Νικοπολίδης: «Ξέρω την ομάδα και το τι ζητάει»

Νικοπολίδης: «Ξέρω την ομάδα και το τι ζητάει»

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του, ως προπονητής, για όσο χρειαστεί δήλωσε ο Αντώνης Νικοπολίδης μετά το νικηφόρο του ντεμπούτο στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού και κυρίως τον πρόεδρο, Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη στήριξη και την ευκαιρία που του δόθηκε να καθίσει στον πάγκο των νταμπλούχων Ελλάδας.

Ο νεαρός τεχνικός, στην πρώτη του παρουσία ως προπονητής, είπε πως είχε περισσότερο άγχος από το 2004 όταν κι έκανε ντεμπούτο ως τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, ενώ ευχαρίστησε και τον Ζαρντίμ για τη συνεργασία που είχαν όσο ο Πορτογάλος ήταν στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ: Θέλω να πω δύο πράγματα. Να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες. Όχι μόνο όσους αγωνίστηκαν. Όσους ήταν στον πάγκο όσους ήταν στην αποστολή. Όλοι μαζί σαν μία οικογένεια κάναμε μία νέα αρχή. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρό μας. Μου έδωσε ευκαιρία να κοουτσάρω έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Μεγάλη εμπειρία για μένα. Το στομάχι μου βέβαια έχει κολλήσει από το άγχος.

Για το παιχνίδι τώρα. Προσπαθήσαμε να περάσουμε ορισμένα στοιχεία σε μία μέρα. Κατοχή μπάλας και πρέσινγκ. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν κατευθείαν. Προσπάθησαν να πρεσάρουν. Κάνανε κατοχή μπάλας. Πιέσαμε και κάναμε ευκαιρίες. Ήμασταν τυχεροί στο πρώτο γκολ και στο πως μπήκε και στο ότι μπήκε στο 45'. Στο Β' κρατήσαμε τον ρυθμό του ματς. Πιέσαμε. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θέλουμε να έχουμε».

Για τις θέσεις των Μασάντο, Γκρέκο και Μανιάτη στη μεσαία γραμμή:

«Ουσιαστικά δεν παίζαμε με έναν αμυντικό χαφ. Παίζαμε με δύο. Με Μασάντο και Μανιάτη αλλά ο Μασάτο είχε εντολή να πρεσάρει ψηλά. Μέσα σε μία μέρα είναι δύσκολος ο συντονισμός σε θέμα πρέσινγκ. Είναι πρέσινγκ επιθετικό. Κάναμε ευκαιρίες και κλέψαμε μπάλες. Έχουμε δει τις αδυναμίες μας. Θα τα διορθώσουμε σιγά σιγά. Έναν τέτοιο Ολυμπιακό θέλουμε για την συνέχεια».

Για τη νέα του θέση κι αν νιώθει έτοιμος:

«Έτοιμος να αναλάβεις τον Ολυμπιακό δεν είσαι ποτέ 100% ακόμα και όταν είσαι έμπειρος με 10 χρόνια πίσω. Πολύ μεγάλη υπόθεση. Μεγάλη η πίεση. Το 2004 όταν ήρθα στον Ολυμπιακό μου είπαν οι πιο δύσκολες θέσεις ήταν του γκολκίπερ και του προπονητή. Πολύ μεγάλη η πίεση σε αυτές τις θέσεις Δεν ξέρουμε το τι θα γίνει ακόμα. Ο Ολυμπιακός ενδεχομένως να ψάξει προπονητή. Αυτό είναι απόφαση της διοίκησης. Εγώ μιλάω για τώρα. Εμείς προετοιμάζουμε την ομάδα για το επόμενο ματς».

Για το αν είχε πιο πολύ άγχος τώρα ή το 2004, είπε:

«Απόψε. Το άγχος ήταν πιο πολύ από το 2004. Γιατί για μένα είναι μία διαφορετική θέση. Όσο αγωνιζόμουν είχα την εμπειρία. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω».

Για τον Μασάντο και τον Ιμπαγάσα:

«Πιστεύω στο σκεπτικό το δικό μου οι θέσεις είναι αυτές που είδαμε σήμερα. Δεν είσαι βέβαια ποτέ σίγουρος. Ένας παίκτης κέντρου μπορεί να παίξει 2 ή 3 θέσεις παραπάνω σε έναν σχηματισμό. Ο 'Κάνιο' είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς αλλά προέρχεται από τραυματισμό. Θα πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε όπως πρέπει για να τον έχουμε πάντα καλά. Για μένα το σύνολο έχει σημασία και όχι τα άτομα. Δηλαδή το το κλίμα υπάρχει και εάν τον σημερινό ενθουσιασμό μπορούμε να τι κρατήσουμε για μεγάλο διάστημα».

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό:

«Υποθετική η ερώτηση. Είμαι εδώ σήμερα για το παιχνίδι. Αύριο ίσως ο Ολυμπιακός ψάξει προπονητή. Όσο δεν υπάρχει ο επόμενος τεχνικός ετοιμάζουμε την ομάδα. Η φιλοδοξία μου είναι να γίνω προπονητής. Κοιτάξτε. Κάνω μία καινούρια αρχή. Δεν φοβάμαι. Ξέρω την ομάδα. Ξέρω το τι ζητάει. Το τι τον ενθουσιάζει. Νομίζω ότι μπορώ να τα καταφέρω. Δεν ξέρω εάν θα είμαι αύριο προπονητής. Κάποια στιγμή θα είμαι πρώτος προπονητής το Ολυμπιακού».

Για τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι πολύ καλή ομάδα. Τον αντιμετωπίσαμε σήμερα με πολλές ελείψεις. Ιδιαίτερα τον Πάντο τον υπολογίζαμε πολύ. Πλάκα κάνω. Είναι πολύ καλή ομάδα. Είχε ευκαιρίες να προηγηθεί. Έχει δυνατότητες για την πεντάδα και μπορεί να μπει σε αυτήν».

Για τη διαιτησία:

«Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα για την διαιτησία».

Για την αποχώρηση του Λεονάρντο Ζαρντίμ:

«Καταρχήν πρέπει να ευχαριστήσω τον κ. Ζαρντίμ για την συνεργσία. Που με δέχθηκε. Που ήταν δίπλα μου. Η προπονητική διαδικασία όλη ήταν πολύ καλή. Εμπειρία πραγματικά. Τον ευχαριστώ πολύ γι' αυτό. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Σήμερα είσαι. Αύριο ίσως όχι. Δεν είναι ποτέ ευχάριστο να φεύγει ένας τεχνικός. Μέσα στην προπονητική διεργασία με βοήθησε πολύ να βάλω τα πράγματα σε τάξη. Ήταν η πρώτη μου προπονητική εμπειρία».



6ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Απόψε γράφεται ιστορία!
6ο Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Απόψε γράφεται ιστορία!
Ντομινίκ Ουίλκινς: «Ο Τζόρνταν δεν θα έπαιρνε 6 τίτλους χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες»
Ντομινίκ Ουίλκινς: «Ο Τζόρνταν δεν θα έπαιρνε 6 τίτλους χωρίς αυτούς τους συμπαίκτες»
Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της για να δικαιολογήσει στον άντρα της τα χρήματα που ξόδεψε
Σκηνοθέτησε ληστεία σε βάρος της για να δικαιολογήσει στον άντρα της τα χρήματα που ξόδεψε
Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
Euroleague: Παπαγιάννης και Καλάθης πήγαν στη Μονακό και το έριξαν στα… γαλλικά! (video)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved