Στεργιανός στο Onsports:«Μπορεί την παραμονή η Δόξα»
Της μόδας έχουν γίνει οι νεαρές ηλικίες στην φετινή «συναυλία» της Super League. Οι εξαιρετικές επιδόσεις του «πράσινου φάντομ» Στέφανου Καπίνο, ο κόκκινος τρομοκράτης της Μασσαλίας, Γιάννης Φετφατζίδης, το εξαιρετικό ντεμπούτο του Κώστα Σταφυλίδη στον ΠΑΟΚ, και ο «σημαιοφόρος» της νίκης του Αρη στο «Γεντί Κουλέ» Γιάννης Γιαννιώτας, έχουν στρέψει τις… κεραίες στις μικρές ηλικίες.
Η Δόξα Δράμας δεν πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της εποχής και έριξε στα βαθιά νερά της μεγάλης κατηγορίας, τον 18χρονο αμυντικό Γιάννη Στεργιανό ο οποίος μίλησε στο Onsports για την μεγαλύτερη - μέχρι την επόμενη- εμπειρία της καριέρας του.
Στην Δράμα άλλωστε, ούτως η άλλως διαθέτουν το… DNA στην παραγωγή ταλέντων, εάν θυμηθούμε τους αδερφούς Λουκανίδη, τον Γιώργο Γεωργιάδη του Χαραλάμπους, τον Παρασκευή Αντζα και εσχάτως τον Δραμινό στην καταγωγή, Γιάννη Φετφατζίδη.
Ο Γιάννης Στεργιανός έκανε ντεμπούτο στην Super League την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Πανιώνιο και φιλοδοξεί να συστηθεί και άλλες φορές στο κοινό, μέσα από τις εμφανίσεις του με την φανέλα των «Μαυραετών» στο δεξί άκρο της άμυνας.
Πώς ένιωσες παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός στην Super League;
«Δεν το κρύβω πως στην αρχή είχα αρκετό άγχος. Η σκέψη πως θα αντιμετωπίσω πιο έμπειρους παίκτες, με υψηλές δυνατότητες, αναπόφευκτα μου δημιούργησε αρκετό στρες. Με το πέρασμα του χρόνου, ωστόσο, τα πόδια μου άρχισαν να λύνονται, απέκτησα καλύτερη ψυχολογία, κάτι που με βοήθησε να πατήσω γερά στα πόδια μου. Μου βγήκαν τα μαρκαρίσματα, οι πάσες και όλα πήγαν καλά».
Την φετινή σεζόν παρατηρείται το φαινόμενο οι ομάδες και οι προπονητές να δείχνουν μεγάλη εμπιστοσύνη στις νεαρές ηλικίες;
«Νομίζω πως βρισκόμαστε σε μια μεταβατική χρονιά. Τα ψαλιδισμένα μπάτζετ, θα΄χουν ως αποτέλεσμα οι ομάδες να δώσουν χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Οσο περνάει ο καιρός, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν ευκαιρίες».
Πόσο δύσκολο είναι για έναν παίκτη της δικής σου ηλικίας να επιβιώσει και να καθιερωθεί στην Σούπερ Λίγκα;
«Εύκολο δεν είναι σε καμία περίπτωση. Το πρώτο πράγμα που απαιτείται είναι η σκληρή καθημερινή δουλειά προκειμένου να γίνεται ολοένα και καλύτερος και να βελτιώνει τις αδυναμίες του. Επίσης δεν θα πρέπει να μένει σε μια καλή εμφάνιση και κυρίως να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα».
Ποιοι είναι οι προσωπικοί του στόχοι με την Δόξα;
«Πρώτα απ΄όλα θέλω να ευχαριστήσω, τόσο τον πρόεδρο της ομάδας Θανάση Σάμιο, όσο και τον προπονητή Απόστολο Χαραλαμπίδη, για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Όπως βέβαια και τον πρώην προπονητή της ομάδας, Μιχάλη Γρηγορίου, ο οποίος μου έδωσε πέρυσι την ευκαιρία να αγωνιστώ για πρώτη φορά με την Δόξα στα πλέι οφ. Από εκεί και πέρα, ο μοναδικός στόχος μου στην παρούσα φάση είναι να εκμεταλλευτώ όσο το δυνατόν περισσότερο τις ευκαιρίες που θα πάρω και σταδιακά να καταφέρω να καθιερωθώ στην ομάδα».
Τι μπορεί να πετύχει η Δόξα στην φετινή παράσταση του πρωταθλήματος;
«Αποκλειστικός στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή και μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα που μπήκαμε καθυστερημένα στο πρωτάθλημα. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο καταφέραμε να πάρουμε τον πρώτο μας βαθμό, που μας έδωσε κουράγιο και δύναμη ενόψει της συνέχειας. Τώρα δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο, εκτός από το επόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό»
Πόσο μεγάλο μειονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κληθείτε να δώσετε πολλά μαζεμένα παιχνίδια;
«Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας. Ενας τρόπος για να μπορέσει η ομάδα να ανταποκριθεί στα συνεχόμενα παιχνίδια, είναι κατά την γνώμη μου η αξιοποίηση ολόκληρου του ρόστερ των 28 παικτών, προκειμένου να παίρνουν όλοι ανάσες και να παραμένουν σε καλή κατάσταση».
Πόσο σας δυσκολεύει η απουσία από την φυσική σας έδρα;
Άλλο ένα επίσης σημαντικό πρόβλημα. Σίγουρα τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για εμάς, έτσι και παίζαμε στην Δράμα. Είναι αρνητικό για την ομάδα να αγωνίζεται στο αχανές Καυτανζόγλειο και να μην έχει την δυνατότητα να παίξει σε ένα γεμάτο γήπεδο στην πόλη της. Δυστυχώς όμως, την δεδομένη χρονική στιγμή δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο».