Η ενίσχυση εκ των έσω για τον Παναθηναϊκό
Μπορεί ο Ιανουάριος να είναι παραδοσιακά μήνας διορθωτικών κινήσεων και μεταγραφών για τις ομάδες, ωστόσο υπάρχουν και οι λύσεις εκ των έσω. Το Onsports αναλύει πώς ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει… εσωτερικές μεταγραφές.
{textlink02}
Από το ξεκίνημα της χρονιάς ήταν γνωστό πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να δαπανήσει αρκετά χρήματα για να κάνει μεταγραφές και να καλύψει κενά που υπάρχουν στο ρόστερ του. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έκανε τον προγραμματισμό του, ήρθαν στην Παιανία παίκτες που ο Πορτογάλος είχε εγκρίνει και μπορούσαν να «κουμπώσουν» στο πλάνο του, κάτι που είχε αποτέλεσμα αν κρίνουμε από την πορεία που διαγράφει το «τριφύλλι» στο πρωτάθλημα.
Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε και άτυχες στιγμές, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικές ελλείψεις στο ρόστερ και έφεραν εκ νέου αλλαγές στο πλάνο του Πορτογάλου για την αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας και τον τρόπο που θα λειτουργεί μέσα στο γήπεδο. Το πρώτο… σοκ είχε έρθει με τον τραυματισμό του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ενώ συνεχίστηκε η κακοδαιμονία και με τον Σωτήρη Νίνη που έμεινε εκτός, λόγω τραυματισμού σε παιχνίδι της Εθνικής.
Παράλληλα, ο Ρούντολφ που αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών δεν πρόλαβε να δώσει σχεδόν τίποτα στον Παναθηναϊκό, αφού είχε πρόβλημα στους κοιλιακούς και για σχεδόν τρεις μήνες δεν μπόρεσε να παίξει καν με τους «πράσινους» σε επίσημο παιχνίδι.
Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι έτοιμοι να μπουν σε αγωνιστική δράση μετά την επιστροφή από τις διακοπές, με τις λύσεις να πληθαίνουν για το «τριφύλλι».
Περιμένει πολλά από Λάζαρο και Νίνη
Ο Φερέιρα στη διάρκεια του καλοκαιριού είχε δουλέψει αρκετά με τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να επιμεριστούν τον οργανωτικό ρόλο στο φετινό Παναθηναϊκό. Ο Πορτογάλος ζητούσε αρκετά πράγματα από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον Σωτήρη Νίνη, όμως η ατυχία του στέρησε τη δυνατότητα να πάρει από την ποιότητα των δύο μέσων πράγματα που θα βοηθούσαν ακόμα περισσότερο στην καλή εικόνα της ομάδας φέτος.
Ο Χριστοδουλόπουλος είναι έτοιμος να δώσει λύσεις από τα μέσα Ιανουαρίου και μετά, κάτι που σημαίνει ότι πληθαίνουν οι μεσοεπιθετικές επιλογές. Ο «Λάζος» μπορεί να βοηθήσει, τόσο στις πτέρυγες, δίνοντας «ανάσες» σε Κουίνσι και Ζέκα, όσο και στο πλευρό του Λέτο βοηθώντας με τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά στις περιπτώσεις που ο Κλέιτον δεν «τραβάει» ή υπάρχουν τιμωρίες και τραυματισμοί, κάτι που απεύχονται βέβαια στον Παναθηναϊκό.
Στην ίδια κατηγορία εντάσσεται και ο Σωτήρης Νίνης, με τη διαφορά ότι αντί για το ρόλο του δεύτερου επιθετικού μπορεί να παίξει καλύτερα σε ρόλο κεντρικού μέσου. Ο Φερέιρα πιστεύει πάρα πολύ στην ποιότητα του Νίνη και είναι δεδομένο πως θα τον επαναφέρει σταδιακά στην ενδεκάδα μετά την επιστροφή του τον Φεβρουάριο. Άλλωστε, οι δύο μέσοι του «τριφυλλιού» έχουν και ένα επιπλέον κίνητρο να δείξουν πράγματα στο δεύτερο μισό της σεζόν, αφού τελειώνουν το καλοκαίρι τα συμβόλαιά τους.
Ο Ρούντολφ και οι νέοι
Ένα ακόμα πολύτιμο κεφάλαιο για τον Παναθηναϊκό είναι, όπως αναφέραμε, κι αυτό του Ρούντολφ. Ο Ούγγρος σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε φέτος να δώσει όσα περίμεναν στο «τριφύλλι». Συγκριτικά με αυτά που είχε δείξει με την Εθνική του, λίγο πριν «κλείσει» στον Παναθηναϊκό, ο Ρούντολφ είναι πολύ πίσω σε προσφορά. Ο Φερέιρα και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πως ο «Μαγυάρος» έχει την ποιότητα για να αποτελέσει ακόμα μια ποιοτική λύση στην επίθεση, ωστόσο δεν πιέζουν τον παίκτη γιατί ο τραυματισμός στους κοιλιακούς είναι εξαιρετικά δύσκολη περίπτωση. Περιμένουν, πάντως, αρκετά και από αυτόν.
Σημαντικό κομμάτι στο δεύτερο μισό της σεζόν, αναμένεται να έχουν και οι νέοι παίκτες της ομάδας. Ως τέτοιος θα μπορεί να θεωρηθεί και ο Βιέιρα αν έρθει, που θα πρέπει να κερδίσει όμως θέση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ δεδομένα οι νεαροί θα έχουν λεπτά συμμετοχής όσο αυτοί που έχουν τραβήξει όλο το… κουπί θα χρειάζονται «ανάσες». Ήδη ο Καπίνο έχει καθιερωθεί, όντας βέβαια άλλη περίπτωση, ενώ σταδιακά μπαίνει στην ομάδα ολοένα και περισσότερο ο Χάρης Μαυρίας με τους Φουρλάνο και Λαγό να παίρνουν σειρά στο μέλλον, δείχνοντας πως η «φουρνιά» που έρχεται έχει μέλλον για το «τριφύλλι».