποια είναι σήμερα η επαφή του με τον «κιτρινόμαυρο» κόσμο : «Ο κόσμος είναι ένας αδιάψευστος κριτής πρώτα από όλα. Επιβραβεύει κάποια καλή εμφάνιση ή κάποιο καλό χαρακτήρα. Εντάξει, ο κόσμος με αναγνωρίζει, με αγαπάει».
Ποιο είναι αυτό που πληγώνει περισσότερο σήμερα τους ΑΕΚτζίδες : «Πονάει το ότι έφτασε η ομάδα να μην έχει λεφτά για τα νερά για παράδειγμα, δεν είχαν να φάνε η ποδοσφαιριστές. Ο κίνδυνος του υποβιβασμού ήταν και λογικά γιατί κάποια από τα παιδιά δεν είναι από τις ακαδημίες της ΑΕΚ. Οι περισσότεροι από όσους είναι τώρα μαζί είναι από ξεχωριστά (σωματεία). Ο Ανδρέας ήταν από τον Πανιώνιο, ο Φέτσης από τον Παναθηναϊκό, ο Κοτσαρίδης από τον Ολυμπιακό, άλλος από τον Άρη , άλλος από τον ΠΑΟΚ. Φυσικά είναι και πιτσιρικάδες . Δεν έχουν εμπειρίες. Ώσπου να ενώσεις , μην ξεχνάμε ότι στην καλή εποχή της ΑΕΚ έμπαιναν δύο τρεις (νέοι) μαζί με πολύ καλούς και μεγάλους παίκτες, θέλει χρόνο. Τώρα οι έμπειροι είναι μόνο δύο τρεις. Ποτέ δεν θα είναι το ίδιο. Ξαφνικά η ομάδα άλλαξε σκεπτικό, δεν λέω ότι ήταν να πέσει αλλά ώσπου να βρούν τα πατήματά τους πρέπει να δώσουμε κάποιο χρονικό περιθώριο. Το κακό με την ΑΕΚ είναι ότι όταν βρίσκεται 14η , 13η είναι απαράδεκτο. Υπάρχουν καλοί παίκτες στην ομάδα, απλώς έπεσαν σε μια πολύ κακή συγκυρία».
Για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα: « Καταρχήν, έχει ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος τώρα και ο Ολυμπιακός έχει 15 πόντους διαφορά από τον δεύτερο, τι να πούμε τώρα. Ο ΠΑΟΚ ελλείψει άλλου βγαίνει δεύτερος, μετά υπάρχουν κάποιες ομάδες , όπως ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ατρόμητος, τα Γιάννινα που είναι καλά. Ανόμως δεν υπάρχουν ΑΕΚ , Παναθηναϊκός , Ολυμπιακός , ΠΑΟΚ ,Άρης να ξέρετε δεν υπάρχει πρωτάθλημα. Εκεί είναι ο ανταγωνισμός. Ξαφνικά ο Άρης βολοδέρνει να σωθεί, η ΑΕΚ μέχρι πρότινος ήταν το ίδιο πράγμα. Ο Ατρόμητος και αυτοί είναι καλές για περιφερειακές ομάδες , δεν έχουν τον κόσμο. Φέτος είναι ένα πρωτάθλημα αδιάφορο, η μόνη διαφορά είναι ότι υπάρουν κάποιες ομάδες όπως η ΑΕΚ , ο Άρης , ο Παναθηναϊκός με τα τόσα προβλήματά τους που υποχρεωτικά δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αφού πρέπει να έχουν δέκα παίκτες κάτω των 21. Τώρα το Δεκέμβρη – Ιανουάριο έγιναν δέκα, δεκαπέντε μετακινήσεις από ομάδα σε ομάδα, αφού δεν υπάρχουν χρήματα.
Η ευχή για την ΑΕΚ : «Δύο οι ευχές. Η μια να τελειώσει όσο το δυνατόν καλύτερα και να βρεθεί λύση στο οικονομικό της πρόβλημα και η δεύτερη ευχή είναι για το γήπεδο. Αυτές είναι οι ευχές που πρέπει να κάνει ο οποιοσδήποτε ασχολείται με την ΑΕΚ και την αγαπάει».